2019. augusztus 19. hétfő – 20. kedd

2019. augusztus 19. hétfő – 20. kedd

hullám

Hétfőn a Hold a visszaúszó hal fonalán úszva, a múltból visszatérő helyzeteket hozhat újra elénk, de a már megszerzett, megtanult képességeket, erényeket is, melyekkel megoldhatóak a jelen dolgai. Ebben a két napban összegez a lélek: vajon jól oldottuk meg szívünk feladatait? Beteljesítettük lelkünk vágyait? A lelkünk hívásait követtük az utóbbi időkben?

Hétfő estétől kedden kora délutánig érdemes beleállni a kihívást jelentő, (vélt) félelmeket bekapcsoló helyzetekbe, hiszen most tudunk ezzel új korszakot teremteni. A régi rendszer, a régi gondolkodásunk, amelyet a félelmek működtettek, összeomlik. A Teremtés már erőteljesen teszi elénk azt, amivel sorsszerűen, illetve a lelkünk szerint dolgunk van.

A Mars a Regulus csillag fényével, a feltétlenül áradó szeretettel töltekezve, már tovább haladva ad erőt sorsunk önálló uralásához – ami belső erőink, ösztönös működéseink uralásának függvénye. A félelmek legyőzésének segítségével tölt el – ha úgy döntünk, ezeknek már nincs hatalma felettünk. A Vénusz most közelít a Regulushoz, szerdán egyesül a szeretet fényerejével, az Oroszlán szívével.

A Merkúr már a Rák csillagkép engedő szeretetet jelképező ágánál halad és kedden este együttáll a Rák olló-csillagával! Most van ideje gondolatainkból és megnyilvánulásainkból is teljesen elengedni azt, ami félelemben tart, önállótlanná, kiszolgáltatottá tesz! Most van ideje azoknak a beszélgetéseknek is, amelyek mögött az elengedés, vagy az önálló útra engedés minősége rejlik.

Érdemes figyelni arra, hogy hol és miben működtetünk megfelelési kényszert, kisebbségi komplexust, vagy arra, hogy merjünk nemet mondani, ha valami nem a szívünk szerint való (és kérni azt, amitől megdobban a szívünk!), illetve alapvetően arra is, hogy ha úgy döntünk és viselkedünk, akkor most még nemesebb, méltóbb, önállóbb, öntudatosabb, erőteljesebb minőségbe kerülhetünk. Ehhez gyakran annyi is elég, ha a megfelelő gondolatokat választjuk, de az is lehet, hogy egy adott helyzetben kell kiállnunk önmagunkért.

 

Zentai Anna