2019. július 16. kedd

2019. július 16. kedd

20190715_130214

A Hold ma áthalad a Szaturnusz-leszálló Holdcsomó-Plútó együttálláson, szemben a Nap-felszálló Holdcsomó-Vénusszal, így kicsivel éjfél előtt teljesedik ki a telihold fénye.

A most zajló, nagy tudati áttörést, régi korlátokból, keretrendszerekből való kilépést hozó folyamatot így most lelkiség és érzések töltik fel. Az önazonossá válás útján érezhetjük és meghaladhatjuk önnön határainkat. Könnyebb most lelassulni, jobban meg tudjuk figyelni a lelki folyamatainkat. Ha azt éreznénk, hogy egyszerre két helyen akarunk lenni, engedjük el mindezt és egyszerűen legyünk csak jelen annak, ami éppen van, ami történik!

A déli órákban támogatva van minden lelki folyamat, önkiteljesítés, belső hazatalálás, intuitív felismerés, jövőérzékelés. A kora esti órákban tudjuk a lelkünket regenerálni, megújítani, gyógyítani és ekkor tudunk nagy lelki erőt összeszedve átfordulni, átalakulni is.

A telihold a Rák-Bak zodiákus tengelyen, az Ikrek és Nyilas csillagképekkel a háttérben, a IV-X. életházakban áll fel, egy teljes, nagy átfutó kaput nyitva a sorskeréken, jelentősen megtámogatva a külvilággal, másokkal, illetve társakkal való kapcsolódásainkat! Kiemelt ideje ez annak, hogy az egész eddigi sorsutunkat áttekintve, a múlt történéseinek tudatában, rátaláljunk saját magunkra és elkezdjük önmagunkat és saját belső igényeinket, vágyainkat hangsúlyosabbá tenni az életünkben. Az Ikrek felett a Hiúz csillagkép az éberségre figyelmeztet: ébernek lehet lenni arra, hogy minden látszólagos különbség ellenére egység van és minden az egyből ered, de itt a földi úton ébernek lehet lenni arra is, hogy ki és mi az, ami építő, tápláló, támogató és kiteljesítő minőségben van jelen az életünkben, valamint ki és mi az, ami lehúzó, romboló, ártó módon van jelen? Meghúzhatjuk határainkat, ha szükséges, elhatárolódhatunk attól, ami eddig bonyodalmakat okozott (kívül és belül is). Más esetekben pedig éppen arra tudunk megnyílni, minden régi félelmet és gátlást felülmúlva, ami kedves a szívünknek és amit eddig nem engedtünk be érzéseinkbe, gondolatainkba, életünkbe, pedig vágytunk rá. Az önazonosság, a belső hazatalálás építgetésének folyamatában ez a nap, különösen az este, sarkalatos változásokat, fordulatokat is hozhat, amelyek minden életterületünkre hatnak. Érdemes éberen átlátni, hogy milyen magatartással és gondolkodással mit teremtettünk régen – és egy másfajta tudatossággal mit teremthetünk most? Minden olyan beidegződés, amivel nem engedtünk meg magunknak valamit a múltban, most felülírható, kitisztítható. Ehhez kapjuk a rálátást, a szabad döntés lehetőségét, a mélyebb önismereti utat, illetve a teljesség érzését, mint iránymutató vagy már jelen lévő minőséget. Ha igazán őszinték vagyunk magunkkal, akkor rájöhetünk, hogy az életünk milyensége csak rajtunk és a saját szabad választásainkon múlik – ahogyan a jövőnk is. Ebben pedig ideje tudatosabbnak, határozottabbnak lenni és merni alakítani kívül és belül.

Zentai Anna