2020. december 17.

2020. december 17. – Szaturnusz a Vízöntőben

bolyongó

A Szaturnusz a megszentelés, áldástétel bolygója, egyben a tudati korlátoknak, az egónak a határát is jelkpezi. Hozzá tartozik az érés, a lépésről lépésre való, lassú, de biztos fejlődés, a koncentráció és fegyelem, de legfőképpen a Fény anyagba ültetése. Soha nem a puszta anyagról, nem a puszta racionalitásról szólnak a tanításai. Hanem arról, hogy amikor az ő rezgése bármikor is felcsendül a nagy, égi hangversenyben, akkor derül ki, hogy az egész darab úgy jó, ahogy van – vagy sehogy sem.

Az eddig megteremtett, választott dolgainkra ad áldást a Szaturnusz és aki a lelkére figyel, befelé és annak hívásai szerint alkotott, a félelmeit is meghaladva, ennek bizonyára örül. Ha meg nem – hát akkor ideje innen a láthatatlanra helyezni a figyelmet (a Szati után már a szabad szemmel nem látható, messianisztikus planéták sorakoznak fel). A Szaturnusz hozza el önmagunk és a hozzánk tartozó sorsfeladataink felvállalását, illetve adja azt az alapvető intuitív képességet, hogy egyszerűen tudjuk, érezzük, minek van ideje!

Most, hogy a Vízöntő jelébe ért ma hajnalban, így már azt vagyunk képesek érzékelni, hogy mikor van ideje a megtisztulásnak, a szabadulásnak. Hogy mikor van ideje annak, hogy letegyünk olyan (külső és belső, ideákak, hitrendszereket és kézzel fogható dolgokat is beleértve) minőségeket, amelyek már bezárnak, beszűkítenek és korlátoznak önvalónk és boldogságunk megélésében. Hiszen nem szenvedni, hanem ÉLNI jöttünk e Földi kalandjátékba! Most halaszthatatlan sorsfeladattá válik az, hogy megszabaduljunk mindattól, ami nem vagyunk. Hogy tisztán és szabadon, könnyedén és önfeledten, függésektől mentesen éljük a mindennapjainkat. Hogy képesek legyünk merőben más és új szempontokból nézni önmagunkra, a világra, a történésekre és bármire. Ideje jött még annak is, hogy adakozzunk és segítsünk, tegyünk másokért. Ideje jött érdemi közösségeket építeni, de valóban működő elvek szerint, hiszen most elkezdődött a társas- és baráti kapcsolatok megszűrése is.

Mindezeket 19-től a Jupiter is erősíteni fogja, de már egészen másként. Ő szombaton lép a Vízöntő jelébe és ez által beindul az igazságok kitisztulása.

Hogy mindezek kit hogyan érintenek a saját személyes születési képlete alapján, ezt most egyszerű meglátni. Lent, a cikk alján találsz egy linket, ahol az astro.com oldalára érve, te magad is elkészítheted születési képletedet (ez csak egyszerű horoszkóp, nem a teljes asztroszkóp képlet, de a célnak megfelel). Kell hozzá a percre pontos (vagy megközelítő) születési időd és helyed. Ha ez nincs meg, akkor ezt viszont hagyd ki, mert az életterületek ettől függnek! Pár percnyi eltérés is számít.

Ha viszont megvan a képleted, akkor csak annyit kell megnézned, hogy a Vízöntő jele hol kezdődik, melyik életházadban, azaz melyik életterületeden. 12 életterület van a képletedben, ami gyakorlatilag 12 körciklus. Ahol véget ér a Bak és kezdődik a Vízöntő – ott van most a Jupiter-Szaturnusz együttállás. Ha két életház határán látod, akkor általában az éppen következő ereje a nagyobb. Lássuk, mit jelent ez a bolygóállás az egyes házakban!

