Békés december – Asztrológiai előrejelzés 2016. decemberére I. rész

Békés December

etsy-angyal

Az égbolton a Kígyótartó csillagkép szimbolikája a Mágus, aki irányítása alatt tartja, működteti saját energiáit. Itt vonul most a planéták jó része, így ez az időszak arról is szól, mennyire tanultuk meg kezelni saját erőinket, hogyan teremtünk a belső mágia által. Életünk, sorsunk mágusává válva, már nem hárítjuk kifelé a felelősséget a megéléseinkért – szeretetben elfogadva, szeretetben elengedve, békében tölthetjük mindennapjainkat. A belső békében, szeretetben élő embert nem lehet befolyásolni – ő maga viszont olyan erővel rendelkezik, hogy más is a szeretet állapotába kerül, vele kapcsolódva.

December 21-ig a Nap a legmélyebb, legsötétebb birodalmakban jár, így az ember számára is ekkor van ideje a láthatóról a láthatatlanra helyezni a tekintetet. 21-én a Nap eléri majd útjának legmélyét, ezzel együtt a Zodiákuson a Bak jegyébe lép. Három napra mintha megállna – majd felfelé indul a Fénycsillag. Ebben a legmélyebb, legbensőségesebb állapotban, az alázat és az értékekre való tudatosság jegyébe lépve születik meg bennünk a Fény. Mindaz, ami előtte van, ami ez előtt történik, ennek a belső fénynek a születését, térnyerését, erőre kapását szolgálja.

December 22-től ugyanakkor a Nyilas csillagzat alá ér Napunk, a váltás napjaiban érezhető leginkább a Kozmikus Hazahívás, az otthonra találás élménye is. A Nyilas idején a magasabb világokkal tudjuk felvenni a kapcsolatot, saját életünk uralásának érdekében bölcsülhetünk.

A lélek számára kiemelt időszakok decemberben: 14, 15, 27, 28 és 29, mivel ekkor jár a Tejúton a Hold, a lelkiségünk, érzésvilágunk megjelenítője. A Merkúr, a gondolkodásunk, intellektusunk és az információk áramlásának bolygója, egész hónapban a Tejúton jár, így az ide tartozó megélésekben most különösen mély, beavató élményeket élhetünk meg, illetve magasabb üzenetek áramlanak most felénk. Mindennapi érintkezéseink során sokat tanulhatunk. 19-től látszólag hátrálni kezd a Merkúr, így e naptól visszatérő üzenetekkel és kommunikációs lehetőségekkel találkozunk. A Merkúr éppen a Tejúton felszárnyaló Sas csillagai előtt fordul vissza – tehát ahhoz, hogy felemelkedhessünk és szárnyalhasson a szellem, hogy megjöjjön az ihlet, valaminek még meg kell születnie bennünk az elkövetkezendő hónapban. Ez a szárnyalás majd január vége felé érkezik el.

A Vénusz 7-én lép a Vízöntő zodiákusba, 9-én pedig eléri a Bak csillagképet, ettől kezdve már itt halad. Ezekben a napokban a Bak fejénél jár a Vénusz, amely a múltba tekintésről, magasabb minőségek látásáról, célra tekintésről is szól. Mindezek a minőségek jelennek meg emberi kapcsolataink terén, majd a hónap nagy része arról szól, hogy felvállaljuk kötelességeinket, feladatainkat – ha ezt megtesszük, akkor 18-tól beindulnak a megtisztító, felszabadító folyamatok is, hiszen e naptól már a Vízöntő első csillagait is eléri a Vénusz. Eljön a tisztulás ideje a női minőségben, vágyakban, érzékekben és testiségben is. Letisztíthatjuk magunkról mindazt, ami termékenységünket, létrehozó erőinket akadályozta, de a párkapcsolati nézeteinket, működéseinket is tisztába tehetjük.

A Mars jelenleg a Vízöntő jegyében járva, a tisztaságra és szabadságra irányuló akaratot üzeni, a lélek szintjén. 19-től már a Halakba lép, ekkortól az egó-burok elhagyására, az egység megélésére irányul már belső küzdelmünk. Mögötte a Vízöntő csillagkép ragyog egész decemberben, vagyis a lényegi szellemi háttérben a tisztaság, a felszabadulás igénye, az angyalok segítő üzenetei, és elsősorban a múlt eddig cipelt terheinek letétele általi megkönnyebbülés folyamata áll.

Zentai Anna

Kép: etsy.com