2015. június 30.

Június 30. kedd – A megértés tüze – beavató indulás a belső úton


Igen különleges és energikus, ugyanakkor beavató megértésekkel koronázott nap lehet ez a kedd. Az égbolton létrejön egy nagy háromszög, amely a Zodiákus szerint Tűz elemű, az égboltra nézve viszont igen mély belső munkákat idéz. Mindez kiegészül egy nagy Sárkány-fényszöggé a csúcsra kerülő, uralmi Merkúrral, aki a mai napon halad el a Rigel csillag alatt! Ez Nimród Eridanus folyóba lépő lába, vagyis a belső, spirituális úton való elindulás ideje, de a megértés és a szellemi-intellektuális működés által.
A tüzes háromszög erős lelkesedést, lobogást, feltüzelő megéléseket mutat. Nézzük a három csúcspontot, miben jelenhet meg mindez! 
A Hold a Nyilas jegyében lassan emelkedik a Tejútra, mögötte a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek ragyognak. A lelki működések megismerése, erős igazságérzet kapcsolódik ide. Eleve érzékelhető, mi az igazság. A Hold által ma tudunk kigyógyulni bármilyen, testünket vagy tudatunkat érintő, lehúzó állapotból, most tudunk átalakulni. Az Uránusz a Kos jegyében, a visszaúszó hal fonalánál hirtelen bevillámló tisztító erőket, felszabadító meglátásokat, új kezdeteket mutat, egyben régóta kísérő vágyaink megvalósításának folyamatát is. A Vénusz és a Jupiter együttállása az Oroszlán jegyében, az Oroszlán csillagkép fejénél, az önmagunkra való bölcs rálátás képességét, vagy a múltból hozott tudás működtetését adja mindehhez. Itt az ideje tisztítani-tisztázni, hogy még termékenyebbek, alkotóbbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk.
Mindezek által összeállhat gondolati szinten a nagy egész, megérthetünk fontos működéseket és ebben nagy szerepet kaphat az, hogy készek legyünk mindkét oldalt megismerni, megérteni! 
Bármi, ami negatív (viselkedés vagy érzés), ami előítéletes, ami rosszat feltételez – a tudatlanságból ered. A beavató élmények mindig arról szólnak, hogy mélységeiben, teljesen megértünk valamit az élet, a világ, az emberi kapcsolatok működéséről. A végső válasz pedig mindig megnyugvással és örömmel tölt el.


Zentai Anna