I. házban – Az önismeret és ezen keresztül az önérvényesítés most nagyon fontos a számodra. Talán sokáig azt várták el tőled, hogy meghúzd magad és megfelelj a környezetednek – most ideje ezen átlendülni. Önmagadat van ideje felszabadítani. Rájönni arra, hogy senki és semmi nem korlátoz téged, a saját hitrendszereden kívül. Ideje, hogy nekimenj a gátlásaidnak és minden félelem-határt meghaladj, hogy merj kezdeményezni adott helyzetekben, ha úgy érzed, hogy fontos az, ami a határaidon túl van. Önmagadat helyezd előtérbe és valósítsd meg a szíved vágyait, állj ki magadért! Sok fontos, tiszta felismerésed fog születni a következő hónapokban, ami által új utakon indulsz majd el.

2. házban – Itt az idő megvizsgálni azt, hogy – legyünk őszinték – mennyire vagy önállótlan a véleményalkotásban, döntéseidben, a gondolkodásodban és mennyire hagyatkozol másokra, ha az életed alakulásáról van szó. Legyen az bárki más személy, vagy külső erő, aminek átadtad az irányítást, most itt az ideje visszaszerezni! Számodra az önállóvá válás ideje jött el, megerősíteni a bizalmadat, önbizalmadat, magabiztosságodat és stabilitásodat. Elsősorban belül, de ezzel párhuzamosan kívül is, az anyagban, akár a pénzügyekben. Minél önállóbb és stabilabb vagy, minél nyitottabb vagy új dolgokra, újításokra és minél jobban értékeled önmagad – annál jobban megélheted az anyagiakban is a bőséget és jólétet.

3. ház – Számodra az önkifejezés ideje jött el. Vonatkozik ez elsősorban a kommunikációra, a megnyilvánulásaidra az életedben, a kapcsolataidban, de akár a tevékenységekre is, melyeket végzel. Ideje, hogy merd meghaladni az eddigi félelmeket az önkifejezésed, a beszélgetéseid során és önmagadat add! Ideje, hogy megértsd alapvető működéseket, főként a kapcsolataidban és kiderüljön, hogy mi működik igazán jól a számodra. Mostantól tisztázva lehetnek az életed és a kapcsolataid legfontosabb témái és nagy igazságai, melyek kimondásának érzed is az idejét. Benned és környezetedben is tisztázásra várnak olyan helyzetek, amelyek a sorsutad és a szíved szerint fontosak.

IV. ház – A belső otthonteremtés, az önazonossá válás folyamatában vagy. Ideje, hogy megtaláld a saját stabil alapjaidat, nem mások akaratára és igényeire, hanem a saját lelked hívásaira építsd fel az életedet. Minél inkább a saját önvalódba helyezkedsz és a lelkedből indulsz ki az adott helyzetekben, annál inkább megnyilvánul ez a külső életteredben is és ez az otthonod fejlődésével jár. Ha még keresed az igazi otthonodat, akkor ezt megtalálhatod; ha bővíteni, vagy újítani akarsz rajt, akkor ez jöhet el. Fontos lehet, hogy felismerd: valójában semmilyen más akadály nincs előtted a saját elképzeléseiden kívül, ezeket pedig itt az ideje felszabadítani! Előkerülhetnek a családot és a múltat érintő kérdések, sorsfeladatok, amelyek most karmikus tisztuláson mennek át – a családállítás, a múlt elavult dogmáiból való kilépés, most neked való és a családi ügyek tisztázásai is megtörténhetnek a következő hónapokban.

5. ház – Az életed önerőből és saját szíved szerinti hívásaiból való teremtése van terítéken. Ideje, hogy megalkosd a saját szabályaidat és felhúzd a saját határaidat és eszerint élj, ne másokéi szerint. Számodra a sorsfeladatot most az élet minden örömének és élvezetének megélése jelenti! Légy önmagad, szabadon élj és alkoss, örülj az életnek, engedd meg magadnak! Figyelj arra, hogy milyen határokat tudsz meghaladni mindehhez önmagadban! Ha eddig a szerelmi életed állóvíz volt, vagy gyermeket, esetleg saját vállalkozás indítását tervezted, akkor ezek most mind időszerűvé válhatnak.

