A vízöntő Plútó üzenete a 12 jegynek

Attól függően, hogy a Plútó hogyan kapcsolódik egy adott zodiákus jeggyel, tehát milyen fényszöget képez vele, különböző üzeneteket hoz. Most azt fogom végigvenni, hogy ha születésedkor a Nap egy adott jegyben állt, akkor milyen kapcsolatba kerül vele a Plútó és ez mit takar, teljesen hétköznapi szinteken.

Kiegészíteném mindezt a következőkkel: ha a Plútó most a születési Napoddal kapcsolódik, akkor apai mintát tisztítasz és írsz most át. Ez esetben ideje, hogy leválj azokról a személyekről, akiknek kiadtad az életedben a döntési helyzeteket, a vezetést és irányítást. Ideje, hogy ne mások akaratát, véleményét, elvárásait és parancsait kövesd, hanem a sajátodat!

Ha a Plútó most az Aszcendenseddel kapcsolódik, akkor radikális ébredést hoz számodra, amely által önmagadat helyezheted előtérbe és elindulhatsz egy olyan új úton, amelyben valóban boldog leszel – az által, hogy te magad veszed kézbe életed irányítását, alakítását.

Ha a Plútó most a Holdaddal kapcsolódik, akkor anyai mintákat tisztítasz és írsz át, illetve családban látott mintákat is. Hatalmas lelki erőt ad, amely által megerősítheted önazonosságodat, leválhatsz másokról és megérkezhetsz saját belső otthonodba.

Ha a Plútó most az IC-tengelyeddel kapcsolódik, akkor anyai, családi, transzgenerációs mintázatok kitisztításának van ideje és annak, hogy teljesen önazonossá válj. Ezt a lelkedben való bizalom, a szíved nyitása és az önazonosság által éred el. Ha a Plútó a Deszcendens-tengelyedhez kapcsolódik, akkor azon van ideje változtatni, hogy hogyan kapcsolódsz másokhoz, a világhoz és a társadhoz! Ideje gyökeresen átírni a régi kapcsolódási mintázatokat, hogy kiteljesedett kapcsokatokban élj. Ha a Plútó az MC-tengelyedhez kapcsolódik, akkor mostantól küldetéseddé válik a plútói erők működtetése, a tudatalatti és a láthatatlan megismerése, a szenvedélyeid élése és az átalakuló, megújuló képesség élése. Ez esetben a hívatásodban tudsz gyökeresen változtatni, előrelépni, önmagad felé!

Ha a Plútó a Vénuszodhoz kapcsolódik a képletedben, akkor a női és kapcsolati mintákat, illetve a kötődési mintákat írod át, az ősbizalmat gyógyíthatod most magadban. Ha pedig a Marsodhoz kapcsolódik, akkor a férfi mintákat írod át, illetve azt, hogy hogyan fejtsd ki az erődet, hogyan állj ki magadért és képviseld a saját érdekeidet. Ha a Plútó a Jupiteredhez kapcsolódik, akkor a hited, önbecsülésed, önbizalmad és életkedved megerősítése zajlik. Nézeteid, hitrendszereid jelentősen átíródnak. Ha a Szaturnuszhoz kapcsolódik, akkor különösen nagy lehetőséget rejt ez az időszak! Itt az ideje a saját határaid meghaladásának! Vedd észre, hogy csak azt hiszed, hogy amire vágysz, azt nem lehet és dolgozz az önértékeléseden! Hatalmas kiugrási lehetőség ez, új dimenziók nyílhatnak meg, ha megszabadulsz az önszabotázsaidtól, amik az észrevétlenül működtetett megfelelési kényszereid által voltak jelen. Ha a Plútó a Merkúrhoz kapcsolódik, akkor neked ajánlott a belső gyermek gyógyítás! Nem csak az önkifejezésedben gyógyulsz és változol és nem csak a szellemi megújulás zajlik veled, hanem annak van ideje, hogy feldolgozva a múltadat, megjelenjen a játékosság és a gyermeki öröm a mindennapjaidban! Ha a Plútó az Uránuszodhoz kapcsolódik, akkor igazi megváltást vihetsz végig önmagadban: ideje jött egy nagy karmatisztításnak, hogy felszabadulj mindattól, amire már rég nem volt szükséged, hogy önazonosan és önfeledten élj! Ha a Plútó a Neptunuszodhoz kapcsolódik, akkor most könnyen lejöhetsz a társadalmi mintázatokról és beidegződésekről, érdemes viszont dolgozni az áldozatszerepeken és elhagyni az önsajnálatot. Nagyon mély lelki erőt kapsz és ha gyógyítod a lelked, mély önazonosság, egységélmény és harmónia vár! Végül pedig: ha a Plútó a saját születési helyzetéhez kapcsolódik, akkor itt az ideje egy teljesen új dimenzió megnyitásának az életedben! Bátran merj teljesen másképp gondolkodni és cselekedni, mint eddig! Változz, hogy változtass! Gyökeres átalakulás zajlik a személyiségedben, amely egy minőségi szintlépés az életedben, ez a láthatatlan és mélyebb működések megismerése által lesz igazán teljes, illetve azzal, hogy most megérzed: bármire képes vagy és mostantól csakis te vagy az, aki hatalmat gyakorolhat az élete alakítása felett, semmilyen más erőnek nem hagyod azt!

