2014. november 21. – Három út…

Három út, három lehetőség!

A jelen időszakban sokan érezhetitek úgy, hogy különösen nagy a terhelés, kiéleződnek helyzetek, elmentek a végletekig, vagy olyan dolgokkal szembesültök, amiktől féltetek, vagy nehéznek, fájdalmasnak bizonyul. Háromféle reakciót figyeltem meg ennek során:
Első: megijedsz, hogy ez milyen szörnyű és sopánkodsz, sírsz, panaszkodsz.
Második: menekülsz és rejteni akarod, elfojtani, elnyomni
Harmadik: szembenézel és feloldod, meggyógyítod, őszintén és bátran tisztázod.
..van még kérdés?..
Ugye, érezhető, hogy melyik a legjobb megoldás és mi hoz megkönnyebbülést? Egyszerűen itt az ideje, hogy skorpiós módon ne akadjunk meg a felszínen tapasztalható látványnál és élményeknél, lássunk mélyebbre! Egyrészt még folyamatosan jönnek fel (akár álmokban, akár nappal) azok a mély tudatban rejtőző félelmek, melyeket ideje feloldani és szeretetre cserélni, másrészt a félelmet és lehúzó erőt úgy tudjuk feloldani, ha szembenézünk vele. Az elfojtás csak megerősíti, egyre nagyobb erőkkel akarja tudatni, hogy létezik, mélyen belül rombolja azt, ami szép és jó lehetne. Harmadrészt: az átalakulás, a szintemelkedés természetes folyamata, hogy a változás előtt a régi minőségek, folyamatok kiéleződnek, a hullámok összecsapnak – hogy aztán kisimuljanak.
Szóval te döntesz, hogyan tekintesz a helyzetre. Menekülsz vagy szembefordulsz? Azt hiszed, hogy átok, vagy meglátod, hogy áldás? Észreveszed, hogy a mélyről induló hullám a magasba akar emelni?


Zentai Anna