Január havi csillagüzenetek – II. rész – Tranzitok és jeles napok

Január havi tranzitnaptár:

ELSEJÉN a Vénusz és a Plútó egyesülése történik meg, a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél, ahol a tudás működtetése, hétköznapokban való élése az egyik lényegi üzenet. De nem csak tudást és ismereteket lehet anyagba hozni most. Vajon képesek vagyunk élni azt a magas szintű Szeretetet, amelyet már megtapasztaltunk, megismertünk? Merjük élni a szeretetet? Női mintákat, kapcsolati mintákat tekintve most dimenziót váltunk, megújulunk. Átminősülés, szintlépés történik ma, főként kapcsolatainkat tekintve. Most találkozunk össze igazán azzal, ami a saját mélységeinkben él, amit eddig mélyre rejtve működtettünk! A tudatalattiból felszínre érkező minőségek most kifejezetten kapcsolati téren, nőiségben és művészi munkában, termékenységben mutatkoznak meg, így egyre inkább hatalmat tudunk gyakorolni önmagunk felett.

2-án mélyebb lelki működéseket érthetünk meg, illetve, ha érzéseinket szeretnénk kifejezni, akkor ezt most megtehetjük, finoman és gyengéden. Elképzeléseink megvalósítását is támogatja ez az idő.

3-tól a Vénusz a Vízöntő jegyébe lép a Zodiákus körön és 27-ig fog itt járni. Ezekben a hetekben a női vonal tisztítása zajlik, tisztulás a nőiség élését, a női mintázatokat, illetve a kapcsolati-párkapcsolati működéseket tekintve. Magasabb megértése jön el kapcsolatainknak, ami által felszabadulhatunk. Felszabadíthatjuk vágyainkat, ideje jön a testi örömök jó értelemben vett, gátlások nélküli megélésének, a földi örömök élésének. Művészetekben újat, egyedit lehet alkotni. Tisztul az ősbizalom megléte bennünk, a női minták mellett a bizalom-biztonság témáján érdemes dolgozni.

4-én Vénusz-Jupiter szextil – Szerelemnek, párkapcsolatoknak és művészi alkotásnak egyaránt kedvező ez az idő, amelyben az eddigi tanításokat leszűrhetjük, kapcsolataink fejlődhetnek, új szintre léphetnek, megmutatkozhat az irány, amerre érdemes tovább haladni. Érdemes most visszatekinteni a múlt szép emlékeire, meglátni, mi az, ami igazán számít. Kezdeményezésnek, felvállalásnak és elköteleződésnek is kedvez ez a nap.

5-én és e nap körül a Nap-Uránusz trigon emelő, tüzes, inspiráló fényszöge meghatározó. Legyünk jelen lelkünk késztetéseinek és figyeljünk arra, hogyan kíván most felszabadulni, mitől lenne könnyebb! Ideje van letenni mindazt, ami súly, teher, vagy nem azonos a lelkünk valóságával. Ráláthatunk apai mintázatokra és tisztíthatjuk is ezeket. Megszabadulhatunk olyan kényszerektől, amelyek miatt nem mertük átvenni az irányítást életünk alakítása felett!

6-án a Vénusz együttáll a Bak csillagkép dupla alfa csillagával, amely a Tejútra néző szeme! Most – különösen kapcsolatainkban – ideje visszatekinteni múltunkra, emlékezni és az apró részletekben felismerni az isteni minőséget! Ez a nap kapcsolati értelemben már a tavasz ígéretét hozhatja… Ez a nap Vízkereszt napja, ideje van a tértisztításnak (itt, a Blog oldalon “Tértisztítás, házszentelés” címszó alatt lehet találni ehhez alkalmas módszert).

6-ról 7-re forduló éjjelen, kicsivel éjfél után egzakt a telihold. A Nap a Nyilas csillagkép legfőbb csillagaival áll együtt, így ez egy nagyon erős teliholdnak ígérkezik, a Tejút-Nyílás extra erejével! Hazahív a lélek, mutatja, merre van az irány, hogyan vegyük fel szívünkkel a kapcsolatot. Magasabb szinten megérteni az életünket, ezt a tudást átadni szavainkkal, egyben önazonosnak maradni – ez is a telihold üzenete. A célzott, határozott közlések, a világos és egyértelmű beszélgetések, a fegyelmezett és határozott magatartás, valamint az együttérzés, az empátia és együttműködés különböző minőségeit egyensúlyban, a maga idejében működtetni – erről is szól ez az idő. Álmainkon
át a lelkünket vezető, hívó minőségek is megmutatkozhatnak, ugyanakkor érezhetővé és láthatóvá válik az az egység, amely a látszólagos különbözőségek mögött rejlik!

