2018. december 15. szombat – 16. vasárnap – 17. hétfő

2018. december 15. szombat – 16. vasárnap – 17. hétfő

sky

A Nap a Skorpió csillagkép méregfullánkjánál jár, a Merkúr pedig annak ollójához tért vissza. Ismét – és most már végérvényesen – ideje van annak, hogy az életünket és lelkünket eddig megkeserítő mintákat, berögzüléseket, öntudatlanul vagy akár tudatosan működtetett téves hitrendszereket magunk mögött hagyjuk! Különösen nagy lehetőséget ad nekünk ez az időszak, kiemelten kedvező most az idő ahhoz, hogy minden negatív gondolattal, veszteségérzettel, fájdalmat okozó minőséggel, önsorsrontó működéssel és külső befolyásolással végleg leszámoljunk. Érdemes kihasználni ezt az időminőséget és együttműködni a gyógyulást és szabadulást, szintemelkedést hozó erőkkel! Egyszerűen figyeljünk oda arra, hogy ha rosszul éreznénk magunkat, ha szomorúság vagy indulat uralkodna el rajtunk, ha bármi olyat éreznénk, ami nem öröm és boldogság, akkor ezt az állapotot vajon milyen gondolatokkal idéztük elő magunkban? Ezeket a gondolatokat, ezeket a téves ideákat tudjuk most kidolgozni magunkból és elengedni. Sok esetben ehhez nem elég egy ember – hiszen a saját vakfoltjainkra egyedül nem vagyunk képesek rálátni – ha most kérünk ehhez segítséget és teszünk azért, hogy megszabaduljunk mindentől, ami nem a jólétünket, boldogságunkat szolgálja, akkor ennek gyors és nagyszerű eredményei lehetnek. Alapvetően most van kiemelt ideje annak, hogy az isteni önvalónk, a legbensőbb és legtisztább hang, a lélek tudatossága vegye át az irányítást az emberi elme játéka felett. Figyeljük meg: problémás helyzetek az életünkben csakis abból adódnak, ha nem a szívünkre hallgatunk és nem bízunk eléggé az érzéseinkben.

A Vénusz az Angyal csillagai alatt jár most, a Hold pedig a Halak csillagképben, egy lelki ciklus lezárását, az új körre való készülést üzeni, a múlt visszatérő minőségei segítenek mindebben. A Mars szombattól belép a Halak csillagképbe, eléri a hal száját (Fum al Samakah csillag), így a visszaúszó hal csillagai alatt kezd haladni. Mostantól a múltból hozott férfierővel, a visszatérő erőminőségekkel oldhatjuk meg jelen feladatainkat és az aktuális karmikus köröket. Ilyen minőség lehet pl. az életerő, energia, bátorság, akaraterő, öntudatosság, egyenesség, nyíltság, őszinteség, kezdeményező készség, harckészség, szexualitás, tűz, égetés, stb.

A Szaturnusz a Nyilas csillagkép alatt az íjat tartó kéz felett vándorol, így a már kikristályosodott, lényegi életcéljainkat tekintve mostanában a célra tartás kitartó állapota érződik. Már tudjuk, mik a valódi, kiteljesítő céljaink és ezeket szem előtt tartva, fel nem adva, szívósan, céltudatosan dolgozhatunk, lépésről lépésre haladva feléjük.