A tiszta igazság ideje!

A tiszta igazság ideje!

avagy Jupiter a Vízöntő jelében

pinterest

2020. december 19-től 2021. május 13-ig a Jupiter a Vízöntő zodiákus jegyében jár. Május 13-án este ugyan a Halakba lép és a nyár nagy részében ott jár, de ezután még egyszer visszatér a Vízöntőbe, július 28-tól december 29-ig. Év végére fog aztán kikötni a Halak jegyében, ahol 2022 májusáig tartózkodik majd.

A Jupiter jelképezi életünk minden területén, formájában és értelmében megjelenő igazságot. Ő a bölcsesség (nem az, amit az iskolában megtanulunk, hanem az, amit az életben szerzünk meg), a magas szintű tudás, az életünket működtető törvényszerűségek átlátása és átfogó megértése, a hit, a bizalom, az életkedv, illetve a kiterjedés, a távlatok princípiuma. A Vízöntőben járva a tisztaság és szabadság idejében nyilvánul meg mindez!

December közepétől már érezhettük, hogy a tiszta igazság kap teret és ez 2021-ben csak felerősödik és még inkább kitisztul! Aki a szíve szerint él, önazonosan és nem enged külső hatásoknak, hanem a saját életének ura és irányítója, most azért örülhet, mert azok az igazságok, amelyeket eddig is tudott, érzett, látott, most elkezdenek megmutatkozni és letisztulni, azaz bizonyossá válni. Ez azért is van így, mert a valódi igazságokat mindig a lélek mutatja! Nem pedig a látszat. Aki nem ezt az utat járta, vagyis nem a lelke valódi hívásait követte eddig, mert nem mert a szíve szerint élni, most lépten-nyomon találkozhat olyan helyzetekkel, amikor az igazság megmutatkozik. Ez nem feltétlenül kellemes a számára, hiszen tagadásban, elnyomásban, elfojtásban volt eddig – de ez már nem mehet így tovább. Az igazságok akkor is igazságok maradnak, ha hazugságnak próbáljuk álcázni őket és eljön az idő, amikor tiszta valóságukban mutatkoznak meg. Segít ebben az időt és beérést jelképező Szaturnusz ereje is, aki most nem csak együttáll a Jupiterrel, de uralja is őt.

Fontos tudni ehhez, hogy nem (csak) adott időpillanatban, nem egyetlen nagy áttörésben, hanem folyamatban érdemes gondolkodni! Sokan azt hiszik, hogy azok az üzenetek, amelyekről az asztrológiai írások szólnak, egyetlen konkrét eseményt, gyakorlati történést, nagy áttörést jelentenek. Ám ez ritkán van így! Valójában FOLYAMATOKBAN vagyunk és folyamatban is érdemes gondolkodni! A tiszta igazság most lépésről lépésre mutatkozik meg – hiszen a szív valódi igazságára be kell érnie annak, aki eddig elméje rabságában és teljes tagadásban volt! A folyamat zajlik (by Depresszió <3 ) és a dolgok nem feltétlenül akkor és úgy történnek meg, ahogyan azt az egó akarja, hanem úgy, ahogyan az a legfőbb Jót szolgálja.

A Vízöntő poláris párja az Oroszlán jegy, amelynek üzeneteit is hozza a Jupiter. A Vízöntőben megélni a teljességet, a szabadságot, a tiszta akaratot és létezést tehát csak aszerint lehet, ha az oroszláni önirányítást, életvezetést már működtetjük és nem vagyunk mások akaratának, véleményének, kénye-kedvének rabjai!!! Ezen önálló életirányítás és sorsuralás előfeltétele az önbecsülés és emberi méltóság, valamint a tiszta rálátás, amelyek szintén oroszláni minőségek. No és legelső sorban: a feltételek nélküli szeretet! Önmagunk iránt főleg, meg persze a másik ember iránt is. Mert igazán csak az szeret, aki minden elvárásától, feltételétől, függésétől megszabadult.

A vízöntő Jupiter tehát az önállóság feltételéhez köti a szabad és tiszta létezés és tiszta megértés idejét (lásd: ha azt csinálom, amit a másik mond és úgy élek, ahogyan a másik akarja, az nem szabadság, hanem rabság, függés, megfelelési kényszer és társai). A tiszta igazság azonban folyamatosan ott van előttünk – bennünk, a szívünkben, a lelkünkben, a tudatunkban, az orrunk előtt – és lassan, fokozatosan, de biztosan feltárul. Sőt, időnként vannak és lesznek hirtelen jövő, váratlanul betoppanó, becsapó élmények, hiszen a Vízöntő időszak velejárója, hogy uránuszi módon, szokatlanul, meglepően, sőt, őrültségnek tűnően érkezik egy-egy megélés, vagy felismerés.

További velejárói ennek az időszaknak, hogy fogékonyak vagyunk (végre) más nézetekre, igazságokra, hitrendszerekre is, mint ezidáig. A kapcsolataink gyarapodnak, a világnézetünk tágul és letisztul, az önzetlen tettek megszaporodnak és a hasonlóan gondolkodók megtalálják egymást. Mindenesetre, ha olyan helyzettel találkozunk, amelyben valaki oly igazságot mer kimondani, ami kihoz a sodrunkból és villámcsapásként ér – akkor érdemes elgondolkodni!

“Három dolog van, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és az Igazság.”

Zentai Anna

Fotó: Pinterest 

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.

A 2021. első harmadévére szóló, részletes asztrozófiai-asztrológiai útmutató folyamatosan rendelhető 3000.- értékben, e-mailen keresztül. (Cím a Kapcsolat linken.)