2020. május utolsó napjai I.

2020. május utolsó napjai I. – csütörtök és péntek

20200527_135647

A szerelem havában magunk is lehetőséget kaptunk, hogy megnyíljunk az élet szerelmére, hogy beleszeressünk a körülöttünk lévő világba, a létezésbe. Termékeny, alkotó, létrehozó erők teljében vagyunk és a Fény egyre jobban emelkedik, egyre inkább teret nyer kívül és bennünk is, lélekben, tudatban és tettekben is. A hónap utolsó napjaiban a Nap a Bika csillagképben, annak fejénél, a Hyádok csillaghalmaznál jár és vasárnap fog egzaktan együttállni a Bika szemével, az Aldebaran csillaggal, amely a régiek szerint világunk egyik fő tartóoszlopa! Ezek a napok így a szellemi termékenységről, a gondolkodásról, fényes gondolatok általi teremtésről és az Aldebaran által az előrelátásról, isteni minőségek látásáról, a teremtő képzelet erejéről szólnak.

CSÜTÖRTÖKÖN lágy, finom energiák mozognak, amelyek segítik a megértést, az eddig megélt tapasztalatokból való tanítások megértését. A Vénusz csütörtökön és pénteken újra elhalad Nimród első lábánál, a Rigel csillagnál, mellyel a spirituális útra, az Eridanus folyóba lép! Így ez a két nap most újra az elindulásé, a lépéseké, az önmagunkban való keresgélésé, a lélekre hangolódásé! A Hold az Oroszlán csillagzat feje alatt az önmagunkra való, tiszta rálátást segíti, hiszen csak önnön működésünk ismeretében vagyunk képesek irányítani, vagy akár változtatni is.

A Merkúr az esti órákban a Rák jegyébe lép a Zodiákus körön, így a lelkiség Holdjának uralma alá kerül. Mostantól a gondolataink sokat foroghatnak a múlt, az emlékek világában, az értelmet érzelem hatja át. A jelen helyzeteink megértése abban gyökerezhet, hogy visszagondolunk a múltra, a dolgok eredetére – vajon ez a helyzet miből indult? Ami teremtődött, azt milyen elvetett magból ültettem, teremtettem meg? A beszélgetések, üzenetváltások lelkiséggel, érzésekkel telítődnek. Ideje jön megismerni, megérteni a lelki működéseket és kinyilvánítani érzéseket, érzelmeket, legyen szó bármilyen érzésről, hangulatról.

PÉNTEKEN a Hold az Oroszlán csillagai alatt halad tovább. Érdemes elgondolkodni a szeretet minőségén, áramlásán, milyenségén. Minden olyan érzés, gondolat, igény, amely mögött egy kicsi elvárás, vagy feltétel is van (“szeretlek, ha…” “szeretlek, de…” stb.) már nem igaz szeretet. Az igazi szeretet feltételektől, ítéletektől és elvárásoktól mentes. Nem birtokol, nem ragaszkodik, nem követel. Csak létezik és táplál. A Hold a déli – kora délutáni órákban elhalad a Regulus csillag alatt, amely az Oroszlán szíve. A valódi szeretet tehát összekapcsolódik önmagunk ismeretével, ösztöneink uralásának erényével is. Ez a délután ugyanakkor kitűnően alkalmas tiszta érzelmek, tisza lelki üzenetek átadására, bensőnk megértésére, lelki beszélgetésekre. Most érdemes átadni szeretteinknek, társainknak azt, ami a lelkünkben van – szavakkal, üzenetekkel, megnyilvánulásokkal, akár tettekkel is.

Folyt. köv…

Zentai Anna