7-én a Merkúr együttáll a Nyilas csillagzat alfa csillagával, a Rukbat csillaggal. Képviselni a tudást, kimondani a magasabb igazságokat, átadni az ismereteket és információkat, ez mind időszerű.

8-án a Merkúr már a Nyilas dupla béta csillagainál jár, amelyek az Achilles-ínt jelenítik meg. Most meglehet, hogy a legérzékenyebb pontunkat találja el valami, ám ez kitűnő idő az önismeretre, hogy a régivel leszámolva, új, stabilabb megtartó erőt tudhassunk magunkénak.

9-én tisztázás ideje van (mind szellemileg, mind beszélgetésekben), a Merkúr-Uránusz trigon által. Legyünk nyitottak az új és más gondolatokra, amelyektől könnyebb lesz az út! A Vénusz-Mars trigon ugyanakkor nagyon szerelmes, vágyakkal fűszerezett napokat ígér. Az egyre jobban felszabaduló vágyak szavakban és gesztusokban kívánnak kifejeződni. Visszatérő tanítás, hogy merjünk őszintén, nyíltan, egyenesen megnyilvánulni és kinyilvánítani a szeretetünket, de az akaratunkat is. A tisztuló női minták a férfi működések megértéséhez kapcsolódnak. A múlt terheitől való szabadulás pedig a szellemi emelkedéshez, az akaraterő képessége általi emberi-szellemi fejlődéshez.

10-én a Merkúr a Nyilas csillagkép szemével áll együtt, majd a Nunki csillaggal. Nagy lehetőségek rejlenek e napban, amellett, hogy most különösen fontos, mire figyelünk, mire gondolunk. Bármely helyzetben védettséget és támogatást élvezhetünk. A gondolatmágia most hangsúlyosan működik – bátran találjunk ki új és jobb világot/életet magunknak!

12-én a Nap eléri a Bak csillagkép Nashira csillagát, a jó hírek elhozóját. Este a Mars direkt irányba vált, így beindulnak a hétköznapok szintjén is a tetterőt, akaratot, egyenességet és őszinteséget kívánó ügyeink, különösen a kommunikáció és kapcsolatok terén.

14-én a Nap után a Szaturnusz is együttáll a Bak csillagkép farkánál ragyogó Deneb Algedi csillaggal. Az eddig zajló felvállalásokat tekintve záró felvonáshoz érkeztünk: mind önmagunkat, mind hívatásunkat, mind a szívünket hívó dolgokat, mind az ezek megvalósításához szükséges teendőket most már végképp ideje van elvégezni!

15-én érdemes figyelni álmainkat, különösen, ha furcsaságot, szokatlanságot, vagy különösen nagy felszabadulást adó élményt tapasztalunk bennük! A Vénusz és az Uránusz fényszöge ma hajnalban egzakt. A múlt terheitől való felszabadulás, a függéseink elhagyása most új kezdetet hoz, új távlatokat nyit. Érdemes előre tekinteni, arrafelé nézni és figyelni, hogy mi az, aminek már készül a tér! Érdemes nyitottnak lenni a hirtelen újratervezésre, zseniális megoldásokra és újító alkotásra. A hölgyek és az urak egyaránt elgondolkodhatnak most azon: vajon mi az, amit a mai nőnek másképp érdemes csinálnia, hogy sokkal teljesebb kapcsolódásokat tudhasson magáénak?

18-tól direkt mozgásra vált a Merkúr, ezzel beindul az információk áramlása, a már megértett működéseket elkezdhetjük alkalmazni. A Nap és a Plútó együttállása a mai napon nagy erőket mozgat meg bennünk, amelyek által érezhetjük: bármire képesek vagyunk! Ez most a változás ideje, a régi elmúlik, hely készül már az újnak, de ezt a változást nekünk, saját magunknak érdemes megtenni, meglépni! A Nap az életünk önálló irányítása, a Plútó a saját erőink, képességeink feletti hatalom – ha eszerint élünk, cselekszünk, akkor megteremtjük azt az életet, amit érdemes élnünk! Most ehhez akár nagyobb, mélyreható változtatásokat is megléphetünk (kint és bent is). A teljes rendszert átlátva, valódi értékeinkre alapozva változtatunk, újítunk.

20-tól a Nap a Vízöntő zodiákus jegyében halad tovább. Cselekedeteink mostantól a tisztulást, az újítást, a felszabadulást és az önzetlen alkotást szolgálják. Könnyebben átlátjuk a helyzeteket magasabb szinten és ideje jön, hogy tegyünk a feloldozásért, a megkönnyebbülésért! Most különösen érdemes dolgozni önmagunkon, a saját szellemiségünkön, feloldani a mélyebb elakadásokat és megszabadulni bármitől, ami nem a szeretetet és a szív nyitottságát jelenti bennünk, vagy életünkben! A Vénusz együttáll a Bak csillagkép Nashira csillagával, ami főként párkapcsolati értelemben hozhat fontos helyzeteket, szabadulást a múlttól, lehetőségeket a jövőre nézve.