VÍZÖNTŐ NAP

Ha születésedkor a Nap a Vízöntő jegyében állt, akkor a Plútó ezekben az években valamikor együttállásba kerül vele (értelemszerűen: ha a Vízöntő jegy elején születtél, akkor már áll a bál, ha a vége felé, akkor még éveket várhatsz). De mi az, ami történik? A Nap fényt, világosságot és sugárzó szeretet-erőket hoz a Plútónak! Tehát rávilágít a mélységeidre minden, ami most veled történik. Ezzel a fénnyel meggyógyíthatod magad, feldolgozhatod a múlt traumáit. Ha az egó még erősebb, mint a szív, akkor olyan helyzetekben találhatod magad, amikor a hatalmadat igyekszed érvényesíteni és feljebbvalónak érzed magad másoknál, ezt pedig ki is fejezed. Ha a szív még nem gyógyult, megjelenhet a manipuláció, vagy akár az indulatok ereje is – ám ez csupán annyit takar, hogy benned van még fájdalom, amit ideje gyógyítanod! A gyógyulási folyamat akkor áll be, amikor végtelen szeretetet érzel és sugárzol, amikor önmagadat (és nem másokat!) legyőzve, a szeretet hatalmát kezded el élni a mindennapokban és a kapcsolataidban is! Amellett, hogy teljesen a saját irányításod alá veszed az életed alakítását és nem adod ki az erődet és a döntéseidet, soha többé, senkinek… ehhez valószínűleg az édesapáddal való szeretet-kapcsolatot kell helyreállítanod (nem fizikai szinten, elég magadban) és életed saját vezetőjévé válnod.

BAK és HALAK NAP

Ha a Nap születésedkor a Bak vagy a Halak jegyében állt, akkor a vízöntő Plútó most félszextil kapcsolatot képez e jegyekkel, így valamikor a te Napoddal is. Az ide kapcsolódó megélések arról szólnak, hogy az eddig megélt tapasztalataid alapján fontos következtetéseket szűrhetsz le, amelyek rendkívüli módon előre visznek. Ezek nem annyira radikális élmények, inkább belső felismerések és mély meglátások, amelyek által tisztább lesz a kép és te magad felszabadultabbá válsz. A mély tisztítások segítenek a középpontodba helyezkedni. Megérted a dolgok összefüggéseit, a változások pedig támogatják öntudatosságodat, vezetői képességedet. Ha bak Napod van, akkor ez az erő segít kitörni a régi kishitűségből és felszabadítani magad, ráérezni saját értékeidre. Ha halak Napod van, akkor a lehúzó érzések kitisztulását, ez által a mély harmóniát és erősebb önérzetet élhetsz meg.

NYILAS és KOS NAP

Ha születésedkor a Nap a Nyilas, vagy a Kos jegyében állt, akkor a Plútó most szextil kapcsolatot képez vele. Szinte ugyanaz az üzenet, mint az előbb, de kétszer olyan erősen! Ezzel az energiával fontosak lehetnek a múltból hozott képességek, tehetségek, tudás és erő. Visszahívhatsz olyan készségeket, amelyekkel a jelen helyzeteit megoldhatod és megoldhatsz kapcsolatokat, mély megértés által. Az utóbbi évek élményeinek átlátása és mély megértése elvezet önmagadhoz. Nyilas Nappal támogatott vagy életerőd és életkedved megerősítésében, szellemi fejlődésben, nagy intenzitással való tanulásban és bölcsülésben, tágabb világlátás megszerzésében. Mély tisztulásaid nagy igazságokra világítanak rá, fény derülhet sok mindenre! Kos Nappal pedig az önlegyőzésben, új dolgok, új életminőség elindításában, az élet áldásai érdekében a régi feláldozásában. Meglehet, hogy a múlt feldolgozása és a mélységeid megtisztítása segít, hogy beleállj az erődbe és érvényesítsd az akaratodat, a megfelelő módon! Mindkét esetben élénk szellemi élet lehet most jellemző.

BIKA és SKORPIÓ NAP

Ha születésedkor a Bika, vagy Skorpió jegyekben állt a Nap, akkor kvadrát fényszöget képez vele a Plútó, ami a keretekbe foglalás, az anyagba öntés, a racionalizálás és manifesztáció fényszöge. Ez nagy erőpróba lehet, de annál nagyobb eredmény is, amire már régóta vársz! Ám valamit valamiért… Most ideje, hogy felülvizsgáld, hogy mi rejlik a saját mélységeidben és mennyire vagy valójában biztos magadban, mi jelenti a valódi biztonságot, illetve, hogy azzal teremtettél-e biztonságot, ami a valódi, saját erőforrásod? Ha eddig másokra támaszkodtál anyagilag (Bika) vagy érzelmileg (Skorpió), akkor most ideje leválnod erről a működésedről és felfedezned azt, hogy micsoda végtelen és csodálatos belső erőforrásaid és teremtő erőid vannak! Az ősbizalom helyreállítása a múltad traumáinak feldolgozásával mehet végbe, így találsz rá önbizalmadra és biztonságérzetedre, egyben saját termékeny erőidre is. Vizsgáld felül, hogy hol működtettél eddig függést, ragaszkodást, birtoklást, manipulációt, anyagiasságot, féltékenységet, bizonytalanságot! Mindezek régi sérülésekből eredhet és ezeket, ha gyógyítod, most elhagyhatod. Ha ez megtörténik, igazi szintemelkedéssel valódi biztonságot érhetsz el, anyagi és érzelmi bőséget is!

