2022. március 22. kedd – 23. szerda

Kép: Pinterest

Kedden este egzakt a Mars-Uránusz kvadrát. A tisztító, felszabadító folyamat, amit most elhozott, 17-én megértéssel, felismerésekkel, beérő tapasztalatokkal érkezett, majd 19-én a Vénusz-Uránusz kvadráttal aktiválódott az első csúcspontja, ma pedig a második.

Itt a szabadulás, a másképp látás ideje! A Kos csillagkép alatt járó, Bika jelben vándorló Uránusz arról szól, hogy megnyíljunk, kitáguljunk, kiszabaduljunk mindabból a szellemi és lelki állapotból, amely eddig volt – még tágabbat, még többet, még tágasabbat kíván adni számunkra. A szabadság és könnyedség nem lehet meg ragaszkodással, megszokással, agyalással és kiszámíthatósággal, ezek az idők folyamatos újratervezést, még tágabb, még szabadabb gondolatok és lehetőségek elfogadását kérik. Tágul a tudat, tágul a tér, ideje ráállni arra, hogy a lehetőségeink annál is korlátlanabbak, mint amit eddig gondoltunk, elhittünk. Ne akarjunk most semmit meghatározni – a legjobb, amit tehetünk, hogy egy vállvonással kitárjuk a karjainkat, megnyitjuk a szívünket és ráfekszünk az élet végtelen áramára, éljük a jelen pillanatot, fogadjuk, ami jön és engedjük, ami megy…

A Marssal kapcsolódva most felszabadul a férfierő, az akarat ereje, a szellemi emelkedés, a belső motiváció és tűz lendületet kap. Küzdünk – de önmagunkkal, hogy képesek legyünk fogadni a szűkség helyett a bőséget, a zártság helyett a nyitottságot, a terhek helyett a szabadságot! Ez egy új, másabb, eddig talán ismeretlen állapot, amire azonban régóta vágytunk. Már láthatjuk magunk előtt a vágyott célokat közeledni, ehhez megkapjuk a korlátok elhagyásának felszabadító erejét, mint teremtő erőt, amely a saját kezünkben (szellemünkben) van. Bátorság, öntudatosság és meggyőző erő kell, hogy tudjunk nemet mondani arra, ami sok, súlyos, terhes, méltatlan – és ahhoz is, hogy tudjunk igent mondani arra, ami felszabadító, megkönnyebbülést és felfrissülést hozó. Mindez most rendelkezésre áll.

23-án szerdán a mély, meghitt, intim hangulatú beszélgetések ideje jön, amelyben feltárhatjuk lelkünk legmélyebb titkait is. Aki erre még nem képes, könnyen mellébeszélhet, ám ezzel nem jár jól. Ha igazán merjük önmagunkat adni és megnyílni, akkor a fogadtatás is tiszta és őszinte lesz, a következmények pedig ehhez formálódva harmóniát hoznak. Érdemes most a szavak között érzékelni, a láthatatlan üzenetekre figyelni, hangolódni. Olyan mély beszélgetések is történhetnek, amelyek rég esedékesek, a múlt dolgait tudjuk ezzel rendezni és megérteni, kimondani valóban fontos dolgokat. A szavakon át a lélek üzen – önmagunkra is figyeljünk! A Hold mindeközben a Tejútra lép – erősebb és mélyebb érzelmi élmények, lelki beavatások és gyógyulások ideje jön. Álmaink is intenzívebbé válnak.

Zentai Anna