2020. október 28. szerda

2020. október 28. szerda

angyalka

Szerdára virradó éjjelen két bolygó is jelet vált: a Merkúr és a Vénusz szinte egyszerre lépnek a Mérleg zodiákus jelébe. E szinkronicitás érdekessége, hogy a Merkúr a Skorpió mélységes titkokat kutató jeléből hátrál vissza a Mérlegbe, a Vénusz viszont a Szűz rendszerező-rendrakó ciklusából, előre haladva éri el a Mérleget. Így aztán mégiscsak egyszerre, szinte egyazon pillanatban helyezik a hangsúlyt az évkör hetedik fázisára, melyet amúgy a termékeny, ősbizalmat és harmóniára törekvést mozgató Vénusz ural.

A Mérleg az a fázis a folyamatokban, amikor a természet, már alváshoz készülődve, de még az elbóbiskolás előtt csodálatos színekben pompázó ruhát ölt magára és ideje jön a betakarítás és aratást követően a védelembe vonulásnak, hogy a sötét, szűkös időkben is fedezve, védve, óvva legyünk. Mindezek miatt általa hangsúlyosodnak a külsőségek, színek és formák, látható szépséggel kapcsolatos megéléseinkhez kötődő élmények és tanítások, a külső tükröződések miatt a kapcsolatok, különösen a párkapcsolat működése, illetve maga az egyensúly keresése és megteremtése és az igazságosság kérdésköre. Mindkét ide érkező planéta kapcsolatbolygó, így biztosak lehetünk abban, hogy szerdától erőteljesen előtérbe kerülnek az emberi kapcsolataink és a párkapcsolat területén zajló történések! A mérleg Merkúr idején – ami most november 10-ig fog tartani – a termékeny gondolkodás, a békülő és harmonizáló beszélgetések, a finom, szép és művészi kifejezőkészség, a romantikus megfogalmazások vannak érvényben. Szépet olvasni, írni és mondani, most igazán aktuális. A mérleg Vénusz ugyanakkor a szép és művészi alkotásokból elsősorban a szellemi műveket jelenti. Erőteljes, finom és lágy női energia, amit megélhetünk általa (akár kint, akár bent), de amire érdemes figyelni: hogy megnő a színészi képességünk és ez egyaránt jelentheti az álarcok mögé bújást és ‘szépettevést’ is – ami azonban nem fog már sokáig tartani, főként, ha az elkövetkezendő hetek-hónapok üzeneteit nézzük, hiszen november utolsó hetében hatalmas tisztulást és kíméletlen egó-elhagyásokat, lezárásokat ígérnek az égi fényjelek, ami egyértelműen közelebb visz isteni önvalónkhoz és az igazsághoz. A mérleg Vénusz idejét érdemes inkább kapcsolataink harmonizálására és művészi alkotásokra szentelni, illetve önmagunk mélyebb megértésére és kidolgozására, a kapcsolataink tükrében.

Csillagképileg egészen más helyzetet tár elénk a bölcsesség nagy, égi könyve. A Merkúr az Angyali Szűz csillagai alatt továbbra is biztosítja a közvetlen, könnyű kommunikációt angyali-égi segítőinkkel és a lelkünkkel. A Vénusz az Arató Szűz csillagai alatt járva, jelenleg az idejétmúlt minőségeink elengedését üzeni, most tudunk továblépni és egyben befelé elindulni is.

A Hold a Halak csillagkép alatt járva, ma a múltból visszatérő érzéseket villantja fel és intuitív sugallatokat is biztosít ezek megoldásához. Érzékelhetjük az igazi lelki egységet. Estére már kicsit intenzívebb lehet a lelkivilágunk, ám csütörtök hoz majd impulzívabb, aktívabb lelki megéléseket és új kezdetet is egyben.

Zentai Anna

Kép: Pinterest