2022. március 24. csütörtök

Minél inkább megéljük a jelent, minél inkább az itt és mostban vagyunk, a pillanat szentségében, annál tisztábban érezhetjük, miről szól az idő, minek van ideje és minek nincs.

Arra figyelni, amit éppen teszünk, amivel foglalkozunk, ott lenni, ahol vagyunk – kihívás lehet és nem csak a külső körülmények miatt, hanem saját benső párbeszédeink, ismétlődő és lehúzó mintázataink miatt is. Ám ha elkezdünk tudatosan figyelni legalább arra, hogy ne generáljunk magunknak direkt negatív gondolatokat, hogy milyen lelkiállapotba visszük bele magunkat a puszta gondolatainkkal, akkor ez máris hatalmas változásokat jelent! A jelenlegi időszakban erős neptuni energiákkal bánunk, így sokaknak érdemes tudatosan figyelni arra, hogy kilépjenek az eddig megszokottá vált áldozatszerepekből, szenvedésekből, bánatot, szomorúságot, lemondást, sikertelenséget okozó gondolatokból, hiedelmekből. A Plútó, aki megtestesíti az erőink feletti hatalmat, mindig jelen van, a hatalom a miénk, a változtatás lehetősége a kezünkben van! Ha a lélek jelez, hogy nem érzi igazán jól magát egy helyzetben, akkor ne a kifogásokat, hanem a megoldásokat keressük a változásra és merjünk a megszokottól eltérően – pozitívabban gondolkodni!

Csütörtökön a Hold a Tejúton vándorol, lélekben kapcsolódunk az isteni minőséghez. Ez a gyógyulások és gyógyítások napja is, bármilyen gyógyító szertartást, alternatív gyógykezelést e napra érdemes időzíteni. Igazságérzetünk most erős, a lélek igazságait érezzük és ideje jöhet annak is, hogy kifejezzük, kinyilvánítsuk érzéseinket! Érdemes nem csak szavakkal, de bármilyen gesztussal is megtenni ezt, hiszen meglehet, hogy most nem a szavakból, hanem más, látható, érzékelhető gesztusból, jelzésből tudja a társunk, hogy mik a valódi érzéseink – ugyanakkor arra is jó figyelni, hogy a szavak szintjén csak az igazat mondjuk, merjünk az őszinte érzéseinkről is beszélni. Ma is ideje van mély dolgokat, érzéseket átadni, beszélni a múltról és gyógyítani ezzel a lelket.

Figyeljünk arra is, hogy napi kommunikációink, találkozásaink, beszélgetéseink során önazonosak maradjunk! Erőpróba jöhet abban, hogy merjük-e őszintén önmagunkat adni és bízni érzéseinkben – ez ne is legyen kérdés!

A Nap már a Kos jelében jár, de csillagképileg még a Halak csillagképben láthatjuk. Cselekvéseink így most még arról szólnak, hogy a múlt rendezetlen dolgait elintézve lezárjunk egy folyamatot, egy életszakaszt és megvalósítsuk, megéljük az egységet. Ugyanakkor szellemi szinten az elvetett magok most kezdenek kikelni, kifejlődni! Bármilyen energiát tettünk eddig ügyeinkbe, kapcsolatainkba, teremtéseinkbe – most az eddig szunnyadó magok a világosságot áhítozva felszínre törekszenek és életre kelnek. Új, az eddiginél magasabb minőségek felé tudunk elindulni azzal a motivációval, hogy lelki szemeink előtt már látjuk, érzékeljük döntéseink és tetteink csodás eredményeit! Ideje kiállni magunkért, követni tiszta, szabad akaratunkat, a lélek hívását.

Zentai Anna