2016. május 30.

Május 30. hétfő 

puresummerflower p nl

A Nap együttáll az Aldebaran csillaggal, a Bika szemével, amely egyenesen az Istenek Útjára, a Tejútra néz. Most képesek vagyunk magunk előtt látni-érzékelni a magasabb, isteni minőségeket, bármely életterületen. Saját belső iránytűnk egy az egyben az isteni minőségek felé vezet, csak engednünk kell. Ez jelentkezhet egyszerű gondolatként, vagy érzetként is, amikor tudjuk, hogy mit érdemes tennünk, hogyan érdemes viselkednünk, teremtenünk vagy döntenünk, mit szeretnénk elképzelni a jövőben. A Vénusz is követi a Napot, így lassan ő is e csillag alá ér.

A Hold a Halak jegyében jár és a Halak csillagképbe lép a mai napon – visszatérő minőségekkel, helyzetekkel találkozhatunk, ha van még ezzel kapcsolatos megoldandó, megélendő dolgunk.

Most egyszerre van jelen Naprendszerünkben egy nagy égi háromszög és egy nagy égi négyszög. A négyszög csúcsait alkotja a Nap-Vénusz együttállás a Bika fejénél, a Jupiter az Oroszlán csillagképben, a Szaturnusz a Skorpió és a Kígyótartó alatt, valamint a Neptunusz, a Vízöntő jövőbe ömlő vizénél (ez utóbbi bolygó a leglassabban haladó, így domináns pontja is a négyszögnek).

Egy lényegi dolgot emelnék ki ebből: ez az energetika azt teszi lehetővé, hogy felszínre kerüljön a tudat mélyéről és a rejtett tartalmakból mindaz, ami eddig még gátolta kiteljesedésünket, boldogságunkat, fejlődésünket – ez pedig feljöhet az egó játszmájaként, vagy a múltban (akár előző életben, akár magzatként-gyermekként) megélt sérülésekben. Ha tehát most mélységes félelmek, bántódások kerülnek felszínre, akkor tudnunk kell: mindez egy (vagy több) múltban megélt élmény hozadéka és nem a másik ember, nem a rajtunk kívül állók okozzák, hanem egy bennünk, a mélyben dolgozó minta, berögzülés. Lehet olyan helyzet is, amikor a „kinek van igaza” című játszmát éljük – ám a valódi kérdés az, hogy tudok-e a társammal kapcsolatos megélésekből tanulni, okulni, fejlődni, magamba nézni? Most nem belül, nem másokban – csakis az egóban keresendőek az okok és okozatok. Ha e folyamatot már oldottuk-oldjuk, akkor másokon keresztül is megélhetjük ezt, így nem saját bőrünkön, hanem más példáján tanulhatunk. A mai nap már előre mutat, a magasabb szintű megoldások és megélések felé.

Kép: puresummerflower.nl