2015. május 20.-21.

 Május 20. – 21. – Érzelmi repítőerő

Felállt már az égen egy éles vonalú Nyílhegy-fényszög, ami e napokban meghatározó szerepet kap. A Sárkány-fényszög általában egy papírsárkány alakjára hasonlít, ez a mostani viszont inkább egy élesebb vonalú papírrepülő, avagy nyílhegy. Főtengelyét a Vénusz és a Plútó szembenállása képezi, a termékenység/ősharmónia és a sorsemelő, megújító erő kapcsolódása. Két szárnya csúcsát a Merkúr és a Jupiter adja, amiben az az érdekes, hogy a Merkúr az egyszerű, földi, hétköznapi dolgok megismerésének igénye és lehetősége, a Jupiter pedig a magasabb, égi összefüggések és bölcsesség bolygója. 
A bennünk feszülő érzéki-érzelmi erőt tehát most oldja a megismerés és tudás minősége. A hajtóerőt a Vénusz adja, amely a Rák jegyében most a családi harmónia, meghittség, béke hajtóereje. (Amikor családról van szó, mindig tartsuk szem előtt, hogy eleve összetartozó lélekcsaládok vannak, amelyek nem mindig azonosak a Földön kialakult, vér szerinti családokkal.) A Vénusz hátterében az Ikrek csillagai a különbözőség-testvériség üzenetét ragyogják, a különböző minőségek egymással, egységben való összefonódását. Ez megjelenhet a családi kapcsolatokban is, olyan élményekben, amikor átérezzük, mennyire mások vagyunk, mégis egyek és együtt, egy célért összefoghatunk, vagy együtt eleve erősebbek vagyunk.
Az ikrek Merkúr is a különbségek megismerését, megértését segíti. Az oroszlán Jupiter világos rálátást ad a lényegi működésekre. Az is megtörténhet, hogy az utcán jövős-menős napi rutin közben összefutunk valakivel, akivel kellemesen elcsacsogva olyan dolgokra látunk rá, ami megsegíti az éppen aktuális folyamatot. Vagy egyszerre segít bennünket a gyermekünk és a tanítónk (illetve a gyermeki és tanítói minőség). 
Égi papírröppencsünk csúcsán a Plútó áll, tehát az energiák ide koncentrálódnak (persze, az oda-vissza hatás is jelen van). Regeneráló, gyógyító erők aktiválódnak be, teljes átalakulásra ösztönöznek a vénuszi élmények (szerelem, mély belső harmónia megélése, család-anyaság, szépség, alkotó erő). Ráadásul, szerdán este a Hold együttáll a Vénusszal, így még erősebb lelki-érzelmi megéléseket biztosít (19 óra táján egzakt).
Vizsgázunk most abból is, mennyire tudtunk elengedni, szeretettel, bizalommal, és mennyire értettük meg társaink helyzetét eddig. Ha megtettük – jönnek a színjeles bizonyítványok.
Általában véve, aki még nem találta meg a helyét a világban (merthogy az eleve megvan, és a lelki iránytű mutatja!), az most érzékelheti azt is, mi mozgatja, motiválja igazán. Ahogyan rálelünk igazi szenvedélyeinkre, az útmutató is a sorsúton.
Mindezen felül, szerdán a Nap a Fiastyúk csillaghalmaz alatt jár, így az év legtermékenyebb időszakát éljük. Virágzás, gyarapodás ideje ez, minden életterületen.

Zentai Anna