2015. január 15.

Január 15. csütörtök – Ma mérlegre kerülnek az érzések, elhagyható mindaz, ami nem szolgálja lelki kiteljesedésünket. Gyakran kérdezitek, hogyan találhattok rá önmagatokra, igazi lényetekre? Hogyan alakítható ki a belső otthon? Hát itt a titok: nem kell keresni. Már megvan. Csak a külső, másoktól átvett, felvett, hamis mázat kell lehámozni a lélek-magról. Ha meg tudom különböztetni, hogy mi az, ami én vagyok és mi nem vagyok, akkor az már nyert ügy. És vonatkozik ez azon helyzetekre is, amikor átmenetileg bele kell kerülnöm egy nem-én-vagyok helyzetbe. Van úgy, hogy épp ez visz előre és amíg ennek tudatában vagyok, addig ez is rendben van. Lényeg, hogy utána tudjak kilépni is a helyzetből, amikor ideje van.
A mai nap lehetőséget ad, hogy a magasabb igazságokat érzékelve megküzdjünk magunkkal és ha lehúzó erőkkel állunk szemben, akkor legyőzzük azokat (ennek ugye, soha nem az elfojtás, hanem mindig a bátor szembenézés a kulcsa). Ha feszültséggel, vagy kicsit nehezebb feladattal találkozunk, akkor megoldást jelenthet, ha lelki stabilitásunk, identitásunk, valódi lényünk tudatában maradunk. A körülöttünk lévő dolgok változhatnak, de a belső tartalom nem. Napi megerősítés: „biztos vagyok magamban”. Érdemes gyakorolni.
Álmainkat érdemes figyelni és (különösen reggel) gyakorolni a koncentrációt, a kitartást, az önmeghaladást és a tanulni merést.


Zentai Anna