2020. január 29. szerda – 30. csütörtök

2020. január 29. szerda – 30. csütörtök

eze

E napokban fő világítónk, a Nap a Bak csillagkép lábainál halad, melyet a Bak épp a térdénél behajlít – ez a térdhajlítás valójában a sors iránti alázatot jelképezi, azt az állapotot, amikor egyszerűen elfogadjuk, amit a Teremtés ad és engedjük, ami van. Kicsit (?) hasonló ez ahhoz, amit flow-nak is hívunk: áramlásban lenni, jelen lenni, minden agyalás, számítgatás, erőltetés nélkül, egyszerűen. Ez a fajta állapot megszüntet minden nehézséget és megnyitja a könnyedség érzését – ami pedig tovább áramolva megnyit olyan kapukat, melyeket eddig erővel nem tudtunk kinyitni.

A sorsfeladataink felvállalása, határozott elfogadása annak, ami van, most időszerű. Ez a döntés, ez az állapot fogja most nagyon hamar beindítani a múlt (karmikusan felvett és cipelt) terheitől való megtisztulást. Ha már tudjuk, mi jelenti számunkra a Fényt és őrizzük, védjük, óvjuk azt, ha már vállaljuk azt, aki valójában vagyunk – jó úton járunk.

A Hold szerdán éppen déltájban halad el a sorsút összegzésének csillaga alatt, így ez a nap a számvetésé is, majd a Kos tüzes jelébe lép, így délután a lélek már az újrakezdés, a továbblépés, az indulás állapotában van. Az információk áramlását jelölő Merkúr a Vízöntő csillagkép múltat tisztító vize alatt a beszélgetésekben, üzenetváltásokban, eszmecserékben a tiszta, szabad közléseket, a múlt tisztázását hangsúlyozza. A Vénusz szerdán együttáll a Fum al Samakah csillaggal, amely a Halak csillagzaton belül a múltba visszatérő hal szájának felel meg – most kerülünk kapcsolatba a múlt visszatérő minőségeivel, főként kapcsolati téren, női működésekben, termékenység, ősbizalom, művészetek kérdéseiben.

Csütörtökön a Merkúr együttáll a Sadalsuud szerencsecsillaggal a Vízöntőben, ez a múltról szóló, tisztázó beszélgetések kiemelt ideje is egyben. A Hold a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál járva segít rálátni, ráérezni arra, hogyan léphetünk ki ördögi körökből, egyben a Kos jelében már lelki akarattal, egyenességgel ruház fel és a kezdet idejét is üzeni.

Zentai Anna

Kép: Pinterest