2015. április 07.-08.

Április 07. kedd – 08. szerda – Elkezdődött az ideje annak, hogy az eddig mélyben bujkáló, rejtett érzéseinket, gondolatainkat, megéléseinket kimondjuk, késztetéseinknek hangot adjunk, világosan és szabadon fejezzük ki magunkat. A világos, tiszta kommunikáció ez esetben sem csak a beszélgetésekre vonatkozik, de mindenre, amiben kicsit is benn van az önkifejezés, az önkinyilvánítás: a testbeszédtől, a mozdulatoktól kezdve, a tettek módján, a viselkedésen, külső megjelenésen át mindenre vonatkozik, amit mások látnak rajtunk – rólunk. E napokban a tisztázó beszélgetések aktuálisabbak, mint valaha. Az őszinte szavak, az egyenesség tudnak megmutatkozni. Egy az egyben, takargatás nélkül tudjuk kiadni magunkból, átadni a másiknak az információt. Főleg a szerdai nap rejti ennek a felszabadító megélésnek a lehetőségét. Szerdától az igazság is egyértelműbben tud megmutatkozni, a szeretet áramlása, adása még erősebben működhet. Olyan felismeréseket hoznak ezek a napok, amik felülírják eddigi nézeteinket és véleményünket, kitágítják a látószögünket.
Kedden emellett megmutatkozik az égi elrendelés, főleg a múltra, de akár a jövőre vonatkozóan is. A miérteket nekünk kellhet megtalálni a tényekhez, mert ilyenkor az égiek általában csak a puszta igazságok tényét közlik, az pedig már a mi intelligenciánkon múlik, hogy elítéljük-e azokat, vagy megértjük, utánajárunk, hogy miért helyesek. Kedden már elindul az a folyamat, ami szerdán tetőződik: tudni illik, hogy előttünk áll a lehetőség, megszabadulhatunk azon dolgainktól, gondolatoktól és téves beidegződésektől, amelyek már nem méltók egy magasabb szinthez, amelyek nélkül már megengedett a szintemelkedés.
Higgyétek el: sokszor egy feszítő és végletes helyzetet meg tud oldani az, hogy pusztán leülünk és teljes őszinteséggel, játszmák nélkül beszélgetünk a másikkal. Sokszor kiderül, hogy saját hiedelmeink rabjai voltunk és ami miatt idegeskedtünk, fájtunk, az nagyon is rendben van, csak másképp kell néznünk rá. Vagy mi magunk tudunk meg valami olyat, amitől megértés és megnyugvás jön el, vagy a másik. Vagy akár mindketten.


Zentai Anna