Csillagüzenetek augusztus harmadik hetére – 2016. év 33. hét

Csillagüzenetek augusztus harmadik hetére – 2016. év 33.hét
Augusztus 15. hétfő – 21. vasárnap

Magical bird takes flight.

Magical bird takes flight.

A Nap tovább halad az Oroszlán csillagképben, az önmagunkra való rálátás, a múltból való tanulás és a feltétlen szeretet állapotának élése most is időszerű. A Jupiter a Szűz csillagképben jár, azon a részen, amely a múlt minőségeitől való megválást, az elrugaszkodást, a továbblépést, a nagy kalandokra való indulást üzeni.
HÉTFŐN kamatoztathatjuk az eddig szerzett tudásunkat – a bak Hold a Nyilas Tejútról leérkező részén vonul végig, így a már leérkezett információkat, a megszerzett ismereteket lehozhatjuk a hétköznapok világába. Lelkünk minden kis rezdülését megfigyelhetjük, ugyanakkor napközben (9 és 13 óra között) regeneráló, megújító erőket kapunk ahhoz, hogy feldatainkat, értékeinket és képességeinket tudatosítva igazán önazonossá váljunk. Lelki beszélgetéseket, szeretetteljes, lassú megnyílást az esti órákra érdemes időzíteni.
KEDDRE virradó álmaink szabadságról, karmaoldásról is mesélhetnek és új távlatokat nyithatnak. Jelentős segítséget adnak abban, hogy magunk mögött hagyjuk a már idejétmúlt minőségeket és új, tiszta lappal kezdjünk! Késő este lesz egzakt a Nap és az Uránusz energiát adó, tüzes trigonja, a szeretet és a szabadság, a világosság és megértés, az irányítás és korlátlanság, a cselekvés és tisztítás energiáját adva. Hirtelen, váratlan és meglepő élményeket produkálhat most ez az erőtér, amelynek lényege a tisztulás, az oldás – először levágni a múlt kötéseit, felszabadulni, elhagyni a korlátokat (melyek valójában csak tudatunkban léteztek), majd az új lehetőségeket beengedni.
A Merkúr mindenközben már az Oroszlán csillagzat nemző részénél jár, így szellemi-kommunikációs szinteken most igazán érdemes figyelni arra, hogy fény és szeretet szülessen szavaink, gondolataink által, hiszen óriási teremtő erőt jelentenek most a szavak és a gondolatok.
SZERDÁN a Hold is már a Vízöntő jegyében jár, mögötte az értéket megőrző, védelmező Bak, majd estére a Vízöntő Angyal is kirajzolódik. A tisztulás, a szabadulás napjait éljük, de jelen van mellette a tudatos teremtés, a gondolatmágia és a gyógyító erők áramlása is. Erőteljesen éljük már az érzelmi-párkapcsolati megújulást is.
CSÜTÖRTÖKÖN hajnalban egzakt a Vénusz és a Plútó földies, higgadt trigonja, ami érzelmi-kapcsolati rendrakásra és átalakulásra inspirál. Lépésről lépésre, előre tervezetten, de radikálisan van ideje átalakítani emberi kapcsolataink színterét. Érzéki és szenvedélyes vágy, ugyanakkor átalakító erő rejlik ebben a konstellációban, amely most kifejezetten az anyagi-testi szinteken tud érvényesülni és aprólékos, precíz tevékenységekben nyilvánul meg. A szintlépés ideje ez, a mélységekből a magasságokba dolgozhatjuk fel magunkat – álmaink is erről mesélnek. 11:28-kor egzakt a telihold – az oroszlán Nap és a vízöntő Hold állnak szemben egymással, így ez a nap egyben egy holdciklus zárásaként az öntudatos (nem öntörvényű, hanem szeretetteljes és alázatos) ember döntéseit, tetteit mutatja, amely által egyben megszabadulhat eddigi kötéseitől, lelkét és belső világát tisztíthatja. E napokban minden újra és különlegesre fogékonyak vagyunk. Kiderülhet számunkra az is, mennyire vagyunk urai sorsunknak – vajon magunk irányítunk, vagy mások kedve szerint élünk? Szabadon éljük azt, amit érzünk? Azonosak-e az érzéseink a tetteinkkel?
PÉNTEKI álmaink gyógyító erőkkel érkeznek. A délelőtt folyamán érdemes szembenézni a feladatokkal, gyakorolni az alázatot és bármely helyzetben a nehezebb utat választani – ennek lesz számunkra kedves eredménye. A Hold a Vízöntő csillagai alatt, a Halak jegyében járva, a lélek számára elvonulást igénylő, ám benső megélésekben gazdag napokat mutat, amikor egy időciklus végén összegezhetünk és lezárhatjuk valamit, erőt gyűjtve, felkészülve az újra. Napközben a mélyebb lelki-tudati szintek tisztítása zajlik. Érdemes ezt a napot csendességben tölteni.
SZOMBATON ez a folyamat folytatódik. Ma gyakorolhatjuk az elfogadást, a helyes időzítést és a lelki jelenlétet. Éppen annak legyünk jelen, ami történik, és akkor, amikor történik. A Mars bolygó (kiáradó erő, akarat, öntudatosság, férfi minőség) ma vonul el a Skorpió szívét védő pajzs-csillag alatt. Ilyen időkben nem csoda, ha gyermekeink fegyvert fognak és hadba szállnak egy nemes ügy védelméért – a felnőttekben is hasonló történik, csak mindenkinél másképp. A védelemért zajló küzdelem (az igazságért való harccal karöltve) bárhogyan megjelenhet.
VASÁRNAP napközben késztetést, serkentést kapunk a változtatásra, esetleg gyógyulásra. Késő este ismét a megújulás és szintlépés ideje jön – megint akkor járunk jól, ha nem akarjuk megúszni a feladatot (vagy a könnyű megéléseket). A kos Hold a lélek szintjén már új kezdeteket mutat – hátterében azonban még a régi minőségek lezárása zajlik.
Zentai Anna

Kép: Playbuzz