2024. március 11. hétfő – 12. kedd

Kép: Pinterest

Az éteri, finom szépség, a gyengédség és intimitás, a művészi ihletettség idejébe léptünk. A Halak jegyébe lépő Vénusz magával hozza mindazt a finomságot, érzékiséget és lágyságot, ami a mély érzelmek megszólaltatására hívatott. A mámoros szerelem most éppúgy terítéken lehet, mint az együttérző, önfeláldozó adásvágy.

A Vénuszt uralja azonban nem csak a mély érzelmeket meghívó Neptunusz, hanem a mértéktartás és önbecsülés rezgését képviselő Jupiter is. Ez pedig azt is sugallja, hogy empátiából és önfeláldozásból is van határ. Ha nem rendelkezünk kellő önbecsüléssel és áldozatiságot, mártír szerepeket tartogatunk még magunkban, akkor teremtéseink, választásaink és magatartásunk következménye nem az egység, hanem a kétség (elszakadás, elszakítottság fájdalma) felé tendálhat. Ám ez tudatállapot és választás kérdése elsősorban. Most kiderül, vajon visszatart-e még valamilyen hozott minta az egységélményben való feloldódástól? Vajon fájdalmaink, vagy mélyről jövő örömeink veszik át a főszerepet a kapcsolatainkban? Ha az elmúlt időszakban megtisztítottuk magunkat a lélek és tudat mélyén rejlő, önvalónkkal nem azonos minőségektől, ha feldolgoztuk a múltat, akkor most vágyaink beteljesülését élhetjük, illetve varázslatot, alkotó erőt és mély lelki harmóniát. Ha még nem, akkor érdemes lemerülni önnön mélységeinkbe, felfényesíteni azt és meglelni az eredendő ősbizalmat, biztonságot…

Hétfőn és kedden is a Kos tüzes jegyében jár a Hold, egyben a Halak csillagkép alatt. A múltból visszatérő, visszaköszönő érzésekkel találkozhatunk, melyek rávilágítanak arra, hogy milyen sorsmunkát érdemes még elvégeznünk.

Kedden lelki erőt meríthetünk, lendületet kapunk új kezdetekhez és szabadsághoz. Vállalásaink, felvállalásaink, sorsfeladataink még nagyobb gyorsítást kapnak – érdemes is belehúzni, csütörtökön tetőznek a tisztító-felszabadító folyamatok! A hét vége felé járva egyre erőteljesebb élmények segítenek a szabad, önfeledt létezés irányába, vasárnap pedig elérkezünk majd lelkünk legmélyére! A Nap-Neptunusz együttállása által a legtitkosabb, legrejtettebb részeinket is beragyogja a világosságot hozó fény, ideje van a tiszta rálátásnak, amely által minden körbeér, összegződik és kitisztul!

Zentai Anna

Kép: Pinterest