2020. május utolsó napjai II. – A hétvége üzenetei

2020. május utolsó napjai II. – A hétvége üzenetei

20200521_205034

A hétvége csillagfénypontja, hogy a Nap vasárnap együttáll az Aldebaran csillaggal – ennek hatóköre miatt május 29-től június 2-ig a Nap-Aldebaran összeolvadó, áldásos fényét élvezhetjük!

Az Aldebaran, mint az isteni minőséget látó szem, a saját látásunk, tisztánlátásunk, előrelátásunk, nézésünk szimbóluma is. Ha teremtett világunkban igazán teljesnek, boldognak szeretnénk tudni magunkat, akkor a látás erénye elengedhetetlen. Lelki szemeink előtt is láthatjuk, elképzelhetjük önmagunkat, életünket, jövőnket és ezek a gondolatok és képek mind teremtő energiákat mozgatnak. Fontos az is, hogy tisztán és fényesen lássunk bent – hiszen ami bent gyökerezik, az öntődik anyagba kint is! Fontos, hogy látva, tudva, hogy hogyan érdemes működnünk életünkben, hogy igazán magas minőségben élhessünk, kövessük is ezeket az iránymutatásokat! Örök törvény, hogy ha valami el szeretnénk érni, akkor ne kifogásokat, hanem megoldásokat keressünk! Ha érzékeljük, hogy valamiképpen már nem méltó, nem érdemes, nem boldogító egy helyzet, akkor ellépjünk ezen minőségtől és azt kövessük, amely érezhetően később is teljességet hoz! Az Aldebaran, mint stabil tartóoszlop a lélek és tudat számára is segít megerősíteni a biztonság, bizalom érzetét, állapotát. A mindennapok élményei során most a nézés-látás lehet hangsúlyos élmény. Ennek legmagasztosabb megnyilvánulása, amikor szerelmesünk szemébe nézve, egymás lelkét érezve szinte ‘elolvadunk’, vagyis feloldódik, egységbe kerül a lélek.

SZOMBATON lélekben eseménydús napot élünk. Már hajnali álmaink a lélek szabad szárnyalása, az érzelmek szabad megélése, a terhek letétele általi korlátlan állapot élése felé terelnek. A Hold e napon az Oroszlán csillagkép alatt járva a lélek világának megismerésével az ösztönök uralását, sorsunk irányítását hangsúlyozza. Mindehhez segítő erő a már megunkhoz vett feltétlen szeretet!

A délelőtt folyamán a külső-belső rend és tisztaság, a bizalom, biztonság, önállóság minőségei mutatkozhatnak meg. Intenzív lelki impulzusokat kaphatunk, de ezek gyorsan múlnak. Mély, belső ösztönerőink érzékelése van jelen. A délután és az este folyamán is maradjunk önmagunk, őrizzük meg önazonosságunkat, hallgassunk megérzéseinkre, érzéseinkre! A külső élmények most önvizsgálatra, belső útra indítanak. Késő este és az éjjel folyamán a lélek teremtő ereje megsokszorozódik és a múltból hozott képességekkel kapcsolódva nyilvánul meg. Lélekből alkotunk, teremtünk.

VASÁRNAP megalapozhatjuk az elkövetkezendő időszakunkat. Most különösen érdemes figyelni belső látásunkra, érzékelni azt, mi emel magasabb minőségekbe! A Hold a Szűz csillagképben folytatja égi útját, ezen a napon így a belső, lelki- mélytudati világba való alászállást, a belső munkákat, illetve a már idejétmúlt minőségektől való ellépést támogatja. Most lehet megtenni olyan lépéseket, amelyeknek hátterében ott áll a továbblépés, az elindulás, a múlt magunk mögött hagyása, hogy szebb és jobb életet tudjunk teremteni.

A reggeli-délelőtti órákban a Hold inspiráló kapcsolatba kerül az újfent közeledő Jupiter-Plútó együttállással. Már álmainkban is érezhető, de főként délelőtt hozhat megértést a múltra való emlékezés, a bensőnkre való hangolódás. Amikor elhagyjuk azt, amivel nem vagyunk önazonosak, ez kapcsolatainkban is pozitív változásokat hoz. A világgal, társainkkal való viszonyunkban tudunk ma megújulást, szintlépést elérni, ennek kulcsa lehet, ha felülvizsgáljuk, hogy amire igazán vágyunk, annak kulcsa bennünk gyökerezik – mi magunk tehetünk csak korlátot, vagy engedhetjük meg magunknak a megvalósulást!

A délutáni-kora esti órákban könnyebben tudunk a lélekre, az apró élményekre, érzelmek rezdüléseire hangolódni. A lelki koncentráció, a lélekjelenlét állapota tesz teljessé. Inspiráció érkezhet arra, hogy tisztítsunk, megoldjunk helyzeteket. Mindenképpen a lelkünk súgásának követése mozdít előre! Este figyeljük arra, hogy csak azt fogadjuk be gondolatainkba, életünkbe, amivel önazonosak vagyunk!

Zentai Anna