Nap a Serleg csillagképben

Nap a Serleg csillagképben – Szeptember 16-29.


Serleg, Kehely, Grál, kupa, bögre, üst, edény, szelence, csengettyű… Mind egy minőséghez tartoznak, mégpedig a Crater csillagképhez. A két, középen összeérő félkör rajzolja ki a serleget, amely az égi-ősi tudás iránti szomjat csillapítja. Jelképezi a nyitottságot, felfelé és lefelé, kifelé és befelé is. A Hydra, vagyis a felismert ösztönökkel vívott küzdelem útján találkozunk a Serleggel, melyet a Holló, a korszakváltás és értékmentés madara hoz el. A Serleg jelképezhet erős szövetséget, tudással töltekezést, de használhatjuk meditációs gyakorlatokban a tisztulásra, fénnyel töltekezésre is. 
Ha most olyan helyzettel találkozunk, ahol ösztönösen reagálva dolgokra, valami helytelent, harmóniánktól eltérőt tapasztalunk magunkon, érdemes ezekre a mélyről feltörő ösztönerőkre figyelmet fordítani és felkutatni hátterüket. A világosságot adó, áradó szeretet biztosító, önirányításhoz, önuralomhoz segítő Nap arany fényével töltekezhetünk fel, a Serlegen keresztül. A magasabb igazságok keresése, melyek valóban táplálják szívünket és tudatunkat, most világosságot hozhat.
Ha bármikor, ez időszakban, nehéz helyzetben találjuk magunkat, jelenítsük meg lelki szemeink előtt a Serleget és töltsük fel magunkat égi fényével!

 Zentai Anna