2019. február 25. hétfőtől 28. csütörtökig

2019. február utolsó napjai

tulip3

A Halak mélyen érző, olykor lágy, olykor viharosan háborgó ciklusában jár a Nap. Rálátást ad ezzel a mélységekre, az eddig rejtett, titkos tartalmakra, érzésekre is. Idejét adva annak, hogy végleg lezárjunk egy sorskört, búcsút intsünk valaminek, aminek most lejárt az ideje. Az elmúlást éljük meg a tél, a sötétség és az alvás idejének elmúlásában is, melyet most finoman, mértékletesen lépegetve, az új tavasz fénye és öröme vált fel.

A Nap mögött ugyanakkor a Vízöntő csillagkép ragyog, a tisztító, felszabadító angyal minősége. Most van ideje kimosni, kitisztítani gondolatainkból és érzéseinkből mindazt, ami nem fény, nem boldogító, nem örömteli – hogy átadhassa a helyet az újnak, a jobbnak, a szebbnek.

HÉTFŐN a Hold a Mérleg csillagképen keresztül érzékelteti a szív igazságát, mely egyszerű, belső, lelki bizonyosságként érezhető. Magasan felette a Kígyó Fejének csillagai üzenik: gondolataink, szellemünk kézben tartásával teremtéseinket segítjük. KEDDI álmaink idején a Hold elhalad a Skorpió csillagzat ollójának csillagainál, így a hozzánk már nem méltó, minket már nem szolgáló minőségek elengedésének jön ideje. Ezt a napot már a mágia és varázslat csillagterében tölti a Hold – a Skorpió és a Kígyótartó átfedése által érzékelhetővé válnak a legmélyebb igazságok, az isteni titkok, amelyek tudatában változtathatjuk, alakíthatjuk sorsunkat.

SZERDÁN mély lelki kapcsolódást, tiszta üzenetek áramlását mutatják az álmaink. Mély érzésekkel ébredhetünk, majd napközben egyre inkább átveszi a főszerepet a remény, a hit, a bizalom, az optimizmus ereje. Kora délután a Hold és a Jupiter együttállásával a lelkünk is megnyílik, kitágul – szívünkben érezve az igazságot, az adás, a szeretet árasztásának képessége lesz hangsúlyos. Mély, belső, akár láthatatlan valóságra érezhetünk rá. A lélek működésének törvényeit tanuljuk. CSÜTÖRTÖKÖN aztán már életerővel látnak el az álmaink és több vitalitást érezhetünk napközben is. Rájöhetünk arra, hogy vágyott céljaink érdekében hogyan és mit érdemes kitisztítanunk, illetve akár meg is történhetnek olyan oldások, amelyek a távolabbi célok valóra válását segítik.

Március első napjainak csúcspontjai lesznek majd:

  • az elsején tetőző Vénusz-Uránusz fénykapu, mely által emberi kapcsolatainkat, párkapcsolatot, női mintát, termékenységet, szépséget és vágyakat érintő kérdésekben tisztulhatunk, kioldódhatnak a régi, téves, nehéz minták és tágabb, új nézőpontra, új lehetőségekre találhatunk, bizalmunkat erősíthetjük
  • a hatodikán jegyet váltó Uránusz, amely a Kos jegyéből a Bika zodiákusába lép az évkörön – e naptól kezdve egyetemesen mindannyiunk számára ideje jön a vágyak felszabadításának, anyagi-pénzügyi és párkapcsolati értelemben karmatisztításnak, kioldódásoknak, szabadulásnak, a testiség, a termékenység, a szépség és biztonságérzet terén a megújulásnak
  • illetve ugyanígy hatodikán jön majd a következő újhold, amelynek különlegessége lesz most, hogy nem csak a Nap és a Hold egyesül – amely időminőségben mindig érzékelhetjük a lélek tiszta hangjának hívó szavát és ennek jegyében van lehetőségünk új kört kezdeni – hanem a Neptunusz is együttáll a halak újholddal, így nagyon mély, tiszta érzések, érzelmek fognak utat mutatni az elkövetkezendő időszakra! Érdemes a mélyebb érzéseknek, érzelmeknek utat engedni és hallgatni minden intuitív sugallatra, figyelni a bennünk megjelenő képeket, érzeteket!

Zentai Anna

asztrozófus