2017. március 04. – 05. – Hétvégi előrejelzés

2017. március 04. – 05. – Hétvégi előrejelzés

burnettsboards p com

A fényes Nap áldásos munkájának hála, egyre tisztábban ragyog fel előttünk a jövő, amelyért most tehetünk, most cselekedhetünk, most tisztíthatunk érdemben. A Hold egész hétvégén a Bika csillagkép alatt, Aphrodité istennő ölelésében jár, szombaton a déli órákban halad el az Istenek Szerelmi Fészkénél, a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, így ezek a legtermékenyebb órák. A vetés, a növekedés, a bőségteremtés ideje ez. A termékenység és szépség istennőjét szimbolizálja a Vénusz bolygó is, aki szombaton egy pillanatra megáll az égen, majd látszólag hátrafelé kezd haladni, visszafelé, a múlt, az eredendő, a visszatérő minőségeket megszólítva. Ez az időszak egészen április 15-ig tart, a Vénusz a Halak érzékeny, mély érzésű, intuitív jegyébe tér vissza, éppen a visszaúszó halig, vagyis egyre nagyobb vágy-erőkkel tör fel a múlt, valami régről visszatérő, ismerős élmény, érzések, amelyekkel most jön el az idő találkozni. Rég megszerzett képességek jönnek elő, még be nem teljesült vágyak jelentkeznek újra. Most van ideje, hogy letisztázzuk magunkban: mik az IGAZI vágyaink? ..hiszen vágy, akarás, elképzelés sokféle lehet – de vajon mi az, ami igazán a szívünk szerint való? Művészi munkában, zenében, írásban, táncban, festésben, alkotó teremtésben is a múlt élményei adhatják az ihletet.

Szombaton együttáll még a Merkúr (információk áramlása) és a Neptunusz is (mély lelkiség, érzékfeletti érzékelés, fantázia). Nagyon mély érzékelések és beszélgetések zajlódhatnak, szavakkal érzékeltetni, gondolatokkal teremteni most lehet igazán. Bármivel kerül kapcsolatba a Neptun, ott szinte mindig zajlik egy olyan folyamat, amelynek lényege, hogy minden félelmünkkel szembenézve feloldjuk azokat, nemet mondva a félelmes, kísértő rossz érzésekre, a szívünk mélyére hallgatva járjuk utunkat. Magas szinten a Neptunnal mélységes bizalom és érzékelés jelenik meg, olyan harmónia, amelyért megdolgoztunk, szinte földöntúli csodaként ragyogja be a lelket.

Vasárnap sok apró élmény érhet bennünket, de itt lesz a tetőpontja a Mars és a Szaturnusz erőt adó, inspiráló kapcsolódásának is, ezen az estén. Azokat a gondolatokat, hiedelmeket, eszméket, amelyekkel eddig gátat szabtunk szívünk hívásának, most képessé válunk meghaladni, ennek a megújuló erőt, elszántságot adó fényszögnek a segítségével. Hit, bizalom, türelem segítenek előre.

A Hold itt már nem csak a Bika Tejútra emelő szarvánál, de Nimród csillagai alatt is jár. Égi üzeneteket közvetít a lélek. Ideje van a belső fénymunkáknak, ön-fel-emelésnek.

Zentai Anna

asztrozófus