6. ház – Eddigi munkáid, teremtéseid gyümölcseit mostantól learathatod. Elsőként ideje jöhet a rendrakásnak az életedben és magadban is. Kívül és belül, gyakorlatilag és lelkileg is érdemes most rendbetenned, gyógyítanod önmagad! A dolgok helyretétele kezdődik meg és ebben nagy szerepet kap az, hogy megszabadulsz bármitől, ami nem jó neked. A dolgok rendjét pedig mindig a szíved, a lelked mutatja – ha ennek, azaz önmagadnak megfelelően alakítod a dolgokat, akkor valóban minden a helyére kerül. Érezni fogod, hogy mikor mit van ideje rendbetenni, helyrehozni, vagy megjavítani. A mindennapi rutinmunkák most könnyebben mehetnek, illetve, ha a munkában akarsz váltani, erre is megjön a lehetőség. Nem baj, ha fokozatosan haladsz és kerülsz oda, ahol igazán a te helyed van. Figyelj arra, hogy a szíved mutatja, mik azok a nemesebb elvek, melyeket érdemes az életeddel, a befektetett energiáddal szolgálni!

VII. ház – A mélytudatból kitükröződő, a kapcsolataidban megtestesülő minőségeink területe a VII. életház, amit ezért (kicsit felszínesen) a kapcsolatok területének szoktak nevezni. Ha mostanában ez a terület nem volt túl aktív, akkor igazán beindulhat – új kapcsolatok szövődnek, gyarapodnak és a meglévőkről pedig kiderül, melyik életképes és kiteljesítő. A párkapcsolat az, ahol most a legtöbb tapasztalatot fogod szerezni. Itt jön el az ideje bizonyos lépések megtételének, amelyek fejlődést kell hozzanak neked és kapcsolatodnak – érezni fogod, hogy mikor mit kell lépned a kapcsolatodban. Ha a társad ezzel együtt tud haladni, akkor jól vizsgázik, ha nem, akkor úgyis érezni fogod, hogy valójában ki az, aki igaz társad tud lenni. Ugyanakkor fontos az is, hogy ne hagyd, hogy mások elképzelései, nézetei által korlátozva légy – ha kell, húzz határokat, vállald fel önmagad a világ előtt, élj a lelked tiszta hívása szerint! Boldogságodat semmitől ne tedd függővé.

8. ház – Ideje, hogy jobban figyelj a látható mögötti láthatatlanra, a megérzéseidre, az álmaidra, a mélyen benned élő érzésekre és tökéletesen megbízz ezekben! A nézeteid sokat változhatnak ebben az időszakban, ugyanakkor egy mély és stabil önbizalom kiépítése zajlik nálad, ami elsősorban a lelkedben, az érzéseidben való bizalom. Ideje, hogy megnyisd az érzéseidet, az érzelmeidet és merj érezni! Ideje, hogy megtegyél bizonyos változásokat, amelyek után az életed egy magasabb minőségben folytatódhat – de ehhez kell az elmélyülés, a lélek titkainak kutatása és megismerése. Most egyértelműen a lelked mond igazat.

9. ház – A nézeteid, az elképzeléseid, a világ és az élet működéséről alkotott képeid most sokat változhatnak. Életed nagy igazságai mutatják meg magukat – de ehhez az is kell, hogy te magad beérj erre, elfogadd az igaz és valós válaszokat a kérdéseidre! Merd tudni az igazat! …az pedig általában jobb szokott lenni, mint amit eddig el tudtál képzelni. Ideje van tanulni, szellemileg gyarapodni, bölcsülni és ez legtöbbször nem oktatási keretrendszerben történő tanulást jelent (persze az is lehet), hanem az életben való tanulást, szellemi tágulást. A szellemi távlatokra érdemes nyitottnak lenned, új és más nézőpontokat és eszméket befogadnod és ezekről, de az eddigiekről is ki fog derülni, hogy melyik nézeted életképes. Olyan szellemi érésen mész keresztül és úgy tisztulnak le a távlati terveid, hogy hamarosan egészen új emberré válsz.

