2019. július 17. szerda

2019. július 17. szerda – Vénusz-Szaturnusz szembenállás

aa

A reggeli órákban pontosodik be a Vénusz és a Szaturnusz szembenállása, amit már pár napja érezhetünk. A Vénusz, mint termékenység, életre hívó erő, nőiség, szépség, művészet, harmóniateremtés, emberi kapcsolatok, testiség minősége jelenik meg. A Szaturnusz pedig az Idő, az Isteni Időzítés, a megszentelődés ereje, a tökéletesség, a komfortzóna határait is jelképezi. Utóbbi megtapasztalás egy folyamatként is felfogható: érzem a tökéleteset, az isteni minőségben működőt, ám ez a határaimon, a kényelmes komfortzónámon túl van, rájövök, hogy amit eddig teremtettem, az nem tökéletes, így felismerem, mit és hogyan tudok meghaladni magamban, hogy elérjek hozzá, egyben érzékelem az isteni időzítést és egyszerűen, megélve a jelen pillanatot, feladva mindent a magasabb rendező elvnek, jelenlétben és harmóniában létezem.

A szaturnuszi erők által most megszentelődnek a kapcsolatok, párkapcsolatok és más alkotásaink is – érzékelhetővé válik, hogy amit eddig teremtettünk, az teljességet ad-e, életképes és időtálló-e, vagy nem? Érzékelhetővé válik, hogy mely párkapcsolati működésről szóló gondolatunk, eszménk, hitrendszerünk állja meg a helyét és melyik nem? Melyik vágy és melyik érzet képviseli a teljességet? Az érzékeny, érzelmes vágyak akarnak kiegészülni a határozott, teljességet képviselő, kézzel fogható megélésekkel. Karmikusan visszatérő lehetőségeket kapunk az önértékelésre, önmeghaladásra, a jelenlét állapotába való belehelyezkedésbe. Mindez a folyamat segít és emel a mély, belső érzelmi tisztuláshoz, a mély érzelmek szabad áramoltatásához (csütörtökön a Vénusz-Neptunusz trigon válik egzakttá). Képalkotó teremtő erőnkkel, képzeletünk kreativitásával már a jövőre irányuló minőségeket hívjuk anyagba.

A Hold a mai napon a Bak csillagkép múltba tekintő, Tejútra néző feje alatt halad el, így ma az emlékezés általi tudatosodás idejét is éljük.

Zentai Anna