Sejtemlékezet – a test általi megtisztulás

A Bika minőség hangsúlyos idejében járunk, ráadásul a már távolodó, de még együttálló Jupiter és Uránusz erőteljes energiájában. A testnek, a fizikai síkon való tapasztalásnak, az anyagnak most nagy hangsúlya van. Most zajlanak le azok a tisztítások, amelyek a testünkből indulnak, illetve, amelyekhez a testünk vezet el.


A sejtek minden emléket megőriznek. Emlékeznek. Ezt hívjuk sejtemlékezetnek, vagy testemlékezetnek.


Előfordulhat, hogy egy érintésre, vagy testi megélésre furcsán, ijedten, szokatlanul reagálunk. De az is, hogy olyan élményt hoz fel – legyen akár pozitív, vagy negatív érzés -, amelyet nem vártunk, vagy soha nem tapasztaltunk. Ilyenkor az történik, hogy a test és a sejtek számára ismerős a helyzet és a legutóbbi tapasztalás élménye visszaköszön. Így vehetjük észre, hogy valójában mi él bennünk. Ha a tudat nem is – de a test emlékezik!


Most ideje van azoknak a terápiáknak, oldó és tisztító folyamatoknak, módszereknek, amelyek a testtel dolgoznak! Óriási tisztulást és gyógyulást lehet elérni ezekkel. Ideje van a testünk által tapasztalni és gyógyulni, pl. bodywork, táncterápia, testkezelések, masszázsok, stb.


A testünk elárulja azokat az elakadásainkat, amelyekre tudatosan nem emlékszünk, vagy amelyeket lefojtottunk a mélytudatba. Semmi nincs, amit szőnyeg alá tudnánk söpörni valójában! A test mindent megmutat és elénk tár, akkor is, ha nem akarunk tudni róla. Így a gyógyulásunkban és elakadásaink oldásában is nagyon nagy segítőnk a testünk.
“Ha nem akarod érezni a lelkedet, akkor a testedet fogod” – szól az ismert mondás… és valóban. Hiába mondja azt az egó, hogy ő már ‘ott van’, ő már jól van, már készen áll, már feldolgozta, már túlvan rajta, ő nem érzi, nem igaz, nem jelentős… Ha a test mutat valamit, az igaz, minden önhazugságon túl. A test üzenetein és megélésein át elindulva azonban nagyon mély gyógyulás és tisztulás tud lezajlani és amikor a lélek igazán felszabadul, akkor a testet is könnyebbnek érezzük.

Zentai Anna

Kép:Pinterest