2024. március 13. szerda – 14. csütörtök

Fokozódó energiák érezhetők a térben. Szerdán a Hold negyed 12-től már a Hamal csillag hatókörébe kerül, amely csillag a Kos legfényesebb csillaga, maga a Tejútra néző tekintet! Belső látásunkkal, lelki szemeinkkel most meglátva a hívogató jövőt, a nemesebb, magasabb szintű minőségeket, a követendő példát, irányt. Ez pedig nagy motivációt adhat arra, hogy energiát fektessünk az ehhez szükséges haladásba, fejlődésbe és válasszuk a fényt, a világosságot hozó gondolatokat, érzéseket, minőségeket!

A Nap a Halak csillagképben, a múltba visszaúszó hal csillagainál vándorol, már együttállásban a Neptunusszal. Újra ismétlődő, visszatérő élethelyzeteket, megéléseket tapasztalhatunk. Lelkünk már döntött, mit van ideje teljesen rendbetenni, megélni, hogy ezzel kiteljesedhessen, hazatérhessen. Egyre világosabbá válnak a mély, belső, rejtett tartalmak, titkok, valódi érzések. Most kiemelten fontos lehet, hogy tudjunk nemet mondani arra, ami energiát visz és zavart okoz, tudjunk elvonulni, érintkezni a természettel, erővel feltöltő dolgokat végezni, azt választani, ami önazonos! Ez által mély belső harmóniát élhetünk meg.

Szerda estére a Hold már együttáll a Jupiterrel, akivel éjféltájban egyesül, ez kiáradó érzelmek idejét hozza el. A Jupiter és a vele már együttálló Uránusz erős tisztító folyamatokat indított már el hitrendszereinkben, igazsággal kapcsolatos kérdéskörökben és tudásban, nézeteinkben. A Hold érzelmi kérdésekkel tarkítja megéléseinket, csütörtökre virradóan fontos álmokat is hozhat!

A csütörtöki nap erőteljes tetőpontja a hétnek! Délelőtt a Hold-Uránusz együttállással érzelmi-lelki felszabadulást élhetünk meg, érdemes nyitottnak lenni az új és más impulzusokra! Érdemes kevesebb száraz ételt magunkhoz venni, hogy ezzel is segítsük a folyamatokat – megfigyelhetjük, hogy nincs is szükségünk sokra. A biztonságérzettel, termékenységgel, létrehozással és bizalommal kapcsolatos mintázataink tisztulnak. A Vénusz e napon együttáll a Vízöntő két nagy, ragyogó csillagával, az Ancha (‘csípőcsont’) és Sadalmelik (‘a királyok szerencsecsillaga’) csillagokkal. E két csillag mindegyike szól a tisztító és tápláló erők kiárasztásáról, most elsősorban női mintázatokban és emberi kapcsolatokban. A múlt terheitől való megtisztulásnak kiemelt ideje ez. Érdekes, hogy mind a Vénusz helyzete, mind a Jupiter-Uránusz-Hold helyzet erőteljesen hangsúlyozza egyrészt a termékeny erőink működtetésével kapcsolatos tisztulásokat, a terméketlen dolgoktól és hitrendszerektől való szabadulásunkat, másrészt az ősbizalom megerősítését, a múlt veszteségeinek feldolgozását, a biztonság megélésének, harmónia megteremtésének idejét. Mindeközben a Mars együttáll a Vízöntő béta csillagával, a Sadalsuuddal (‘szerencsék szerencséje’), így a Vénusz és a Mars, tehát mindkét kapcsolatbolygó kiemelt fényenergiákkal telítődik a Vízöntő kitárt szárnyait, kiáradó hullámait jelképező területeken! Ez erőteljes tisztítását üzeni a férfi-nő kapcsolatoknak, mintázatoknak, egyben saját teremtő erőinknek! A szabadulás, a kiáradás, a lélek gyógyulása által a nyitottabbá válás időszaka ez…

Zentai Anna