Iránymutató nyílhegy

Iránymutató nyílhegy

A jelen időszakot tekintve, nem mindenki érzi magát nehéz helyzetben, de aki igen, annak pár segítő gondolat, az aktuális nyílhegy-fényszög tekintetében.
Első lépés mindenekelőtt: panaszkodással, a helyzet rossznak ítélésével nem oldjuk meg a helyzetet! Ez csak arra jó, hogy benne tartsuk magunkat a helyzetben, az önsajnálatban, és másoktól próbáljunk energiát elvonni, a saját teremtő erőink használata helyett! Nyilván nem ez visz előre.
Az energiát fektethetjük abba is, hogy a helyzetet megértsük és megoldjuk. A legfontosabb lépés ehhez: megkeresni, MIÉRT JÓ nekem, ami történik! Emlékeztetni önmagamat arra, hogy ami van, az éppen azért van, hogy a legigazibb vágyaim teljesüljenek! Hogy közelebb kerüljek az istenihez! Ezt mindig és minden időben, helyzetben érdemes megpróbálni, megtenni, hiszen minden, de minden értünk van és az egyetlen, ami fájhat, a tudatlanság!
Ismétlem: az egyetlen, ami fájhat, ami rossz érzést okoz: a tudatlanság.
Kemény, igen, tudom, de be kell látni ezt. Én is azért írom, mert tapasztalat. Sokszoros.

A nyílhegy csúcsán ott a Plútó, a transzformáció ereje, ami valójában a bennem élő átalakuló erő! Mögötte csillagképileg a Nyilas csillagzat ragyog! Innen érkeznek a lényegi fényüzenetek!
A Nyilashoz köthető egyrészt a magasabb világokkal való kapcsolatfelvétel, a magas szintű tudás, illetve a vadászat minősége, ami itt ez esetben a “belső vadak” felkutatását, megtalálását és legyőzését jelenti. Artemisz holdistennő felügyeli a Nyilast, ő is gyakran jelenhet meg mostanában a számunkra.
Mi tehát a megoldás?
Több oldalról is jön a segítség és a lehetőség. Először is, megoldás lehet, amikor felismerjük, megértjük a magasabb összefüggéseket, azt, hogy miért vannak úgy a dolgok, ahogyan vannak. Mert úgy kell legyenek, az égiek igazságosak, nekünk csak látni kell ezt. Megtalálni, hogy ami most történik, az miért igaz, helyes, és jó. Ebben – nem feltétlenül, de – sokat segíthetnek olyan segítők, akik valóban tiszta csatornának minősülnek és segítik magasabb szemszögből értelmezni a földi történéseket.
Másik olvasatban, ideje van annak is, hogy a saját belső vadjainkat, az állatias létbe lehúzó magatartásformákat felismerjük és megküzdjünk velük! A teljes átalakulás itt bizonyos dolgokban azt is jelentheti, hogy gondolkodtunk eddig valahogyan valamiről és most, a saját céljaink, küldetésünk, jövőnk érdekében rá kell jönnünk, hogy az ellenkezője a helyes. 
A bak Plútó a céltudatosság és kitartás erejét adja, vagyis ne merüljünk bele a jelen helyzeten sajnálkozók mocsarába, hanem nézzünk előre, a jövőbe! Ha látjuk magunk előtt az igazi, lényegi célokat, ahova az egész kalandjáték elvezet, akkor megérthetjük: csak örömre van okunk!
Az is fontos, hogy mindazt, amit eddig megtanultunk, működtessük is, ha eddig nem tettük, most kezdjük el élni az anyagban! Hozzuk le azt a fényt a hétköznapokba és erősítsük meg a hitünket!
Meglehet, a jelen helyzet rá akar venni minket valamire, amitől régóta tartottunk. A lényege, hogy önmagunkat kell most rávenni arra, amit talán nem akarunk, de tudnunk kell, hogy jó! Lehet ez egy döntés, hogy végre elmegyünk a fogorvoshoz, de lehet ez egy döntés az életünket alapvetően érintő kérdésekben is. 

Plusz egy jótanács, de lényegi: a másik fél, a másik oldal, akiről azt hisszük, hogy ellenünk van, valójában nem ellenünk van. Valójában egy szerepet játszik. Azt a szerepet, amit eleve ő vállalt, már a leszületésünk előtt, ami által lehetőséget ad a számunkra, hogy ráébredjünk, ki vagyunk igazán!
Nem az lesz a helyes út, ha engedjük, hogy lehúzzon a maga szintjére, hanem az, ha fellépünk egy magasabbra, ahonnan tisztán és világosan látjuk a szerepet, amibe belebújt, és az ő igaz lényét, ami ott ragyog mögötte, akivel egy lélek-tesvér vagyunk magunk is!

Zentai Anna