Feszültség vagy harmónia?

Több vonalon is arról hallok mostanában, hogy feszültség van és lesz is. Hát ezt a negatív programot javaslom azonnyomban törölni. Ha a teremtő erőink működése nem lenne elég ok, akkor tovább mondom, miért is. Egyszerűen azért, mert ez nem általános tény, nem érint mindenkit, a jelen állapot lehet egészen más is. A helyzet mögött valahol ott bujkál egy óriási lehetőség, ami nem biztos, hogy a másik emberrel való munka, hanem inkább az önmagunkkal való munka. Valamit tisztázni, elengedni, meglépni. Felszabadulni valami alól, szembenézni valamivel, feloldani valamit, leválni valakiről, valamiről… A lényeg az, hogy ez a feszültség – már ha van egyáltalán – oldásra érkezett és ha ezt meglépjük, akkor ismét helyreáll a belső béke és nyugalom. Aki már túl van az elengedésen, elfogadáson, az megélheti a jelen időszakot a tökéletes és stabilan áramló harmónia állapotában is. Mert már meglépte, ami kellett ehhez.

Aki bátor fénykereső kalandor, az többet is tehet az önvizsgálat mezején. Érdemes visszaboncolni azt az időszakot, amikor a Tejutat már elhagyó, onnan leérkező bolygók (a Vénusz már régebben, nemrég a Mars és a Nap) éppen felléptek a Tejútra, illetve azon haladtak. A Tejút ugyanis az az útkereszteződés, ahol felléphetünk egy magasabb szintre, ahol az isteni minőségben való további létezést is választhatjuk. Aztán az ezt követő időszak ennek fejében alakul tovább. Most pedig az „ezt követő időszak” van.

Persze nem kötelező, de amikor a Tejúttal kapcsolatba kerülünk, megvan a lehetőségünk, hogy ne ragadjunk bele az emberi játszmákba, hanem kiemelkedjünk belőlük.

Gondoljuk át, hogy ezek az időszakok mit is hoztak számunkra? Mire volt akkor lehetőségünk, mit lehetett volna bevállalni, megváltoztatni? Lehet, hogy ezt nem tettük meg? Még mindig megtehetjük, dönthetünk, hiszen a döntéssel alakítjuk sorsunk útjait.

Az, hogy ideje van a szintlépésnek, egy dolog. Az, hogy ezt meg is lépjük, egy másik dolog. Mehetünk kerülővel is, ugyanoda jutunk, ez sem baj. De ha késztetést érzünk a fejlődésre, a haladásra, akkor tudunk tenni érte.

(segítek: Vénusz a Tejúton – május nagy részében, főleg 3-tól 18-ig, Nap és Mars a Tejúton – június második felében)

Következő beavatónk a Merkúr lesz (gyermeki minőség, intellektus, megismerés, kommunikáció bolygója), július 5-től 14-ig.

 

ZA.