2020. Karácsonya – Csillagüzenetek az ünnepekre

2020. Karácsonya – Csillagüzenetek az ünnepekre

20201223_185611

A legmélyebb beavatásokat kapjuk most az évkörön, a legmélyebb működésekre, a felszín mögötti valóságra tudunk rálátni, ha megengedjük magunknak azt, hogy ne a külsőségekkel, ne a láthatóval, hanem az érezhetővel, a lelkünkkel, a mögöttes mozgató erőkkel foglalkozzunk.

21-én megszületett a Fény (megtörtént a téli napforduló, a Nap most már nagyon lassan emelkedni kezd a mélységekből) és megtörtént a három nap várakozás is, amikor a Fény ereje már biztosan a miénk – ezt most megünnepeljük. Karácsony – Kerecsen idején a Nap és a Merkúr az égi ragadozómadár, az Aquila csillagkép alatt jár. Felettük a Nyilas íja és (26-tól) azt megtartó kezének csillagai ragyognak. Most van ideje célba venni azokat a minőségeket, dolgokat, amelyek a szívünk szerint valóban fontosak, értékesek, amelyek hívják a lelkünket. Tisztázódhatnak a valódi célok, érezhetjük a “hazahívást”, bármilyen formában és értelemben. Az Aquila (sas, sólyom, stb. képében mind megjelenhet) az emelkedettség, a szárnyalás igényét, állapotát oltja a lelkekbe. Figyeljünk most arra: vajon mitől szárnyal igazán a lelkünk? A Nap és a Merkúr üzenete az is, hogy most van ideje tudatosítani: isteni fény vagyunk, végtelen tudatosság! Hétköznapi szinteken a világos kommunikáció, a világos önkifejezés és az önszeretet sorsfeladatai jelentkezhetnek.

A Vénusz 23-án áll együtt egzaktan a Skorpió szívével, az Antares csillaggal, ahol a legeslegmélyebb szerelem és szeretet erejében fürdik. Ez az erő az, amely képes átégetni az egó burkait és beindítani az igazi transzformációt az elmében is. Mostantól ezt az erőt hozza magával a Vénusz és viszi tovább a Skorpió legmélyebb titkokat leleplező birodalmába, a Kígyótartó csillagai alatt, ahol a legnagyobb mágiák, átalakítások történnek, a tudatos teremtés által.

A Hold 24-én délelőtt az eddig megtett út összegzését mutatja a lelkünkben. Ezt követően déltől már új kezdet, friss, új energia jön. Az ünnepek idején a bika Hold a kellemes, jóleső, kényelmes, harmonikus, nyugodt érzéseknek, impulzusoknak kedvez, egyben a testi örömök megélésének is – finom ételekkel, kellemes zenével, békés örömmel telhetnek a napok. Mindeközben az áldozatból születő áldás törvénye is jelen van – szellemileg új kört kezdünk, képesek vagyunk önlegyőzésre, tervezett haladásra. 26-án késő estére, szinte éjfél előtti órákra éri el a Hold a Fiastyúk (Pleidaok) csillaghalmazt, így a hónap legtermékenyebb éjszakája köszönt be!

24 estéje és 25 mindezen kívül kedvez a tisztázó, szeretetteljes beszélgetéseknek, a tiszta megértésnek, a tudat és a lélek megnyitásának, a felszabadulás megélésének. Az ünnepek csendje után aztán 28-án jön majd el a cselekvő megtisztulás inspirációja, világos felismerésekkel és 30-án az esztendő egy gyógyulást hozó teliholddal és érzelmi-kapcsolati választási lehetőséggel zárul.

.

Aki mer önmagaként élni, annak szívében béke van.

Akinek szívében béke van, annak semmi másra nincs szüksége.

.

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.