Át tudod írni az életedet!

Át tudod írni az életedet!

akíkézben

Folyamatosan kapom az olyan leveleket és kérdéseket, ami arról szól: van egy problémám, légyszi, mondd meg, mi várható ezzel kapcsolatban, meddig kell ezt még tűrnöm, jön-e változás, számíthatok-e javulásra, megváltoztatható-e az életem, vagy így marad? Úgy érzem, itt az ideje ezt újra tisztába tenni!

Évek óta tanítok és minden tanfolyamon, minden programon központi téma az, hogy az életünk alapvető működéseit megismerjük. Azt látom ugyanis, hogy a fentiekhez hasonló kérdések akkor születnek, amikor a saját világunk és önmagunk működésével sem vagyunk tisztában, még a legalapvetőbb dolgokkal sem. Ezzel persze én is így voltam, mielőtt megismertem ezeket az alapvető törvényeket, hiszen a mai világ nem arra nevel, hogy ezekkel tisztában legyünk. Ám amint megértjük, hogyan is működünk, hogyan teremtünk, azonnal megszűnik a belső káosz és kitisztul a kép, ezzel együtt pedig az ilyesfajta kérdések is megszűnnek, érvényüket vesztik. A legalapvetőbb működések ismeretével a teljes egész megérthető és minden elsimítható.

Rengeteg írás, rengeteg program szólt már erről, mégis folyamatosan el kell ismételni, amíg az előttünk lévő kép tökéletesen tiszta nem lesz. Ajánlom továbbá az ‘Oldás és Teremtés’, valamint az ‘Indulat és agresszió – mi van a háttérben?’ című írásokat! Ugyanerről szólnak, kicsit másképpen.

Az alaphelyzet tehát a következő: van egy problémád. Mindegy, hogy mi az és milyen területen. De van valami, amit nem szeretnél, hogy legyen, amit már másképp szeretnél megélni, amitől már szenvedsz, kínlódsz és inkább boldog akarsz lenni. Azt kérdezed, hogy vajon változik-e ez a dolog? Vajon mi várható a jövőben? Ezt tényleg te teremtetted volna? Hiszen te nem akarsz ilyet magadnak! Akkor miért van ez, amikor te nem akarod és úgy érzed, te már készen állsz a változásra és egyáltalán, hogy is van az, hogy mi magunk teremtjük az életünket és akkor átírható, vagy mégsem? …ilyesmi kérdések és gondolatok pörögnek benned és totál káosz az egész. Legalábbis látszólag. Mert valójában nagyon is egyszerű!

A helyzet a következő (bármiről is legyen szó):

A jelen problémás helyzet azért van, mert a múltban megéltél valamit, ami lehetett akár jó vagy rossz élmény, lehetett trauma vagy valami egészen apró impulzus is. Ezek legtöbbje általában nyúlfarknyi, jelentéktelennek tűnő élmény, amire nem is emlékszünk tudatosan, vagy nem is gondolnánk, hogy meghatározó lenne a sorsunkban. Pedig minden meghatározó, amit a fogantatásunk pillanatától kezdve megéltünk, átéltünk.

Ami történt, megtörtént, ma már szinte mindegy, mi is volt ez. Neked az a fontos, hogy itt és most változás legyen. Ehhez elég annyit tudnod, hogy mit és hogyan működtetsz. A múltban megélt élmény által leszűrtél valamit. Született benned egy bevésődés, egy ítélet, egy belső, tudatalatti program. Ennek valószínűleg nem is vagy tudatában, hogy ez megszületett. Talán meg sem tudtad eddig fogalmazni szavakkal. De bevésődött a tudatalattidba és ott van. Azóta is ott pörög benned, ott dédelgeted, hordozod magadban. Ez az, amit ördögi körnek, karma kerekének hívunk! Ebből kellene kilépned, vagyis megszüntetni azt a gondolatláncot, amit magadban pörgetsz, amit mélyen belül magadról elhittél. Hiszen gyermekként feltételek nélkül, szűretlenül elfogadtál mindent, amit szüleid, vagy a külvilág mondtak neked, vagy tettek veled. Ám idővel derül csak ki, hogy ezek jó része téves és nem építő a számodra!

Ahogyan cseperedsz, növekszel, ez a dolog egyre jobban pörög benned, mert nem dolgoztad még ki magadból. Egyre nagyobb méreteket ölt és a külvilág időről időre az arcodba tolja, folyamatosan és egyre többször és egyre nagyobb mértékben találkozol vele, hiszen még mindig nem dolgoztad ki magadból és a teremtés van olyan kedves emlékeztetni arra, hogy ez nem tartozik hozzád, enélkül boldogabb lenne az életed, de még mindig cipeled magadban. Felnőttként aztán azzal szembesülsz, hogy marhanagy probléma van az életedben – ami tehát nyúlfarknyi semmiségből eredhetett, de mire észbekapsz, vagyis tudatosodsz, már csak a megnövekedett következményeket látod. Próbálsz kívül változtatni, de mivel a külvilág tükör és a társaid tükrök, ezért hiába is birizgálod a tükörképet, hiszen a helyzetet valójában te magad idézed elő, újra és újra, más köntösben, más díszlettel, de ugyanazt kapod, mert magadban még nem tetted helyre.