IKREK és MÉRLEG NAP

Ha születésedkor a Nap az Ikrek, vagy Mérleg jelekben állt, akkor a Plútó most trigon fényszöget képez vele. Ez a felemelkedés inspirációja, az élő tűz fényszöge, amely most légies jegyeket köt össze, tehát elsősorban hatalmas szellemi inspirációkat kapsz! Ikrek Nap esetén: ideje közölni, önkifejezni, írni, kinyilvánítani magad bármilyen formában! Ideje van gyógyítani a belső gyermek sérüléseket, feldolgozni a gyermekként megélt élményeket, hogy még önazonosabbá válj és kifejezd önmagad! Mérleg Nap esetén: ideje gyökeresen átírni a kapcsolati és párkapcsolati mintázatokat, rálátni a kapcsolódásokra, a tükröződésekre. Ha ezt megteszed, kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb leszel te magad és kapcsolataid is. Mindkét esetben most igen nagy erejű, mélyen érintő, tisztító és felszabadító élmények várnak. Ezt a hullámot meglovagolva nagyszerű dolgokat alkothatsz!

SZŰZ és RÁK NAP

Ha születésedkor a Nap a Szűz, vagy Rák jegyek egyikében állt, akkor a Plútó most kvinkunksz fényszöget képez vele, ami tanító jellegű, ám konkrét dolgok megvalósítását is segíti. Kicsit olyan ez, mintha az élet feltenné a kérdést: megtisztítottad már a mélységeidet? Felszabadítottad a szenvedélyességedet? Szabadon döntesz az életedről, vagy engeded, hogy másoknak kiszolgáltasd magad? Rendezted már önmagadat és helyretetted a dolgokat? (Szűz Nap) Önazonos vagy és tudsz határokat húzni, hogy megvédd magad és érdekeidet? (Rák Nap) Ezzel az energiával most sok olyan terved megvalósulhat, amelyet régóta dédelgetsz, ugyanakkor érdemes bölcs alázattal haladni a mindennapokban és a múlt tanításait szem előtt tartani. Ne sajnálj energiát fektetni az önmunkába, a terveid építgetésébe, a mindennapi munkákba, az alternatív gyógymódokba (szűz Nap), vagy akár abba, hogy ne inogj meg minden szélnek, megválogasd, hogy mit engedsz be és mit nem, hogy önállóbbá válj és otthont teremts kívül és belül is (rák Nap)! Használd ki a lehetőségeket, tisztítsd a múltat, szabadulj meg a kishitűségtől és merj nagyot álmodni – de tegyél is érte!

OROSZLÁN NAP

Ha születésedkor a Nap az Oroszlán jelében állt, akkor a Plútó mostanában éppen szembenáll vele. Ez azt jelenti, hogy az évkör két pontja, azaz két különböző minőség egymással ki akar egészülni, egységbe kíván kerülni, egymást tudja erősíteni. Olyan ez, mint test és lélek, vagy anyagi és érzelmi bőség együttese: mindkettőre szükség van, e kettő együtt adhat csak teljességet! Nagy inspiráció is ez, amit most érezhetsz. Figyelj arra, hogy a mindennapokban most téged érő, mély impulzusok mire késztetnek! Haladj a fejlődés felé! A te életedben most különösen fontos a tudatalatti, a mélységek tisztítása, a lelked gyógyítása és az, hogy ezzel elkezdd feltételek nélkül, igazán szeretni és becsülni magad! Olyan mély és erős élmények érhetnek, amelyek arra késztetnek, hogy tegyél a felszabadulásodért, a gyógyulásodért és azért, hogy teljesebb életet élj és te magad irányítsd azt! Önálló életvezetésre, önirányításra, önszeretetre, méltóságteljességre, önbecsülésre késztet minden mély élményed. Vizsgáld felül, hogy hány embernek, vagy hitrendszernek akarsz még észrevétlenül is, önmagadban megfelelni – talán már régóta nincsenek is veled, nincsenek jelen, csak a tudatod mélyén hordozod ezeket, csak a lelked mélységeiben lévő fájdalmak akarnak kitisztulni, hogy megnyisd végre a szíved és a szíved szabad akarata és öröme szerint élj! Tegyél le mindent, ami nyomja a szívedet és amitől könnyebb lesz a szíved! Becsüld, szeresd magad minden erőddel!

Zentai Anna

Kép: Pinterest