2014. november 22. – 23.

November 22. – 23.

 Szombaton érezhető az energiák egyesülése, a jelenleg zajló átalakulásba most érdemes beleadni a lelkünket. A Hold, a Szaturnusz és a Nap együttállása a Skorpió jegy végén, a Mérleg csillagkép jövőt megmérő serpenyője felett látható. Ez az újhold ideje is (13:33), amikor kiemelt lehetőségünk nyílik saját lelkünk mélyének megismerésére, régóta cipelt blokkok meglátására és oldásának elindítására. Mindez a szebb, tudatosabb jövő érdekében.
Most bármilyen negatív érzéssel szembesülünk, ezt vegyük lehetőségként, miszerint végre megláthatjuk, mi is zajlik a lelkünkben és levághatjuk, letisztíthatjuk magunkról azt, amivel akár önmagunknak, akár másoknak ártunk. Olyan ez, mint amikor a szépen burjánzó szobanövényeink elhalt hajtásait levagdossuk – lelkünket is betegíti a rosszindulat, az irigység, a féltékenység, a bosszúvágy, a bizalmatlanság. Aki bátran néz szembe a valósággal, az nem sajnáltatja önmagát, nem mutogat a másikra, hanem tudja, hogy képes önállóan kezelni az életét, megoldani feladatait és azt is, hogy a létnek célja van mindennel és mindenkivel. Azt is, hogy ha valami fáj, akkor annak oka nem egy másik emberben keresendő (akinek sorsa volt egy adott szerepet eljátszani), hanem saját magában. A szombat este ismét alkalmat ad, hogy további motívumok kerüljenek felszínre és tisztuljanak le, a mélyre temetett élményeinkből.
A Nap szombaton a Nyilas jegyébe ér, ezzel megkezdődik az igazságok és a magasabb működések tiszta megvilágítása. A lélek mélye után a szellem magasságait fényesíti a Nap, tekintetünket a jövőbeni, távlati reményekre és célokra helyezi, cselekvéseinket az igazság szolgálatába állítja. Ha eddig mélységeket jártunk, most elkezdjük megérteni a magasabb összefüggéseket (már aki meri hagyni, hogy rátaláljon egy magasabb megértés és nem mutogat továbbra sem ujjal a saját társaira).
Fokozódik az igazságérzetünk, nagyvonalúságunk, optimizmusunk.
Vasárnap a Nap elhagyja a Mérleg csillagképet is és megérkezik a Skorpióba. A cselekvések szintjén így most jön el az ideje (a következő napokban-hetekben), hogy ami nem képvisel fényt az életünkben, vagy saját magunkban, azt konkrét tettekkel, a szeretet erejével megszüntessük.
A vasárnap a nagy igazságok megértéséről, kimondásáról is szól. Most érdemes igazán magunkba mélyedni és felkutatni, mivel idéztünk elő helyzeteket, álmaink is ezt üzenik. A rálátás és megértés által jutunk el a válaszokhoz. A reggeli órákban a Hold és az Antares együttállása érzékelteti, hogy életünk rendszerét vajon az igaz és mély szeretet tartja működésben? Ha igen, akkor elmélyülést, ha nem, akkor minőségi váltást tapasztalhatunk.
Érzelmileg a vasárnap már emelő, serkentő élményekkel kecsegtet, főleg a nap első felében és a déli órákban a lélek szabadulásán van a hangsúly. Késztetést érzünk, hogy a már felismert, lehúzó érzelmi minőségektől szabaduljunk, kaput nyitva ezzel egy új, szeretet-teljesebb korszakra.
A Vénusz most áll együtt a Skorpió szívét védő pajzzsal, az Al Niyat csillaggal, így a tiszta, mély szeretetet képviselő dolgaink eleve védettséget élveznek. A testi-anyagi örömök megélésében is előkerülhet a megfelelő védelem kérdése, hogy a hétfőn bekövetkező, szeretetből fakadó, mély átalakulás biztosítva legyen.


Zentai Anna