X. ház – Most jó ideig minden, ami a Jupiterhez és főként a Szaturnuszhoz köthető minőség – a hívatásod részét és előremeneteled kulcsát fogja képezni. A filozofikus tudás, az igazságok, az életigenlés és életvidámság ereje mind követendő minőség, előre vivő erő és küldetés a számodra – akárcsak az érettség, önmagad felvállalása, a komfortzóna elhagyása, a kellő határok meghúzása, az önfegyelem és a fókuszálás, a lényegre való koncentráció. Az igazságok tisztázása a te számodra különösen hangsúlyos, ez visz előre, ettől jutsz egyről a kettőre, ettől oldódik meg sok minden most az életedben. Lehetnek változások is a sorsod irányában, de sorsszerűen, ugyanakkor az is, hogy most tudsz igazán előre haladni. Fontos, hogy merj irányítani, vezetni, magad mögött hagyva mindent és bármit, ami nem okoz könnyedséget! Hívatásodban (ami nem feltétlenül egyenlő a karrierrel és a munkával) jöhetnek kitűnő lehetőségek, komoly előrelépések és a magánéletedben is érezni fogod, hogy mikor van ideje egyet-egyet előrelépni.

11. ház – Eljött az ideje annak, hogy megkapd az élet neked rendelt ajándékait – de ehhez helyet is kell készítened a számukra! Ideje van így a tisztításnak, a régi sérülések, szenvedésprogramok és téves hitrendszerek, minden alacsony szintű, lehúzó rezgés és minőség kioldásának, ideje a terhek letételének, a szabadulásnak. Érdemes doloznod ennek jegyében önmagadon, hiszen a tisztulás és szabadulás időszakában a mélyebb, belső munka és a gyakorlati tettek egyaránt fontosak lehetnek. Tiszta tudás áramlik hozzád, tiszta igazságok találnak meg. Baráti és társas-közösségi kapcsolatok hangsúlyossá válnak. Egyszerre gyarapodhatnak és szűrődhetnek is a kapcsolataid, kiderülhet, kik azok, akikkel hasonló nézeteket vallatok és tartósan kíséritek, segítitek egymást az úton és kivel nem. Most érzed annak az idejét, hogy mikor mitől van ideje megtisztulni, megszabadulni és akár te magad is tehetsz, alkothatsz másokért.

12. ház – Egy korszak lezárul most az életedben és hamarosan új kezdődik, de ehhez neked kell nemet mondani, pontot tenni a dolgok végére. Mindez felszabadulással és megkönnyebbüléssel jár a számodra! Érezni fogod, hogy mikor minek van ideje véget vetni és azt is, hogy mikor van ideje az énidőnek, a pihenésnek és a feltöltődésnek. Amikor pedig érzed, akkor mindenképpen tedd ezt meg! Menj ki a természetbe, vagy vonulj el a négy fal közé, csak légy többet önmagaddal, szentelj több minőségi időt saját magadra! A pihenés és feltöltődés, a méltatlan dolgok elengedése, a befejezések, lezárások és erőgyűjtések időszaka ez, illetve ezen túl az egység megteremtéséé és megéléséé. Az egység csodáját megélheted önmagaddal, mással, vagy bármiben és akár a Mindenséggel is. A mélyen benned rejlő hitet, életkedvet hozd a felszínre! Most eljuthatsz a végső igazságokig.

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.

https://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=xx68747470733a2f2f7777772e617374726f2e636f6d2f6367692f63686172742e6367693f627479703d773267772672733d33267573656368707265663d31&lang=e&rs=3&btyp=w2gw