Hétvégi csillagüzenetek – 2024. március 09. – 10. – Mars-Uránusz kvadrát és újhold

Intenzív szombat, megváltó vasárnap…

Szombaton a Hold a Vízöntő csillagkép alatt jár, vasárnap a Halak csillagai alá érkezik. A tisztítás után az egység megteremtésére van lehetőségünk, ehhez pedig visszahívhatjuk a múltban szerzett erőket és tudást – a Nap már a visszaúszó hal csillagai alatt jár. A szombati nap erőssége, hogy kicsivel éjfél előtt egzakt a Mars-Uránusz kvadrát, ami most óriási felszabadító erőket aktivál! Vasárnap pedig pontban 10 órakor egzakt az újhold, amellyel egy 5 bolygóból álló, nagy stellium jön így létre, 4 bolygó a Halak jegyében, kiegészülve a Kos jegybe megérkező Merkúrral. Lássuk, milyen üzeneteket is hoz nekünk mindez!

Az Uránusz maga a tudattágító erő, általa nyílunk meg tágabb meglátásra és magasabb megértésre, aminek tudatában már nem is lesz kérdés, hogy dehogy kényszerülünk mi mázsás súlyokat cipelni! A szabadság erejét oltja a térbe az Uránusz, azt a lehetőséget, hogy kiszabaduljunk a múlt fogságából és azért olyan erős élmény ez most, mert az amúgy is lendületes, erőteljes, sürgető és akaratot mozgató Marssal áll fényszögben. A férfi energiák jelentős tisztulása zajlik most, ami ugyanúgy érinti a férfiakat és a nőket is! A férfi erők és minőségek ugyanis: az akarat ereje és a szabad akarat érvényesítése, az a képesség, hogy ki merünk állni magunkért és saját érdekeinket képviselni tudjuk, az öntudatosság és bátorság, a nyíltság és egyenesség! A Mars ezen túl szellemi emelő erőnket képviseli, tehát bármit is határozunk el, ha a szándék erős és szív szerinti akaratból jön, nincs lehetetlen!

Érdemes most kicsit ráhangolódni azokra a képekre, amelyek a szabadságot, a felszabadultságot sugározzák, érzékeltetik! Pl.:

A lényeg az, hogy megérezd magadban: vajon ezt az állapotot éled-e már, vagy még nem? Ha nem, akkor mi tart vissza ettől? Mivel szabotálod saját magad, hogy ne lehess ez a felszabadult, önfeledt, tiszta lény, aki szerelemben van az élettel, éli a jelent és csak áramlik?

A mostani Mars-Uránusz kvadrát pontosan ezt a lehetőséget hozza el neked! Legyőzni önmagadat és meggyőzni önmagadat arról, hogy ez lehetséges és minden, amivel eddig ellene mentél önmagadnak, ahhoz erőt ad, hogy már ne tedd… sőt, hogy ezt letedd! Minden, amivel kifogásokat gyártasz, hogy miért nem lehetsz ilyen szabad, az a te hitrendszered, a te teremtésed és ezeket most FELÜLMÚLHATOD a Mars erejével!!!

A vasárnapi újhold erre az önfelszabadító folyamatra aztán olyan fénykoronát tesz! Az öt együttálló bolygó olyan végső lezárásra, nemet mondásra ad lehetőséget, amely teljesen új korszakot nyit életedben. Légy őszinte önmagadhoz és vizsgáld felül, mivel akadályozod a harmóniát, a békédet, a szabadságodat, a termékenységedet, a lelassulást, a boldogságodat! Itt az ideje megtenni a lépést önmagadért.

Az elkövetkezendő hetekben erre több lehetőséged is adódni fog még, gyakorolhatod az önazonos, ámde határozott önképviseletet! Az újhold megnyitja a korszakváltás kapuit. Érdekes, hogy éppen az egzakt pillanatban a Mars pontosan az MC-tengelyen, tehát az ég tetején áll, így hatalmas lendülettel, motivációval, kitörő erővel akarjuk majd megoldani a jelen helyzeteket és menni, haladni, fejlődni egyre magasabb szintekre! Előre vivő minőséggé válik az erő kifejtése, működtetése, az egyenes és tiszta önkifejezés, a bátor lépések, az életerő felszabadítása! Gondold át: vajon mi vitte eddig az erődet, hol adtad ki, hol mondtál eddig nemet arra, hogy feltöltsd magad? Egyszerűen hagyd abba. Ha nem megy – ismerd fel, hogy minden, amivel ezt erősíted, csak hozott minta, illúzió, önsajnálat, tudatalatti program, amitől képes vagy megszabadulni! A vízöntő Mars az MC-n, a nagy halak stelliummal annak idejét mutatja, hogy nagy erőket fektethetünk most a megtisztulásba, a szabadulásba és ehhez itt az ideje lezárni mindazt, ami nem az egységet és a valódi harmóniát építi!

Zentai Anna

Képek: Pinterest