Jupiter-Uránusz kvadrát – január 17.

Jupiter-Uránusz kvadrát, január 17. 23:49

20210116_123949

Némi kis erő-összeadódás van most az égbolton, az Univerzum, mondhatni megsokszorozódott erővel fog össze értünk. A két bölcsességbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz a Vízöntő tisztaságot, szabadságot és reformokat idéző jegyében kapaszkodik egymásba, a tőlük már távolodó Merkúr közben belép a Delfin csillagképbe, így szellemi megújulást, felfrissülést és játékos gyermeki örömöt ajándékoz nekünk. A Mars és az Uránusz a tágabb megértés felszabadító erejét aktiválja a Kos csillagkép fejénél, a Bika jegyében, így képez hidat a tiszta bölcsességet hozó planétákkal. A Nap és a Plútó együttállása a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező, erőket és tudást lehozó részénél szólítja meg mélységeinket, fényt adva oda is, ahova eddig nem engedtük. A nagy sokaságban vasárnapra kiemelkedik a Jupiter és az Uránusz alkotta racionalizáló, anyagba öntő erejű kapcsolódás.

Hangzatos jelszavakat keresgélve ilyesmik jutnak eszembe: az igazság felszabadít! A tiszta tudás új utat nyit!

A múlton elmerengve most nem csak nagy felfedezéseket tehetünk, de megérthetjük, hogy olykor éppen az teszi könnyebbé a jövőbeni dolgokat és az hoz valódi eredményt, ha bevállalunk valami nehezet, ami erőkifejtéssel jár. A Jupiter-Szaturnusz együttállás a Bak múltba néző tekintete alatt jár, így az emlékek felidézésével járó nagy felismerések felfedezések és megértések korszakát éljük. A Mars-Uránusz ugyanakkor a Kos jövőbe tekintő, ám szintén Tejútra néző feje alatt, a másik oldalon az előttünk álló, nagy lehetőségek, szívünket érintő, isteni, szent minőségek hívószava, melyek felé most tartunk. Egyszerre láthatjuk tehát a múltban már jelenvolt isteni minőséget és azt is, hogy a jövőben is ez várhat ránk, ha választjuk! Ez az, amiért érdemes energiát befektetni, erőt, időt áldozni, illetve feláldozni mindazokat a régi, negatív és téves hitrendszereket és egyéb nem isteni szinten működő minőségeket, amelyek – valljuk be – valójában nem a lelkünk szerint valók.

Ideje van új és tágabb igazságokra, nézetekre, tágabb szemszögre nyitni. Ideje van megújítani hitünket, az életbe és önmagunkba vetett bizalmunkat. Ideje van olyan új igazságokat befogadni, amelyek valóban szabaddá tesznek, érezhetően tiszták, többet és jobbat adnak, vagy nyitnak meg a számunkra. Továbbra is ideje van kiállni azért, amit a szívünk valójában AKAR és szabadon akarni, merni, érvényesülni mindazért, ami a szívünk igazi hívása. Mind a múlt emlékei által felidézett megélésekben, mind a jövő felé inspiráló hívásokban erő van!

Mindezek mellett jelen van már egy másik folyamat is, amely szinte ezzel egybefüggve, ám minőségében és időbeni folyamatában is mindezt jóval meghaladva érzékelhető. A Szaturnusz és az Uránusz megvalósító erejű fényszöge ez, amely ebben az évben háromszor pontosodik majd be: február 17-én, június 14-én és december 24-én! Ez a fényszög segíti azt, hogy mindaz a tisztulási, tisztázódási folyamat, mindaz a teherletétel, amiben vagyunk, a maga idejében történjen meg! Ez a három tetőpont arról is fog szólni, hogy mindazt a terhet, súlyt, karmát vagy bármit, amit ezidáig magunkban hordoztunk – akár évek, évtizedek óta – végre, a maga legjobb idejében letegyük! Ezért is a nagy karmatisztítás éve az idei. Olyan helyzetet lehet elképzelni, mint amikor bevásárlás után, a boltból hazafelé cipekedve a sok csomag terhétől már nagyon fáradtak vagyunk és minden egyes léptünk már fáj, már réges régen kifáradtunk, elegünk van, tűrőképességünk és teherbírásunk határain érezzük magunkat (de még nem, még mindig nem, még mindig bírjuk… már csak pár lépés… és még tovább, még mindig…); majd egyszer csak, hirtelen eljön az a pillanat, amikor egyszerre levetjük magunkról az összes súlyt és elégedetten ülünk le egy székre, megpihentetve fáradt kezeinket.

Az átlag ember olyannyira hozzászokott a terheihez, hogy talán észre sem veszi őket. A lélek ugyanakkor már kiabál. A lélek tisztán tudja, hogy mi az, ami terhes a számára és mi az, amiben nem érzi jól magát. Ha nem figyelünk befelé, akkor azt hihetjük, hogy az állapot, amiben élünk, természetes és hozzánk tartozik. Ám valójában nem így van. Akkor, amikor ezek a terhek leesnek a vállunkról, hatalmas felszabadulást és megkönnyebbülést érzünk és talán el sem tudtuk képzelni addig, hogy így is lehet élni! Pedig csak így lenne méltó az emberhez!!!

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.  (Ezt az egy felületet használom kommunikációra.)

A 2021. első harmadévére szóló, részletes asztrozófiai-asztrológiai útmutató folyamatosan rendelhető 3000.- értékben, ugyanezen e-mailen keresztül.