Csillagüzenetek augusztus végére – hétfőtől péntekig – 2016. 08. 22. – 26.

2016. augusztus 22. – 26. – Csillagüzenetek hétfőtől péntekig

 plus p google p com

HÉTFŐN a Merkúr és a Jupiter együttállása történik, a Szűz csillagkép elrugaszkodó részénél (11:05-kor). A hétköznapi működések és a magasabb rendű összefüggések együttes megélése egyszerre lehetséges. Ma van ideje lerendezni, megbeszélni a múlt dolgait és az elindulást segítő dolgokat. A megértés, az igazságok kimondása indító erőt ad, hogy elrugaszkodjunk az eddig működtetett minőségektől, nagy útra induljunk, nagy dolgokba fogjunk. Lelki felszabadulásnak is ideje van, a (belső) hazatérést segítő oldások, a korlátok eltűnése élhető meg a nap közepe táján. Késő este pedig életöröm, inspiráció, kreatív energiák felszabadulása, a feltétlen szeretetetben való létezésre késztető impulzusok érzékelhetők.

Ma este áll együtt a Nap a Regulus csillaggal, az Oroszlán szívével. Az év ezen pontján beáramlik a Szeretet ereje. A feltétlenség fontos minőség mindebben – ha feltételekkel és elvárásokkal vagyunk társaink felé, ezek mind rámutathatnak arra, hogy szeretetünk még nem teljesen tiszta és őszinte, illetve ezek által vagyunk sebezhetőek is. Az uralás témaköre az utóbbi időszakban már fontossá vált, most is érzékelhető lehet ez – hétköznapi kapcsolódásainkban fontos kérdés lehet, hogy senkinek ne hagyjuk, hogy uralmat, hatalmat gyakoroljon felettünk, életünk, érzéseink felett és mi magunk se tegyük ezt másokkal.

A Nap a Szűz jegyébe lép a Zodiákus körön – eljön a belső munkálkodás ideje, a rend és aratás időszaka. Most önmagunkon dolgozunk, aprólékosan és gyakorlatiasan munkálkodhatunk, rendbe tehetjük dolgainkat és learathatjuk, amit eddig elvetettünk. A mai napon érdemes kisebb számvetést készíteni, az elkövetkezendő hetekre.

KEDDEN a Hold a Kos csillagkép alatt már az új kezdet idejét mutatja. Belső célokra koncentrálhatunk, erős és töretlen hittel tudunk haladni utunkon. Jó tudni, mi az a minőség, amit érdemes követnünk. Szép érzelmi élmények, tisztulások is jöhetnek ma. Délután 15:30 és 19:30 között érdemes meditálni.

SZERDÁN napközben (13:27-kor) érkezik el a Mars és a Szaturnusz bolygók együttállása – a nagyobb energetikájú időminőségeket és az ehhez kapcsolódó megéléseket álmaink már kb. egy héttel előre jelezhetik. Én a részemről mindig szeretem ezt az energetikát, ilyen időkben nagy erők tudnak végre megmozdulni, akár sok idő után új elindulás jöhet. Az első lépés lehet, hogy felismerjük saját határainkat (Mivel korlátozom önmagam előtt a céljaim megvalósulását, a boldogságomat, az új kezdetet, a haladásomat, az erő kifejtését?). Második lépés a felelősségvállalás – tudni, hogy a saját életemért, azért, hogy jól érzem-e magam, csakis én vagyok felelős és senki más. Illeve, céljaim elérése is rajtam múlik, semmilyen külső erő nem lehet arra érdemi hatással. Következő nagy lépés: a Mars erejével nekimenni annak, amitől a leginkább féltünk, amit kifejezetten nem akartunk eddig. Épp azokat a határokat meghaladni (önmagunkban), amiket mi magunk állítottunk fel.

Ebben az időszakban egy céltudatos, célratörő, higgadt és tudatos erőt mondhatunk magunkénak, ezzel együtt pedig lényegében: egy biztosabb, stabilabb alapokon való elindulást! Amit már régóta terveztünk, most elindulhat, manifesztálódni kezdhet, olyan erőt működtetünk, amellyel meghaladhatjuk önnön korlátozásainkat. A háttérben ugyanakkor egy mély, belső átalakulás áll. Ami júliusban elkezdődött, egy könnyebb, gyorsabb formában folytatódhat. Ez az egész átalakulás egy még mélyebb szeretetben való létezést szolgál.

Ennek a napnak része még rengeteg inspiráló, emelő erő is! Kellemes testi – kedvező anyagi megélések jöhetnek, késztetést érezhetünk érzelmi-párkapcsolati rendrakásra, a lelki-érzelmi stabilitás erejével fűszerezve. Este a megértés, az igazmondás, a múlt lerendezésének időszaka van.

CSÜTÖRTÖKÖN kicsit nehezebb lehet a nap, azért csak, mert az emberré válás próbáit ma még jobban éljük. Tudni érdemes: nem akkor vagyunk szerethetőbbek, ha meg akarunk felelni a külsőségeknek, másoknak, hanem akkor, ha merünk sérülni, botlani, emberinek maradni. Délután – este a lelki próbák ideje jön, mély tudati rögzüléseket tudunk kitisztítani, hogy tiszta lappal kezdhessünk újra. A Hold a Bika csillagképben termékeny napot hoz, estére Nimród íja alá ér. Az összefogás, az együttműködés is fontos eleme lehet ennek a napnak.

PÉNTEKEN tetőződik e folyamatokban a mély tudati tisztítás. Az egó igazi munkája, vagy munkája gyümölcsének beérése a mai napon zajlik. A Mars és a Neptunusz bolygók kapuja most nyílik igazán tágra (09:14-kor egzakt), így ma valósulhat meg konkrétan a feloldozás, amely már egy szép, új jövő kezdete.

A Mars (az isteni minőségre irányított fókuszt jelképező Szaturnusszal együttállva) a Skorpió csillagkép szívénél és a Kígyótartó alatt jár – nagy erőkkel segít kitörni az egó-páncélból, egyben gyógyító erőket sugározva, megtanít arra, hogy saját erőinket bizony mi magunk tartjuk kézben. A Neptunusz pedig a Vízöntő Angyal jövőbe ömlő csillaghulláma alatt mélységesen mély lelki-tudati szinteken biztosítja a tisztító, oldó folyamatokat, annak érdekében, hogy boldogabb jövőt teremtsünk magunknak.

 

 Ami a júliusi élményekből kimaradt, az most végre megtörténhet – ez a hét már nem csak minőségi változással, szintemelkedéssel, de érdemi tisztulással is jár. Ami mély tudati szintjeinken eddig blokkolta kiteljesedésünket, kibontakozásunkat, boldogságunkat – az most végre feloldódhat és szabad utat kapnak igazi, tiszta vágyaink, a megvalósuláshoz!

Zentai Anna