Az elengedésről…

Még a hónap elején volt egy online előadás az elengedésről, az én csodás asszisztensem, Berni szárnyai alatt. Ennek apropóján én is elmondtam pár gondolatot a beszélgetés elején, amit most írásban is szeretnék megosztani – talán segítségére lesz azoknak, akik az elengedés folyamatait élik, vagy élni fogják. 

 Itt most általában véve az elengedés misztériumáról van szó és nem arra gondolok, amit millió más helyen is olvasni lehet, tehát nem az a téma, hogy ‘hogyan kell’ elengedni, de ha valakiben mégis felmerülne ez a kérdés, akkor előre bocsátom az erre adott válaszaimat is. Először is, amíg nem tudunk, addig nem “kell”, mert ha “kell”, akkor nem fog menni. Ha nem látjuk be, hogy ez az érdekünk, akkor ez is egy döntés, kényszeríteni semmit nem lehet. Másodszor, sokan keverik az elengedést a lemondással. Utóbbi után rossz érzés, hiány, fájdalom maradhat, önsajnálat és áldozatprogram bújik meg mögötte. De ez nem elengedés. Harmadszor, az elengedés valójában végtelenül egyszerű, csak mi bonyolítjuk túl. Fogom magam és elengedem azt, amit és ennyi! Nem, ez nem nehéz. Ha ezt nem teszem meg, akkor vagy nem akarom, vagy simán nem teszem. Akkor én döntök úgy, hogy még fogom. Ha nem akarom, akkor vissza az első verzióhoz: nem kell. Még nem állok készen rá. De nézzük, hogy mit üzen a Teremtő az égi fényüzenetekkel az elengedésről!


Az égbolton három helyen találunk elengedről szóló üzeneteket a Napút csillagképeit fürkészve.

Nimród Tejútra felhajló, fény-nyilat elengedő keze az első. Itt az elengedés már megtörtént és arról szól, hogy fényt, világosságot adunk a tudatnak, amely által, immár világosan látva, tudatára ébredünk a valójában bennünk munkáló erőknek. Ez által fordul a sorsunk útja, ez által kezdődik új és magasabb életminőség az életünkben. Engedni, hogy tisztán lássunk, egyazon mértékben dolgozni magunkon kint és bent, felfényesíteni önmagunkat – ezt is üzeni Nimród.

A második stáció ez ügyben a Rák csillagképnél látható. A Rák három ágú csillagkép, a teremtés szentháromsága jelenik meg benne. Ez a hármas: a befogadó, a növelő és az elengedő szeretet (energia). Az elengedés itt a harmadik, utolsó ágnál jelenik meg, illetve a Rák olló-csillagánál. Gyakran hangsúlyozom, hogy érdemes az ‘el’ előtagot elhagyni, mert sok esetben tisztábban láthatunk így. Ez által marad az ‘engedés’! Az elengedés szóból tehát érdemes elvenni az előtagot – és megnyilvánul a lényeg. “Engedésben lenni” – erről szól ez az állapot. A Rák típusú elengedés tehát maga az engedés, illetve megengedés állapota. Olyan tudatosságba helyezni magunkat, amikor egyszerűen megengedjük, hogy “legyen, ami van”! Nem küzdünk ellene, nem erőszakoskodunk. Olyan ez, mint egy megszületés, csak engedjük a folyamatot, a Természet működését. Ehhez alapvető a sors iránti alázat, amelyet a Rák csillagai alatt a Hydra csillagkép lehajló feje szimbolizál! Az engedés állapota nyitottságot, nyugalmat tud adni így. Magasan fent pedig a Hiúz csillagkép az emlékezet fényét ragyogja, vagyis az a tudatosság, amely által mindezeken túl tudjuk, hogy az elszakadás, a két-ség, a fél-ség csak a látszat, valójában minden egy, az egyből ered és oda is tér vissza. A Rák típusú elengedés tehát valójában MEGENGEDÉS. Engedjük, hogy legyen, ami van. Ide tartozik nem csak az, hogy mi engedünk el valamit vagy valakit, hanem az is, hogy magunk is elengedjük a szorító kezeket, fojtogató kötelékeket, saját rögzüléseinket, fogadalmainkat, mankóinkat – és önálló életet kezdünk élni.

A harmadik stáció a Skorpió csillagkép által jelenik meg, mégpedig a Skorpió ollója által. Itt már a Tejútra való fellépés előtt vagyunk, tehát az elengedés a feltétele annak, hogy kiemelkedjünk az ördögi körből, hogy felemelkedjünk, hogy az isteni minőséggel kapcsolódni tudjunk. Az elengedés, a levágás itt szükségszerű és konkrét! Csak ezt követően érhetünk el a Skorpió szívéhez, az Antares csillaghoz, ami a legmélyebb, igaz és feltételek nélküli (!) szeretet! Az elengedés itt tehát arról szól, hogy TUDUNK-E FELTÉTELEK NÉLKÜL SZERETNI? Mint ahogyan minden happy enddel végződő, romantikus mozifilm vége előtt is úgy tűnik, hogy már soha nem sikerül, már lemondhatunk a vágyott célról és valóban el is engedjük akár azt is, akit igazán szeretünk… ha pedig tényleg elengedünk, ha tényleg nem szabjuk feltételekhez, saját igényeinkhez a dolgok alakulását, ha tényleg a másik érdekeit, vagy szabad akaratát nézzük, akkor tényleg meg is kaphatjuk, amire vágyunk…

 Az elengedés tehát valójában “engedés” – amikor ekként tekintünk rá, feloldódik a feszültség, megszűnik az addig ellenerőt generáló akarás, harmóniába tudunk kerülni a Lét áramlásával, amelyben – hamarosan látni fogjuk – minden a saját helyére tud kerülni, hiszen valójában Rend és Harmónia uralkodik, eleve… ha megengedjük.

A következő online beszélgetés témája a “rivalizálás” lesz. Március elsején, 18 órakor, a fogyó Hold utolsó napján, a tisztulások idején Radics Bernadett párkapcsolati tanácsadó, dúla, Női Kör vezető fog nektek mesélni hasznos és megszívlelendő dolgokat. <3Jelentkezni lehet az astro.spirit.info@gmail.com címen. 

Zentai Anna

Kép: Pinterest