A bolygók nem külső, hanem BELSŐ erőt képviselnek!

Sok helyen lehet találkozni azzal, hogy az asztrológiát egy bizonyos szintig ismerő – ismerni kezdő – lelkek egy-egy adott bolygónak tulajdonítanak fizikai történéseket, vagy nemtörténéseket. Holott, ahogy őseink is mondták, “az asztrológia a királyok tudománya” – vagyis azok számára jövedelmező, akik tudják, hogy maguk irányítják az életüket és nemhívatkoznak ‘sorsra’ és egyéb külső tényezőkre. Manapság, amikor már bárki számára elérhető bármilyen anyag a tudatos teremtésről (könyvek, előadások, tanfolyamok, stb.), egyre többen jönnek rá, hogy nincs külső ‘sors’, hanem annak kovácsai magunk vagyunk és a legtöbb, amit tehetünk azért, hogy bármi megváltozzon, az az, hogy önmagunkon dolgozunk.

Az ősi csillaghagyomány szerint az égitestek is a bennünk működő teremtő rezgéseknek a képviselői. Mint égi testrészeink, velünk együtt mozognak és nem pedig irányítanak bennünket! Tehát gyakorlatilag egységben vagyunk mindennel. Ami fent van, az van lent és ami kint van, az van bent. Ezt a mondatot pedig nem mindegy, hogy jól értjük-e… Ehhez mérten, az életünk akkor teljes és kerek, amikor mindennel megengedésben, elfogadásban, szeretetben vagyunk! Ha ugyanis bármit megítélünk, vagy elutasítunk a teljességből, akkor hogyan is élhetnénk a teljességet? ..és így természetesen az egész-séget sem… Ezért nincs még rendben az, aki egy adott bolygót, vagy égitestet bevallottan ‘nem szeret’, hiszen ezzel csupán annyit árul el, hogy önmaga egy részét nem képes még elfogadni. Egy kis segítséget adok most ehhez, hogy az önismereti úton kiemeljük magunkat az ördögi körökből, helyreállítva azt, ami igazán fontos. Nézzük, hogy ha valamely bolygórezgéssel gondod van, akkor mi az, amit érdemes tudatosítani és mire érdemes törekedni!

NAP – Ha a Nappal van gond, akkor bele kell állnod a saját ‘napságodba’, azaz ideje átvenni az irányítást az életed felett! Olyan megfelelési kényszereket működtethetsz, amivel kiadod az erődet és a döntéseid, választásaid feletti hatalmat másnak. Ez az önszeretetben való sérülésekből is eredhet, ezért ideje újra megszeretned önmagad! Ha önmagadat szereted, tiszteled és becsülöd, akkor ezt a kapcsolataid is tükrözni fogják. Ezen túl fontos, hogy életed apróbb és nagyobb dolgaiban is te dönts, te válassz, te határozd meg magad, hogy te irányítsd az életedet, ne hagyd ezt senki másnak! (Ha ebben kételkedsz, hogy lehetséges-e, akkor tudatalatti oldás javasolt, így tudsz majd átbillenni. Itt az apai minták oldása segít legtöbbet, helyreállítani az édesapával való szeretet-kapcsolatot.)

HOLD – Ha a holdi energiákkal van gond, akkor nem mersz a saját szívedre hallgatni, követni a lelked súgását, sőt, lehet, hogy azt hiszed, nem is hallod… Akkor nem mersz önazonos lenni, önmagadként viselkedni helyzetekben, kapcsolatokban, illetve nem mered áramoltatni, megélni az érzéseidet, gyengéd érzelmeidet. Pedig nem hogy lehetséges, hanem épp ez a dolgod! A lelked súgása mindig is ott van, legfeljebb annyi embernek próbáltál megfelelni gyermekkorod óta, hogy rápakoltad a külső hatásokat, elvárásokat – ideje észrevenni ezt, odafigyelni és kilépni ebből a játszmából! Itt hangsúlyos a megfelelési kényszerek oldása. (Itt az anyai minták oldása segít legtöbbet, helyreállítani az anyával kapcsolatos sérüléseket, a vele való szeretet-áramlást.)

