2020. július 08. szerda 09. csütörtök

2020. július 08. szerda – 09. csütörtök

istennő

A vízöntő Hold által a tisztulásról, a múlt terheinek letételéről, a hozzánk nem méltó minőségektől, már működőképtelen eszméktől való szabadulásról szól a szerdai nap; csütörtök pedig már előre mutat, a jövő irányába. A Nap az Ikrek csillagkép alatt járva most üzeni kiemelkedően hangsúlyos idejét annak, hogy felvegyük a kapcsolatot isteni énünkkel és a felső-belső vezettetés által járjuk utunkat. Ezt segíti a Zodiákusi helyzete is, hiszen a Rák jelében, a Hold uralma alatt a lélek, az ösztönös intuíciók vezérlik a cselekvéseinket. Ezen az úton megtanuljuk kiiktatni a külső befolyásolásokat és követni a lelkünk igaz súgásait – hiszen az értelem sosem tudhatja, mivel van valójában dolgunk, mely megélések által fejlődünk vagy teljesedünk ki igazán… de a lélekben eleve ott rejlenek ezek a kódok.

A most következő hétben rendkívül nagy lehetőséget hoz el számunkra a termékenység és ősbizalom princípiuma, a Vénusz. Ő jeleníti meg a harmóniateremtést, a női minőséget és az emberi kapcsolatokat is. Többedszerre vonul át a Bika csillagkép fején és érinti ez által a Bika Tejútra néző szemeit! Most az Ain csillaggal áll együtt, ez az egyik szem, az Aldebarannal pedig a szombati nap folyamán, hétvégén találkozik. Az isteni minőségek látása időszerű! ..és mi is lehetne ennek legmagasabb szintű, leglényegibb megélése, mint hogy saját magunkban képessé válunk meglátni az istenit? Utunk során talán a legkiemelkedőbb átminősülés ez, amikor ráébredünk önnön fényünkre, valódi önmagunkra, isteni minőségünkre. Amikor már nem homályosítja el látásunkat a mások által ránkaggatott lealacsonyító, lekicsinyítő, elvárásokkal teli torzítás. Ennek tükreként jelenik majd meg életünkben és kapcsolatainkban is az, hogy már mások is méltóképp bánhatnak velünk, hiszen a külvilág mindig tükörként viselkedik. Ha önmagunkban képesek vagyunk látni azt, ami nemes, méltó, szerethet és becsülhető és egyedi – akkor a tükörben is ugyanez mutatkozik. Most, e napokan tehát érdemes tudatosan készen állni arra, hogy szintet lépjünk önértékelésben, önbecsülésben, önbizalomban, sőt, valami ennél is többen…

Az Ikrek csillagzat lábfejénél járó, mozgékony Merkúr továbbra is lehetőséget biztosít arra, hogy beszélgetéseink, közléseink, megértéseink által új utakra lépjünk, lépéseket tegyünk és egyre aktuálisabbá válik, hogy igazán a sarkunkra álljunk – kiállva önmagunkért. Szerdán mindez új kezdetekkel, a régi eszmékből való kitöréssel párosul. A szavak most erőt adnak, új minőség indulhat el.

A jelenleg is zajló, nagy “rendszerátalakító erők” újabb és újabb inspirációkkal segítenek, hogy ráébredjünk arra, kik is vagyunk valójában és megvalósítsuk önmagunkat. A napokban mély lelki-érzelmi késztetéseket is kapunk, érdemes figyelni arra, ami mélyen megérint és törekedni a tisztánlátásra, a háttérokok felderítésére (melyek jórészt most a múltban gyökereznek) és a megoldásra, a kiteljesedésre.

Zentai Anna

Kép: Pinterest