2020. március 07. szombat – 08. vasárnap

2020. március 07. szombat – 08. vasárnap

20200301_150236

Sok minden történt ezen a héten: a kapcsolataink megszentelődtek, befejeződött egy átminősítő folyamat, majd a Merkúr visszalépett a Vízöntő jegyébe, a Vénusz pedig belépett a Bikába. Előbbi a tiszta információáramlást, az új és más gondolatokra való megnyílás képességét hozta magával. Utóbbi pedig idejét annak, hogy termékenyen az anyagba ültessük, megvalósítottá tegyük végre az eddigi elképzeléseket, energiákat és megéljük a földi létezés minden örömét. Hiszen csak az ember képes egyszerre szeretni a lelkével és a testével is. Amikor ez a kettő együtt van, a lélek boldogsága és a test öröme, akkor mondhatjuk, hogy teljes-ség, egész-ség van.

SZOMBATON a Hold a Rák csillagkép engedő ágánál, majd az Oroszlán csillagkép feje alatt halad. Így a szombati nap jócskán szól arról, hogy leválunk azon függéseinkről, melyektől nem tudunk már boldogan, önállóan, teljességben létezni, elengedünk olyan belső minőségeket, melyektől szabadulva a mag-unk útját járhatjuk. Majd a nap során jelentős szerepet kap a múltba tekintés (bármilyen időtávról is legyen szó) és az önmagunkra való rálátás, de ezzel együtt a méltóságteljesség, az önbecsülés, önszeretet is! Fontos, hogy a testet-lelket tápláló szeretetet nem csak másoknak – önmagunknak is érdemes megadni!

VASÁRNAP tetőzik több fontos energetikai folyamat. A Hold tovább vándorol az Oroszlán csillagkép alatt és déltájban elvonul a Regulus csillagnál, a feltétlen szeretet sugárzó erejével töltekezve. A Nap és a Neptunusz együttállása a mélyérzésű Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító csillaghullámánál pontosodik be (13:33-kor). Teljes fényben ragyog a lélek mélye, tiszta rálátást kapunk az eddig rejtett, titkolt, ködös dolokra is. De nem csak a rálátás ideje ez, hanem főként a tisztulásé, a feloldásé! A mély rálátás megértést, a megértés, a felismerés pedig megoldódást hoz magával, ha igazán befelé figyelünk! Saját legmélyebb rejtekeinket fedezzük és fényesítjük fel ebben a folyamatban – és mindezt már a jövőért tesszük. Figyeljünk most arra, hogy minden rossz érzés illúzió és kioldódni kíván – és minden jó érzés valóság és élni, megvalósulni kíván!

Vasárnap este a Vénusz és az Uránusz együttállása is egzakttá válik, a Bika jegyében, a Kos csillagkép fejénél. Az Uránusz által élhetjük meg a korlátokból, keretekből való kitágulás és szabadulás élményét – ebben pedig felismerhetjük, hogy senki és semmi más nem korlátozott minket semmire, csak saját magunk! Most mindebben a Vénusz a főszereplő. A vágyak szabad szárnyalását, az új és különleges élményekre és élvezetekre való megnyílást, a szerelem szabadságát, a párkapcsolati működések letisztulását, a művészi alkotómunkában való újítást, a nőiesség felszabadulását, a fizikai lét örömeire, jólétére való nyitást, a termékeny erők szabadulását mind megélhetjük! Figyeljünk most arra, hogy mi az, 1. ami a szívünk igaz vágya, ami messziről hívogatva segít célhoz érni, kiteljesedni 2. ami kicsapja a ‘biztosítékot’, azaz próbál kisegíteni, kiszabadulni a saját magunk által felállított – tudati – börtönfalak közül, az egó komfortzónájából.  Különös tekintettel a szexualitás, az igazi vágyak megélése, a pénzügyek és a birtoklást-ragaszkodást, illetve bizalmat érintő ügyekre – mindezekben is itt az ideje, hogy letisztuljanak és helyrekerüljenek bennünk olyan működések, melyekre építve igazán boldog, teljes életet élhetünk.

Zentai Anna