MERKÚR – Ha a merkúri erőkkel van gond, akkor nem tudsz játékosan, örömmel élni, könnyedén és nyitottan venni az életet, illetve nem mered kifejezni önmagadat, akként, aki valójában vagy. Lehet, hogy nem mered kimondani, vagy kimutatni azt, amit érzel, vagy kinyilvánítani, megbeszélni azt, amit valójában gondolsz. Pedig ez az utad és csak így jön minden rendbe. Ilyenkor gondok lehetnek a gyermekvállalással és egyben a saját gyermekség megélésével is (életkortól függetlenül). Légy játékosabb, dolgozz a torokcsakrára, ismerj meg emberi-belső működéseket, tanulj, kutass, élj és élvezd, hogy élsz! Keresd az örömöket és a játékosságot! A múltbéli élmények feldolgozása, a mélytudati elakadások oldása itt is segít.

VÉNUSZ – Ha a Vénusszal van gond, akkor nem érzed a biztonságot és a bizalmat, azt az ősi női erőt, amely mindent áthat és stabilizál, megszentel, biztossá tesz. Akkor nem vagy termékeny (bármely formában és értelemben) és nem tudod megélni a nőiességedet, vagy folyton gondok akadhatnak a női nemmel. Az is lehet, hogy a párkapcsolatodban nem tudsz kitejesedni. Ilyenkor a vénuszi erők oldása fontos, ez gyakran gyökerezik a szülőktől átvett párkapcsolati mintázatokban is, de sok más is lehet mögötte. Ez esetben tudatosan érdemes törekedni arra, hogy ha nő vagy, akkor önazonos nő legyél, illetve oldjad magadban az ide kapcsolódó nehéz élményeket és érzéseket. (Itt is az anyai minták oldása és az anyai vonal helyreállítása segíthet sokat.)

MARS – Ha a marsikus energiákkal van gond, akkor nem mersz kiállni az akaratodért és érvényesíteni azt másokkal szemben. Ez esetben nem mered képviselni önmagad és önzőségnek hiheted azt, ami az egészséges, öntudatos működésed lenne. Lehet, hogy nem mered nyíltan és egyenesen képviselni az érzéseidet és a gondolataidat, vagy nem mersz kezdeményezni, vagy harcolni a számodra fontos dolgokért. Férfiak esetében a férfiassággal is problémák adódhatnak. Ez esetben tudatosan érdemes törekedni arra, hogy ezt egyre több helyzetben megtedd, hogy érvényesíted a saját szabad akaratodat és mered képviselni azt, amit valójában érzel, vágysz és gondolsz! Merj konfrontálódni, beleállni éles helyzetekbe is! Gyakorolni kell, egyre nagyobb lépésekben ezt is és idővel menni fog. Bátorságot és öntudatosságot szerezhetsz így. (Apai minták oldása segít itt is, illetve az adott múltbeli élmények feldolgozása.)

JUPITER – Ha a Jupiter az, aki nem szimpi neked, akkor gondok lehetnek az életkedvvel, az életöröm és az önbizalom megélésében. Lehet, hogy nem hiszel abban, hogy neked bármi is sikerül, vagy önmagadban, vagy a Jóistenben. Talán nehezedre esik optimistának lenni és pozitívan szemlélni a világot, egyben bízni a legjobbakban. Meglehet, hogy az igazságérzetedben szenvedtél el valamilyen sérülést, vagy egyszerűen csak képtelen vagy élvezni az élet élvezeteit. Ez esetben ezen dolgok gyökérélményét érdemes felkutatni és oldani. Érdemes tudatosan törekedni a pozitív gondolkodásra és a hitre, keresni az örömök megélésének lehetőségét minden egyes napban és tanulni, tágítani az ismereteidet, megismerni a magasabb összefüggéseket.

SZATURNUSZ – Ha számodra a Szaturnusz a mumus, akkor valószínűleg te vagy az, aki nem meri meghúzni a saját határait, öntudatlan megfelelési kényszerekben van és emiatt nem meri felvállalni és élni önmagát. A kívül megjelenő korlátok, sikertelenségek és félelmek, szorongások ugyanis csupán kitükröződései azoknak a hitrendszereknek és teremtő rezgéseknek, amiket magad működtetsz. Ezekre mindenképpen érdemes rádolgozni, hiszen nem kell, hogy így legyen! Önmunkával és a saját tudatalatti működéseid felfedezésével valószínűleg el fogsz jutni oda, hogy rájössz: mindazok a félelmek, kétségek és rossz érzések, amik eddig benned voltak, nem is valóságosak, nem is tőled származnak, sőt, nem is létjogosak! Sok mindent átvettél csak a környezetedtől, amit simán le tudsz rakni és bármi lehetséges, amit a szíved igazán szeretne, ha többre értékeled magad és teszel érte! Így fogsz eljutni oda, hogy idővel már nem hárítod a felelősséget teremtéseidért, hanem igazán éretté válsz, mered képviselni önmagadat, önazonosan. (Mindemellett apai vonalon érdemes oldást végezni.)

