2018. december 19. szerda – 20. csütörtök

2018. december 19. szerda – 20. csütörtök 

atél3

A világosságot adó Nap és a tudat korlátaiból kitágító erőket elhozó Uránusz felemelő, inspiráló, erőt adó kapcsolatát érezzük most. Csütörtökön egzakt, de már benne vagyunk pár napja ebben az erőtérben, ami csodás lehetőségként hozza el azt a fajta megvilágosodást, amikor ráláthatunk arra, miért és hogyan is veszünk részt a jelenleg futó folyamat, rendszer működésében és egyáltalán mitől működik az egész? Hirtelen bevillanó, váratlanul ránk találó ötletek, gondolatok, információk adnak fényt és tiszta meglátást ahhoz, hogy kitisztuljon előttünk a kép, rájöjjünk arra, mi mozgatja egyáltalán a szálakat és megoldást találjunk a jelen helyzetekre – hiszen irányítani csak azt tudjuk, aminek működését teljesen megismerjük, ám ettől kezdve az a dolog, az a rendszer már a mi akaratunk szolgálatában áll. A meglepő módon ránk találó üzenetek, észlelések, meglátások adnak erőt, tüzet és késztetést ahhoz, hogy a megújulás, az átalakítás, a cselekvés és örömteli létezés erőit használva, sorsunk alakítását kezünkbe véve éljük napjainkat. Nem csak tiszta megértéssel és rálátással áldanak meg ezek a napok, de ugyanakkor a cselekvő teherletételeknek, tisztázásoknak-tisztításoknak is eljött az ideje. Bármit, ami nem hozzánk tartozik, ami teher, súly, felesleg, nem boldogító minőség, most letehetünk. (Nyilas Nap a Kígyótartó csillagkép alatt, trigonban a kos Uránusszal a Halak csillagkép alatt.)

Szerdán a Hold a Kos csillagzat alatt az új kezdet idejét üzeni. Bizalommal, lelki-érzelmi termékenységgel fűszerezve indít útnak a Hold egy új sorskörön, tudatában annak, hogy a most meghozott áldozatok hamarosan áldássá válnak, a távoli célok már felragyognak lelki szemeink előtt.

Csütörtökön a Nap elhagyja a Skorpió csillagzat mély igazságokat érzékeltető csillagterét és erőteljesebben marad jelen a Kígyótartó csillagkép Kígyó Farkát tartó kezének üzenete: mély ösztöneirőinket, melyekből sorsunkat teremtjük, mi magunk tartjuk kézben, saját magunk irányíthatjuk!

Pénteken történik meg az a szent pillanat, amikor a Nap, égi útjának legmélyét elérve, befejezi útját a lélek és ösztönök alvilágában való mélyülésben és megkezdi felemelkedését a tudatos szintek felé. A téli napforduló üzenetei most is csodákat rejtenek – erről egy újabb írásban lesz szó hamarosan. Tetőzik ekkor egy mély érzelmeket, fantáziát és teremtő képzeletet, művészi ihletet és érzékeket inspiráló Vénusz-Neptunusz trigon; valamint az égi és földi tudás egyesülését jelölő Merkúr-Jupiter együttállás, a Skorpió szíve, az Antares csillag alatt – így a legmélyebb szeretet jegyében való átalakulásnak, a szeretettel való megnyilvánulásoknak, beszélgetéseknek, megértésnek van ideje!

 

Kép: Pinterest