Ez a működés ugyanis tudat alatti! Vagyis olyan dolog, amiről tudhatnál, de nem tudsz tudatosan, mert még ‘nem vetted tudomásul’, mert elrejtetted tudatod egy olyan felfedezetlen, mélyebb szintjére, ahol nem kell vele szembenézni. Mert hát az vagy fájdalmas, vagy hihetetlen, vagy túl szép lenne és azt hiszed, hogy erre te nem vagy érdemes. De igen. Nagyon is érdemes vagy rá! Nagyon is képes vagy szembenézni vele!

Alapvető törvény az életünkben, hogy A TEREMTÉS REZGÉS TERMÉSZETŰ! Ha ezt megértjük, nincs több kérdés. Vagyis, amilyen rezgést kibocsátunk, az teremtődik meg, az sűrűsödik az anyagba. A rezgésünk pedig attól függ, milyen lelkiállapotban vagyunk éppen. Vajon mibe érezzük, mibe gondoljuk bele magunkat? A jelen problémája tehát azért tudott létrejönni, mert te magad tudat alatt ezt teremtetted. Bizony! A megoldás tehát ott kezdődik, hogy első lépésként FELELŐSSÉGET vállalsz azért, hogy ami van, azt te idézted elő és te is tudsz változtatni rajta! Felelősséget vállalsz azért, hogy ez a dolog nem magától fog megváltozni, hanem általad! Ha te változtatsz, ha te másképp kezdesz rezegni, egy magasabb frekvenciára hangolva magad, vagyis boldogabban, jólétben, akkor ez a kisugárzás fog anyagba öntődni.

Mi tehát a változás kulcsa?

A változás tehát abban rejlik, hogy elkezdesz ÖNMAGADON DOLGOZNI. Hogy elkezded felkutatni azokat a lehetőségeket, módszereket, segítőket, akik segítenek neked a tudatalatti ellenállásaid kioldásában. Szerencsések vagyunk, mi, akik a mai világban élünk, hiszen már minden eszközünk megvan és rendelkezésünkre áll ehhez! Ráadásul, amint elhatározod, hogy szeretnél tenni önmagadért és meg akarod oldani az életedet, azt veheted észre, hogy a lehetőségek maguktól jönnek eléd! Utadba akadnak olyan segítők, olyan gyakorlati technikák, amelyekkel valóban változás áll be életedben. (Gyakori eset aztán, hogy valaki önlesajnáló, önsorsrontó módon elintézi ezt azzal, hogy erre ‘nincs pénze’. Téves megközelítés innen indulni, ugyanis ezzel épp az anyagi áramlás elé rakunk egy blokkot. Amint megszületik a döntés, hogy ‘teszek magamért’, a lehetőségek megérkeznek. Amint felismerjük, hogy ahhoz, hogy valamilyen energiát nyerjünk – áldást kapjunk – azért valamilyen energiát kell befektetnünk – áldozatot hozni – azonnal megértjük, hogy az önnön boldogulásunkba fektetett energia megtérülése a lényegi szempont és ez magasan felülírja azt a verziót, hogy esetleg tovább róva szenvedjük az ördögi köröket. Az áramlás indítása áramlásba hoz!)

A csillagos égbolton a Kígyótartó csillagkép szól erről a tanításról. Gyakran ismétlem: nem marionettbábu van fénnyel az égre rajzolva! Nem madzagon rángatott, külső irányítástól szenvedő bábok vagyunk, hanem kozmikus isteni lények, teremtő erővel megáldva! A Kígyótartó rajzolatában egy emberi alak maga tartja kezében a Kígyó Farkát és Fejét – a kígyó itt az energiák jelképe. A teremtő erőké! Vagyis ott áll a tudás nagy, nyitott könyvében, a csillagos égen is az emlékeztető: te teremted a sorsodat!

Érdemes tehát felkutatni a segítő módszereket, melyek lényege a tudatalatti blokkoldás kell legyen! Ezeken belül, úgy gondolom, hogy érdemes minél több technikát kipróbálni, minél több oldalról oldani egy helyzetet, de ugyanakkor mindenkinek egyénileg megvan a saját legjobb módszere, amit a tapasztalatok alapján meg tud találni. Én a részemről az access kezeléseket és a Csillagmeditációt tartom eddig a leghatékonyabbaknak, de rendkívül sokat segítettek az előző életes utaztatások is (nem mindenkinél van így, ez személyes vélemény).