URÁNUSZ – Ha szerinted az Uránusz utálatos, akkor ideje lehet komolyabb tisztogatást végezni a saját tudatodban, tudatalattidban! Alapvetően ő a tudattágítás, a korlátlan szellemiség és magasabb megértés, ami egyben szabadságot és könnyedséget is hoz – ha gond van vele, akkor valamit nem értesz, illetve még nem szabadítottad fel magad a terheidtől. Keresd a kikönnyülés állapotát, lazulj le, válts nézőpontot, nyiss arra, amit eddig tagadtál, vagy nem fogadtál el és mindenképpen érdemes tisztításokat, oldásokat végezni! Sok tapasztalat mutatja, hogy ha tisztítunk a mélyebb szinteken, akkor minden uránuszi megnyilvánulás ajándékokat, meglepően felszabadító és emelő élményeket hoz – ellenben, ha ragaszkodunk a terhek cipeléséhez, kevésbé kellemesebb formában, de akkor is igyekszik tőlük megszabadítani.

NEPTUNUSZ – Ha neked a Neptunusz ellenszenves, akkor ideje kilépni az önsajnáltató áldozatszerepekből! Ide kapcsolódik minden olyan belső programunk, kijelentésünk, ítélkezésünk, ami a ‘szegény énről’, a lemondásról, a szenvedésről, az önfeladásról, az áldozatiságról és függésekről szól. Ide kapcsolódnak a szenvedélybetegségek is – ahogyan a nevében is benne van, ezek mind arról szólnak, hogy nem a szenvedélyeinket éljük, hanem beleragadtunk a szenvedésbe, ezért szenvedélyességünket elfojtjuk és kompenzáljuk valamivel, ami még nagyobb szenvedést okoz, testileg, lelkileg és szellemileg is. A Neptunuszhoz kötik általában a mély érzéseket, én azonban szeretem inkább ‘valódi érzéseknek’ hívni őket, hiszen így sokkal könnyebben megfoghatók a hétköznapi életben! Ha elkezdesz figyelni tehát a valódi érzéseidre, megérzéseidre és érzelmeidre és ezeket mered élni, akkor emeled a neptuni erőidet! Figyelem! Fontos alapszabály, hogy minden rossz érzést keltő, kétségekkel, ítélkezéssel, bánattal, stb. járó érzés illúzió!!! ..és minden, ami jó érzést okoz, szeretetet erősít, az valóság és fizikai valósággá is tud válni! Mélyebb oldások ügyében itt azokat az élményeket érdemes felkutatni, amelyekre tudatosan már nem emlékszel, mert ezek felfedezése hozhat oldást. Illetve természetesen az ide köthető, adott múltbeli élmények megdolgozása is.

PLÚTÓ – Ha szerinted a Plútó egy alattomos gyökér, vagy ennél is rosszabb, akkor ideje radikálisan átalakítanod a gondolkodásodat és ráébredni arra, hogy az életed teremtéséért minden felelősség csakis a tiéd és csak te szívatod magad, ne kend többet a sorsra! Minden, amit eddig ezzel kapcsolatban megéltél, a saját teremtésed volt, te generáltad az egészet, akármennyire is nem tetszik ez a gondolat. Sokkal jobban jársz, ha elkezded felfedezni a láthatatlan működéseket, konkrétan ismerkedj meg a saját tudatalattiddal! A tudatos teremtés témája biztosan ajánlott ez esetben. Fedezd fel, hogyan tudod a saját kezedbe venni a dolgok alakulását! Csípd fülön magad minden olyan kijelentésben, amikor kiadod a teremtéseid hatalmát egy külső dolognak! Képes vagy gyökeresen megújulni, újjászületni! Éld a szenvedélyeidet, ne érd be kevesebbel semmiből! Használd a hited, a tudatod emelő erejét, mert ez az energia elsősorban a szellemi emelkedés, áttörés, átíródás, regeneráció és transzformáció! Minden változás belülről indul!

Zentai Anna

Kép: Pinterest