Téli napforduló, 2016.

2016. december 21-én déltájban a Nap eléri éves pályájának legmélyebb pontját, ahonnan azután emelkedni fog és a fény ereje ettől kezdve egyre növekszik.

jo2

Az évkör lezárása és egyben az új év kezdete jön el. Ilyen időkben érdemes elvonulni, magunkra figyelni, összegezni a megtett utat, a megélt élményeket, számot vetni önmagunkkal, leszűrni a tanításokat és elgondolni, mit szeretnénk a következő évkörben.
Mindenképpen fontos szertartás, hogy – akár egy gyertya fénye mellett, de napközben folyamatosan is – végiggondoljuk, mi történt az elmúlt évben. Próbáljuk mindezt ítélkezésmentesen tenni, de ha erős érzések jönnek, csinálhatunk egy elengedő szertartást is, írjuk ki, sírjuk ki magunkból, ami feszít, hogy ne vigyük tovább! Számomra ez az év nagyon szép, érzelmekben, emberi kapcsolatokban letisztító és megerősítő, stabilizáló volt, feleslegek elengedése, az igaz kapcsolódások megemelkedése, és nagyszerű előrelépések, gyümölcsaratások, sikerek éve. Ha viszont te azt érzed, hogy valamiben nehéz, rossz volt ez az év, akkor gondolkodj el azon, hogy ebben mi a te felelősséged és hol látod-gondolod tévesen a dolgokat, hogy mit nem ismertél fel, milyen tanítást nem vettél még magadhoz! Légy magadhoz nagyon őszinte, igyekezz más nézőpontból tekinteni önmagadra, mert ez hatalmas fejlődést és igaz megértést hozhat! Akkor tudsz a gödörből kikecmeregni, ha magad rágod ki magad, nem pedig akkor, ha tovább merülsz. Ha lehúzó érzéseket tapasztalsz, gyújts egy gyertyát! Esténként el is aludhatsz a gyertyafénynél.
Ez az éves számvetés minden napforduló és napéjegyenlőség idején, minden új kezdet előtt érdemes szertartás. Ahogyan a Halak csillagkép és annak legfényesebb csillaga (Al Rischa) megalapozza az őt követő Kos csillagterét, úgy lenne jó minden új kezdet előtt magunkhoz venni a múlt tanításait, hogy tehermentesen, tisztán, a magasabb minőségű dolgoknak helyet készítve lépjünk az újba.
A mostani téli napforduló egyben a lelki elindulás, a spirituális elindulás ideje is. A most megnyíló időszakban rájöhetünk arra, hogy a külvilág és a társunk valóban tükör és ha bármi lényegit szeretnénk felfedezni, akkor azt magunkban kell keresni. Empatikus, együttérző képességünket is megerősíthetjük.
Új minőségek elindítása, életünk új szakasza kezdődhet december végétől, amelynek előfeltétele a megtisztulás, a karmikus teherletétel, a jó értelemben vett önérvényesítés érdekében (lásd: amire születtem, az élni tudjon, megvalósítsam általa önmagam). Nagyon mély tudás és megértés tárulhat fel hamarosan, nagyon mély, tudatalatti küzdelmek általi blokkok oldódhatnak és tisztulhatnak a téli-tavaszi hónapokban. A tudás, amit megtanultunk, magunkhoz vettünk, tovább vizsgázik az életképesség és igazság útján.

ZA.