Számvetés

Ha visszanézek, most azt mondhatom: úgy élek, hogy ne bánjak meg semmit sem.

Minden egyes napomban, pillanatomban ez a mérce.

Ha valamit bánok, az egyedül az, hogy féltem megtenni dolgokat, amiket szívemből szerettem volna, de dolgozom azon, hogy legközelebb merjem megtenni őket. Teszek értük, tettem éppen ma is és teszek legközelebb is.

Úgy akarok élni, hogy ha megöregedtem és visszanézek, azt tudjam mondani: igaz voltam és tiszta. Nem hazudok hamis érzelmeket.

Úgy akarok élni, hogy a végén majd azt tudjam mondani: mindent úgy csináltam, ahogyan a szívemből akartam, úgy döntöttem, úgy választottam, úgy alakítottam, azt vállaltam, azt nem vállaltam…

Úgy akarok élni, hogy évek múlva se sajnáljam, ahogyan élek.

Hogy évek múlva se érezzem azt: valamit kihagytam, rosszul tettem, rosszul döntöttem, valami hiányzik…

Úgy akarok élni, hogy semmi miatt ne legyen lelkifurdalásom. Hogy a szívem könnyű legyen. Hogy elmondhassam: legalább én megtettem!

Vége van egy újabb évnek. Ideje összegezni. Számot vetni az elmúlt évvel, az elmúlt évekkel, az eddig eltelt élettel…

Ha végiggondolom az idei évet, nem hozott semmilyen nagyobb eredményt, újdonságot – és ez valahol jó. Jó, mert már előtte is úgy éreztem, révbe értem. Minden életterület felől már nyugodt vagyok, elégedettség van bennem és ez így maradt, sőt, kicsit még fejlődött is.

Amit az elmúlt év tanulságaiból leszűrtem: az, hogy többet teszek az egészségemért. Jobban vigyázok magamra, kímélem magam, nem vállalom többet túl magam, többet figyelek a fizikai testemre, többet és jobbat adok neki. A munkában több szabadidőt adok magamnak alkotásra, írásra.

Az elmúlt év, talán különösebben nagy dolgot nem hozott – illetve de, igen, mert érzelmekben megkaptam egy olyan csodálatos megerősítést, amire rég vágytam, de legközelebb még azon a határon is mernem kell tovább lépni – de egy dolgot mindenképpen eredményként számolok el és ez a tapolcai bázis működése és sikere. Tavaly szeptember elsején indítottam útjára Tapolcán az Ariadné Stúdiót (először még nem volt neve, később lett csak) és ez a kis hely ad már otthont a kis csoportos programoknak és egyéni kezeléseknek, üléseknek. Hogy ez a hely működik, sőt, nagyon jól működik, hogy újra csinálom az egyik dolgot, amit szeretek, ez szép eredmény a lelkemnek.

Mit szeretnék jövőre?

Többet írni, kreatívkodni, alkotni, letenni dolgokat a jövőnek, többet lenni otthon, nyugalomban és merni meghaladni a komfortzónát, végleg leszámolni a régi félelmekkel. … gondolkodom… igen… nincs más. Ennyit szeretnék még. A többi megvan.

Te vajon mivel és hogyan számolsz most el? Mit hozott neked az elmúlt év és mik a terveid jövőre?

<3