2019. november 09. szombat – 10. vasárnap

2019. november 09. szombat – 10. vasárnap

Sky, Violet, Purple, Blue, Atmosphere, Space

Szombaton hajnalban varázslatos időminőség tetőzik, ezt álmainkon át is érezhetjük. A határaink, a beérés, a jelenlét szentsége, a megszentelés és teljesség bolygója, a Szaturnusz képezi a szintézis fényszögét a mély lélek, az érzékfeletti érzékelés, az egységben való feloldódás bolygójával, a Neptunusszal. Az eddigi lelki és anyagi tapasztalatok leszűrése, az igaz értékek és érzelmek levizsgázása, álmok és vágyak anyagba öntése, a jövőre való ráérzékelés, az előre mutató üzenetek ideje ez. A most zajló folyamatokat mély tisztulások és felismerések segítik.

Vasárnap hajnalban a Merkúr és a Plútó szintézis fényszöge is egzakt, ami igen mély megértéseket, rálátással járó beavatásokat, titkokba pillantást hozhat. Akinek dolga van azzal, hogy meghaladjon félelmeket és merjen beszélni önmagáról, érzéseiről, vagy merje kifejezni a külvilág számára gondolatait, akaratát, az most különösen nagy segítséget kap, hogy ezt a képességét működtesse.

Ez most még a türelem ideje, amelyben a stabil céltudatosság, a kitartás, az önfelvállalás, az állhatatosság erényei fejleszthetők – és könnyen kimunkálhatók, működtethetők. Az egyre jobban közeledő, hatalmas, mindent átalakító és megtisztító sorsvihar előtti csend pihenőfázisa, amelyben magunk is vizsgázhatunk (feladjuk? könnyebb utat választunk? gyorsabb eredményt hozó, de hosszú távon nem a helyes irányba vivőt választunk?), de az is lehet, hogy egyszerűen csak jelen vagyunk a létezésnek, éljük annak minden csodáját és varázslatokkal teli élményeket élünk át, mert már képesek vagyunk egyszerűen a JELENLÉTBEN lenni.

A januárban tetőző folyamatot a mostani napok jelentősen támogatják. Lépésről lépésre menetelünk az áttörés felé. Egyre tisztábban láthatjuk, hova tartunk és hogyan jutunk el oda. A rálátás és megértés nagy felismerései, a nagy igazságok kiderülése, melyen az új jövő alapul majd, több fázisban már jelen lehet. Ennek fontos állomása lesz majd 11-én hétfőn a Nap-Merkúr együttállás, valamint 12-én délután a telihold.

A Mérleg csillagkép alatt járó Nap fényén át a szív igazsága egyre erőteljesebben szól és követeli létjogosultságát. A hamarosan megtörténő szintlépésekre most készülünk fel – nem mindegy, hogy most milyen minőségeket választunk.

A Vénusz és az Antares egzakt együttállása által most minden, az egót, a félelmeket építő minőség meghal. A Skorpió fullánkjánál járó Jupiter végérvényesen segít megszabadulni attól, ami nem igaz, ami a hit és bizalom erejét gyengíti. Hitrendszerünk mélyen átalakulhat.

Zentai Anna

Kép: Pinterest