21-én erőteljes újhold köszönt ránt, hiszen a két fő világítónkhoz a Plútó is becsatlakozik! Ő a mindent megújító és átalakító erő, az a fajta erő és tudatosság, amellyel érezhetjük: bármire képesek vagyunk és bármilyen helyzetből jóra fordítjuk sorsunkat, csak akarunk kell! Ez az idő erőteljes regenerálódást, megújulást és megtisztulást is hoz, gyakorlatilag beindítja a hamarosan megnyíló, új világkorszakot, amely a korlátlanság megtapasztalásáról, szabadságról, függetlenségről (azaz függések nélküliségről!), illetve szellemi-tudati forradalomról szól! Itt érezhetjük már, az utóbbi hónapok, évek erőt próbáló élményei után, hogy valami új, friss energia érkezik a térbe, az életünkbe. Ideje van a megtisztulásnak, megkönnyebbülésnek, feloldásoknak, terhek letételének, felszabadulásnak és annak is, hogy a múltba visszatekintve meglássuk, mi képvisel számunkra isteni minőséget és vállaljuk ennek tudatában földi hívatásainkat. Ez az újhold már az új korszak előszele!

22-én a Vénusz és a Szaturnusz együttállása által égi áldás érkezik a kapcsolatainkra és alkotásainkra! Most egy érési folyamaton megyünk át, amelynek ez a csúcspontja. Az áldás ereje megmutatja, hogy mely kapcsolatunk képviseli számunkra az igazán boldogító, kiteljesítő, értékes, tökéletes minőségeket. Vajon mi az, amiért érdemes bármit is tenni, dolgozni? Nagy elszántsággal, céltudatossággal tehetünk most az igazán időtálló kapcsolatokért. A felvállalás (akár önmagunkat, akár a szerelmet, vagy bármely tehetségünket illetően) most igen hangsúlyos lehetőség. Ahol kell, ott mindenképpen húzzunk határokat, hogy a lelkünk számára valóban fontos dolgaink védve legyenek! Ahol kell, ott pedig ismerjük fel a meghaladandó határokat és az időzítés erejét! Az Uránusz ma direkt irányba vált – különösen tiszta pillanata ez a szellemi megértésnek, tudat kitágulásának, szellemi és lelki megnyílásnak, megtisztulásnak és szabadulásnak!

25-én a Nap-Jupiter szextil a tágabb megértést, az igazságok tisztánlátását, az új kezdeteket segíti. Új és felszabadító nézetek találhatnak ránk. Álmaink különös jelentőséggel bírnak ma!

27-től a Vénusz a Halak zodiákus jegyébe lép. Ettől kezdve elmélyülnek az érzelmek és a művészi ihletettség erőteljesebben jelenik meg. Az érzékeltetés, a gyengédség, a szerelem élményei jelentőssé válnak. Tanulási folyamatként az áldozatprogramok és a szenvedés elhagyása a cél, ezeket mélytudati szinten van idő feloldani és ha ezt megtesszük, akkor átlépünk egy gyönyörű, mély harmóniába, egységbe kerülünk önmagunkkal, társunkkal és a világgal. Kapcsolati szinten most véget ér egy kör, ideje összegezni kapcsolati élményeinket és lezárni, amit nem akarunk továbbvinni.

30-án a Vénusz együttáll a Vízöntő csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, a Sadalmelikkel. Eddig lezajlott a múlt tisztítása, most már erőteljes a szabadulás, visszatérhetünk erőforrásainkhoz és ha elhagytuk kényszereinket, ha önállóvá váltunk, nagyon szerencsés helyzetek érhetnek bennünket! A Nap és a Mars trigonja kitűnő életerőt, vitalitást ígér, gyorsan haladunk, regenerálódunk és vágyaink, akarataink megvalósítása is nagy lendülettel zajlik. Férfi és apai minták tisztulnak és kerülnek a helyükre. Az isteni minőség meglátása, követése, hatalmas erőt ad a jelenben és a jövőhöz!

31-én a Mars újra egzaktan együttáll már az Aldebaran csillaggal, a Bika Tejútra néző szemével. Meglátjuk, megérezzük, hogy mi segít ki az ördögi körökből és nagy lendülettel, akaraterővel haladunk is e minőségek felé. Az előrelátás, a jövőtervezés mindenképpen javasolt most e napokban!

Zentai Anna

Kép: Pinterest

A 2023-as évről szóló, december 30-án megrendezett előrejelző est ingyenes hanganyaga az onismeretikerdes@gmail.com címen kérhető el.