A könnyebbség kedvéért hadd tegyek ide ismét egy anonim példát. Egy ideje foglalkozom már a Csillagmeditáció fedőnevű, valójában nagyon komoly tudatalatti oldást segítő terápiával. Csodás eredmények születnek, kezdve attól, hogy évek óta tartó, orvos által eredménytelenül kezelt betegségek szűnnek meg, indulatok oldódnak fel, kapcsolatok és családok állnak helyre, lelki béke tör felszínre, hétköznapi életek simulnak el. Ezen ülések első felében beszélgetünk, feltárjuk az adott megoldandó helyzet gyökerét.

Példa 1. Negyvenes nő, munka és pénz nélkül, fogalma sincs, mekkora tudás, képesség, művészi és kreatív tehetség rejlik benne. Keresi a helyét, úgy érzi, le van dermedve, csak ül otthon egész nap és úgy érzi, nem tud tenni semmit, nincsenek lehetőségei, sorban utasítják el az állásinterjúkon. Jó ideje beszélgetünk, keresve azt, hogy milyen tevékenység lehet az, amelyben ki tud bontakozni, önmaga tud lenni – amikor több más dolog mellett kiderül, hogy nagyon szeret falfestéssel foglalkozni. A gyökérélmény aztán egészen kisgyermekkorba vezet. Kiderül, hogy még alig tudott járni, amikor talált valamilyen rajzoló eszközt és ezzel automatikusan elkezdett a falra firkálni. Hirtelen rászóltak, amitől teljesen lefagyott és a tiltás előtt értetlenül állt, nem értette, mi a rossz abban, amit tesz. Ez a tevékenység volt születésétől kezdve belekódolva, de ahányszor elindult benne, mindig blokkot érzett. A kezelés során ezt kioldottuk – az út már szabad, kreatív képességeit kibontakoztathatja.

Példa 2. Több fiatal nőnél okozott gondot a gyermekkori szexualitás korlátozott megélése, az örömszerzéssel kapcsolatos szégyen megélése. A gyökérélmény megtalálása során hol egy szülőtől, hol egy óvónőtől, hol egy más családtagtól, vagy ismerőstől érkező megaláztatás és tiltás került elő. A mélyen beivódott blokkok később érzelmi és szexuális blokkokká, kapcsolati problémákká, sőt betegségekké nőtték ki magukat. Amint a gyermekkori élményből kioldottuk és átírtuk a szégyen és tiltás érzetét és újra helyet kapott a tudatban az öröm és a megnyílás képessége, a kapcsolatok és az egészség is napokon, legkésőbb 3 héten belül rendeződtek.

Példa 3. Nem is gondolnánk, milyen sok esetben okoz gondot, hogy átvesszük szüleink szenvedéseit, fájdalmait, ki nem élt kínlódásait. Sok vendégnél jelentkezik gyökérproblémaként az a kép, melyben édesanyját vagy édesapját látja gyermekkorában, amint lelki-érzelmi fájdalmaktól szenved, némán, kimondatlanul, takargatva valódi érzéseit. A gyermek ezeket öntudatlanul is átveszi, hogy felmentse és kímélje alóla szüleit. Akkor is tudja, hogy a szülő boldogtalan, ha a szülő mást mutat előtte! Felnőttként aztán a régóta magában hordozott érzelmi-kapcsolati sikertelenség, a magány, a tehetetlenség, a szorongás, a fájdalom állapota szinte teljesen felőrli és már nem is tudja, honnan és kitől származik, azt hiszi, hogy az övé. Az ilyen helyzetekben is mindez feloldható – a kezelést követően visszajátszva az adott képet, a kezelt önmagát gyermekként már megerősödve, önálló, határozott lényként látja, stabilabb identitással, szülei felé mérhetetlen szeretettel fordulva, de önnön határait felállítva és megtartva.

Látható tehát, hogy minden, akár óriásinak tartott probléma mögött ott áll valamilyen apróbb kibillenés (és mondom ezt úgy, hogy eddig szinte minden esetnél tényleg egészen kicsinek tűnő, banális gyökérproblémákat találtunk), melyre, ha másképp kezdünk nézni, ha átírjuk, újragondoljuk magunkban, akkor rövid időn belül megváltoznak fizikai körülményeink és kapcsolataink is, hiszen a külvilág a saját teremtéseinket reagálja le. Érdemes tehát dolgozni magunkon, tenni az eredményekért, mert rengeteg pozitív példa mutatja már, hogy a változás nem is olyan nehéz és ha teszünk érte, akkor valóban teljes életet élhetünk! Ez az eredmény minden erőfeszítést megér!

Zentai Anna

asztrozófus