2019. augusztus 17. szombat – 18. vasárnap – A nyílt szeretet ereje

2019. augusztus 17. szombat – 18. vasárnap – A nyílt szeretet ereje

20190811_193231

Ezt a hétvégét az Oroszlán feltétlen szeretettel, életörömmel teli ereje határozhatja meg. A Mars, a szeretet nyílt, egyenes kimutatásának bolygója most halad el az Oroszlán csillagkép ragyogó szívénél, a Regulusnál, így a kiáradó, erővel feltöltő szeretet a nyíltság, a bátorság, az egyenesség, az akaraterő, a küzdőképesség, az önlegyőző képesség minőségével töltődik! Kitűnő napok ezek ahhoz, hogy minden félelmet, magyarázkodást legyőzve nyíltan fejezzük ki érzéseinket és gondolatainkat.

SZOMBATON a Merkúr a Rák csillagkép ölében, a Jászol csillaghalmaznál halad el. A megértés, a közlés, a kifejezés, a gyermeki öröm által születik most a megváltó fény, a megváltó felismerés, gondolat és szó. Szavaink, közléseink megváltó erővel hathatnak, vagy annak is ideje jöhet, hogy felismerjük, hogyan nyilvánuljunk mg úgy, hogy az megváltást hozzon. A Hold a Vízöntő csillagkép tisztító hulláma alatt, a jövő áldásainak térkészítését teszi lehetővé a lélek számára. Itt egyesül a mély lelkiség, mély érzésvilág planétájával, a Neptunusszal, a késő délutáni órákban. Mindenki saját egyéni útjának megfelelően élheti ezt meg: feloldhatók a mélyebb fájdalmak és szenvedések, hogy öröm vegye át a helyüket, tisztán és szabadon áramolhatnak az érzelmek, ráérzékelhetünk a jövőre, illetve kiemelt ideje ez annak, hogy saját igazi önvalónk szerint viselkedjünk, éljünk, döntsünk, nem befolyásoltatva mások véleményétől, gondolataitól. Estére már a Halak csillagkép alá érkezik a Hold és megkezdődik a múlt még rendezetlen ügyeinek, meg nem élt lelki vágyainak visszahívása, hogy a jelenben rendeződjenek és beteljesedjenek.

VASÁRNAP a Hold már a Halak egységre érzékelő csillagterében jár, a Merkúr pedig a Rák csillagzat engedő szeretettel feltöltő ágánál. Ideje így elengedni minden olyan gondolatot, ami megköt, lehúz, ami önállótlanná vagy szomorúvá tesz és átadni a helyet az újnak, a jobbnak, az életképesnek.

A Mars ekkor lép a Szűz jegyébe, a csillagos égbolton azonban továbbra is az Oroszlán csillagkép alatt jár és összefonódik annak szívével. Ekkor (különösen vasárnap reggel-délelőtt) érezhetjük legerőteljesebben a feltétlen, tiszta szeretet erejét!

A hónap további részében kiemelt szerepű lesz majd augusztus 24, amikor a Vénusz és a Mars egyesülnek és így szenvedélyes energiában kapcsolódik össze férfi és nő, vágy és akarat, nyíltság és szépség, meginspirálva a régi korlátok elhagyását, kifejezetten kapcsolati tükröződésekre rámutatva, kapcsolati megéléseket elhozva. Valamint jelentős lesz még augusztus 26-28, amikor a szabadulás vágyát, inspirációját érezhetjük erőteljesen és kiszabadulhatunk régi (tudati és egyéb kézzel fogható) korlátainkból, új kezdet felé indulva, a vágyak és a szabad akarat motivációja által, ráébredve arra, hogy valójában nem vagyunk belekényszerülve az addig működő keretekbe, sőt! Szárnyalhatunk szabadon!

Zentai Anna