Hétvégi csillagüzenetek – 2024. március 16.-17.

Szombaton a Hold az Ikrek légies jegyében jár, így e napon érdemes mozogni, kirándulni, friss levegőt szívni, szellőztetni életterünket és tárgyainkat. Csillagképileg a Bika Tejútra emelkedő szarvánál jár a Hold, egyben Nimród csillagzata alatt. Lélekben éljük így a felemelő, isteni minőség felé emelő erőket, ugyanakkor álmaink még a megtartó erőről szólhatnak, majd napközben fontos lehet, hogy tisztán látva önmagunkat, jövőnket, az önismeret által uraljuk erőinket, egyensúlyban maradva a külső és belső megélésekkel. Kapcsolati tisztulások zajlanak, a Vénusz erőteljes állásai jelzik most ezt – minden megélésünk, felismerésünk segíti azt, hogy gyógyítsuk az ősbizalom megélésének, meglétének erejét magunkban, hogy biztonságban érezzük magunkat akár kapcsolatainkban, akár bármilyen helyzetben.

Vasárnap a Vénusz a Sadalachbia csillaggal áll együtt (a Vízöntő csillagkép gammája, innen indul útjára a két vízsugár!), így most különösen jelentős, hogy milyen szándékot, milyen tiszta energiát viszünk bele kapcsolatainkban, érzésvilágunkba. Kapcsolati tisztázásoknak és lelki felszabadulásnak egyaránt ideje van.

A Nap és a Neptunusz együttállása a déli órákban teljesedik ki, most ér el a fény a lélek legmélységesebb rejtekeibe! Ideje van bevilágítani azt, ami eddig rejtve, elfedve, titkolva volt előttünk – akár önmagunk előtt is! Olyan dolgokra nyílhatnak meg érzéseink, érzelmeink, amelyek eddig is bennünk éltek, de elzárhattuk őket magunk elől. A Halak jegyében, a Halak csillagképben, annak visszaúszó halacskájánál történik ez a gyönyörű, fényes együttállás és az egzakt időben (12:24) a 9. házban. Tiszta rálátást hoz ezért nagy igazságokra, eddig kérdéses helyzetekre választ kaphatunk és segíti a magasabb világokkal való kapcsolatfelvételt, az istenivel való lelki kapcsolódást is! Visszatérő lehetőségek és tanítások is érkezhetnek. Kiderülhet, mennyire merünk önmagunk lenni, önazonosan élni, a saját valódi érzéseinknek megfelelően. Gyengédség, együttérzés és finomság, érzékenység idejét hozza el ez a gyönyörű időminőség, érdemes megélni a lélek mély élményeit, minden rezdülését! A Nap, mint cselekvő erő és a feltétlen szeretet sugárzása egyesül az unio mistyca, az egység élményét elhozó Neptunnal – bármely helyzetben megjelenhet a kérdés: vajon szeretjük-e önmagunkat feltételek nélkül, igaz szeretetben? Mivel érzünk valódi egységet? Milyen lehúzó erőket tudunk most felfényesíteni – hogyan tudjuk önmagunkat felülmúlni, hogy csak a fény, csak a szeretet maradjon? … ebben támogató most Nimród is, aki a fény visszahelyezését üzeni a megfakult, régóta fénytelen minőségekbe…

Zentai Anna