2019. november 11. hétfő

2019. november 11. hétfő

lámpás

Számmisztikailag nagyon tiszta, erőteljes, hangsúlyos ez a nap és elsősorban az új kezdeteknek, az önérvényesítésnek, az önmegvalósításnak, az akaraterő működtetésének kedvez. Amikor a saját, önálló, szabad akaratunkat kell működtetnünk a mindennapokban, az egyetlen ok miatt ütközhet nehézségbe: ha a neveltetésünkből adódó megfelelési kényszer miatt ezt önzésnek hisszük és nem merjük működtetni. Lebecsüljük saját vágyainkat, akaratunkat, holott éppen ezek azok a minőségek, amelyek Istentől fakadóan léteznek bennünk (mégis honnan máshonnan erednének, ha nem a magasabbrendű intelligencia oltja belénk eleve?). Azoknál pedig, akik az akaraterő működtetésével átesnek olykor a ló túlsó oldalára és mások felett hatalmaskodnak, erővel próbálnak akaratot érvényesíteni, vagy agresszióba hajlana át ez a minőség, mindig megtalálható mélyen, belül olyan valódi (!) akarat és vágy, amelyet ugyanúgy nem mernek élni, kinyilvánítani. Figyeljünk hát önmagunkra, befelé – a jelen időminőség erre kiemelten alkalmas – és a belső iránytűt követve, önbecsülésünket szem előtt tartva tegyük ezt!

Délután egzakt a Nap és a Merkúr együttállása, így a fény, a világosság eggyé válik a megértéssel, a szeretet áramoltatása az információ áramoltatásával, a vezető-irányító aspektusunk a gyermeki énnel. Mindez a Mérleg csillagképben látható, így hátterében ott a figyelemfelkeltő üzenet: hallgass a szívedre! Lelked pontosan tudja, érzi az igazat, a valót! Ideje van e napon őszinte, egyenes, egyértelmű, világos beszélgetéseknek és eszmecseréknek. Ideje van a szeretet kinyilvánításának, kapcsolatok és mélyebb működések megértésének. Ideje lehet olyan kommunikációknak, amelyek minőségi átalakulásról, változásokról szólnak.

A délutáni és főként az esti órákban a Hold elhalad a Cet fejénél, így ez az idő különösen alkalmas meditációra, befelé figyelésre. Aki tevékenyebb, az is kihasználhatja ezt a befelé való hangolódást. Ezen az estén különösen nagy felfedezéseket tehetünk arról, hogy mit is érzünk valójában, mit is működtetünk magunkban!

Zentai Anna