2018. augusztus 11. szombat – 12. vasárnap

2018. augusztus 11. szombat – 12. vasárnap

újhold most

Szombat az önmagunkra látás általi új kezdet, vasárnap pedig a szeretetre ébredés napja lehet, ezen a hétvégén!

SZOMBATON igazmondó álmokat kaphatunk, melyek által a múlt igazságai is felszínre kerülhetnek. Lelki közvetítés zajlik, lélekből kommunikálhatunk társainkkal, vagy akár önmagunkkal is. Az elengedés, a leválás, az önálló, szabad, örömteli létezés jegyében zajlanak álmaink. E napon, főleg a nap első felében érdemes megejteni azokat a beszélgetéseket, információ átadásokat, amelyek az elengedésről szólnak. Kimondani igazságokat, ha nehéz is, de őszintén megnyilvánulni – így fejlődhetünk abban, hogy mennyire élünk igaz, őszinte életet. (Hold-Merkúr-Rák ollója állnak együtt, a Jupiterrel kvadrátban.)

Délben teljesedik ki az újhold, ami ösztönös cselekvések, lelki erő és rálátás mellett most kifejezetten az önmagunkra való, színtiszta rálátásról szól! A Napút aranyfonalát járva, ebben az időszakban az Oroszlán csillagzathoz ér a Nap és a Hold. Az Oroszlány méltóságteljes, királyi minőségben, az Útra hajolva, arra tekintve rajzolódik ki a csillagos égbolton. Az újhold (avagy a Nap és a Hold együttállása) éppen az ő vigyázó, múltba révedő, figyelmes tekintetében látható most! Vagyis ezen a napon kiemelt lehetőséget kapunk arra, hogy a saját múltbeli cselekvéseinkre, magatartásunkra, viselkedésünkre rálátva, tanulva a múlt történéseiből, sorsunkat és teremtő erőinket saját uralmunk alá véve, új kezdetbe lépjünk! Gondoljuk most végig: mik azok a védekező mechanizmusok, magatartásformák és önhazugságok, amelyektől most ideje megválnunk, hogy egy jobb életet teremtsünk magunknak és ezzel mindenki másnak is? Segíti a folyamatot a Rák elengedő ágánál járó Merkúr és a Szűz csillagkép elrugaszkodó részénél járó Vénusz is. Szombat este áll együtt a Vénusz a Szűz térdésvel (Zaniah csillag), vagyis ekkor van kiemelt ideje annak, hogy rugalmasan, változásra készen ellépjünk a régi önmagunktól és új irány felé mozduljunk.

aapinte

VASÁRNAP kora reggel a Hold elhalad az Oroszlán szíve, a Regulus csillag előtt, éppen akkor, amikor a feltétlen szeretet erejét sugárzó Nap felkel a horizonton – ez a szeretetre ébredés ünnepe. Nem feltétlenül mások iránt – egyszerűen önmagunk iránt érdemes működtetni ezt a szeretetet, hiszen az élet megélésére, élvezetére, kiteljesítésére születtünk és aki szereti önmagát, az képes csak nemet mondani arra, ami méltatlan hozzá és igent arra, ami méltó! Ezzel válik igazán urává életének és sorsának.

A Hold az Oroszlán életörömtől sugárzó csillagterében tovább haladva délelőtt az Uránusszal és a Szaturnusszal képez egy nagy, égi háromszöget. Két utóbbi planéta most az energetizáló, felemelő trigon fényszögben kapcsolódik, bár egzakttá nem válik ez az aspektus. Mindenesetre érezhetjük az erőt, a késztetést, a serkentést arra, hogy 1. magunk irányítsuk életünket és örömmel éljük azt 2. céltudatosan haladjunk igazi, valódi céljaink felé, meghaladva minden eddigi gátlást és (ön)korlátozást 3. felszabadulva régi súlyaink alól, szabadon megéljük az élvezeteket, a földi örömöket, új kezdetet teremtve, hogy igazán boldog legyen ez a földi élet. A jelszavak tehát: céltudatosság-szabadság-életöröm! Vagy másként: új korszak-igazi irány-tudatos teremtés!

A Jupiter és a Neptunusz bolygók ismét egy inspiráló, emelő trigonban fonódnak össze, amely 19-én napközben lesz egzakt, de már most beindult és zajlik az általuk jelölt folyamat. A Jupiter, mint az igazság és bölcsessg rezgése, a Skorpió vizes, lélekben termékeny jegyében, a Mérleg csillagkép elején látható, így a múlt igazságainak megmérettetését, a mélységekből való felszínre kerülést jelképezi. Az igazság most láthatatlan, de már jelentősen munkálkodik. A Neptunusz, mint a legmélyebb érzések, érzelmek és érzékelések rezgése, a Halak vizes jegyében, saját birodalmában, Vízöntő jövőt tisztító csillaghullámában látható, így a leges legmélyebb, legtisztább érzéseket szólaltatja meg. Ezek is rejtve lehetnek jó darabig, de épp az a dolgunk, hogy mélységesen megbízzunk bennük és kövessük elemi erővel jövő hívásaikat. Az élményeink most mély érzéseket, mély ösztönöket hívnak életre, a felszín alól. A teljes igazságra igyekeznek rávilágítani ezek az érzések és megélések. Ha kellemetlen érzéseket tapasztalunk, az csak mutatója annak, hogy mit van ideje kitisztítani a lélek mélyéből, milyen félelmeket jó elengedni, megszüntetni, kipucolni, kitisztítani, hogy teljes legyen a lelki bizalom és ezek helyére áldásként kerüljenek a sors ajándékai.

Ha kellemes, erővel telítő érzések érnek bennünket, akkor bátran kövessük a hívásokat, hiszen amire a lélek rezeg, azzal dolga van, azok az útmutató jelzések!

Zentai Anna

asztrozófus

Képek: Pinterest.com