Nap és Vénusz a Skorpióban – 2022. október 22-23…

Szombaton késő este a Nap és a Vénusz kiteljesedő egyesülése még a Mérleg zodiákusi jel végén történik meg – majd rögtön ezt követően, vasárnap napközben mindkét égitest belép a Skorpió misztikus, titkokkal teli birodalmába.

Gatyákat felkötni – mert most indul el a Skorpió minőség ezen erőteljes beköszönése által az a mély önismereti út, ami megkívánja mindenkitől az önmagával való szembenézést és a figyelem teljes áthelyezését! A Mérleg időszakban a láthatón – gyakran a látszaton – a kellemesen, a külsőségeken, a formaiságon volt a hangsúly. Most azonban eljön az ideje annak, hogy bepillantsunk a felszín mögé! Színészkedésből – ha volt – most mélyrepülés válik. Mostantól az igazság odaát van, a láthatatlant illik immár felfedezni, a szemmel nem, de a szívvel-lélekkel nagyon is érzékelhetőt. A rejtett, mögöttes működéseket és miérteket. Azok, akik másokkal foglalkoznak – most nem fognak érdemben előrehaladni, bármennyire is ezt hiszik. Ez az időszak az önismeretről, az emberi működések ismeretéről, a láthatatlan működtető erők megismeréséről szól. Nyomozni és kutatni kapunk lehetőséget – de aki ezt mások életében, titkaiban teszi, nagyon távol jár a megoldástól. Önmagunkban, saját mélységeinkben tudunk jócskán elmerülni – ez hoz valódi szintemelkedést!

A Skorpió két uralkodó bolygója a Mars és a Plútó – az erő bolygói! Valódi életerőnk is vizsgázik hát – elkezdünk szembesülni azzal, hogy mennyire éljük meg igaz vágyainkat, akaratunkat, késztetéseinket, vagy mennyire nyomjuk el azokat és válnak így a démonainkká? Ha ez utóbbiakkal találkozunk, akkor érdemes tudatosítani, hogy itt csupán több és mélyebb önismeret szükséges – valamit önmagunk elől is tagadunk, elfojtunk olyan érzéseket és vágyakat, amelyeket megélésre kaptunk, illetve próbára tesszük magunkat ott, ahol még gyengék vagyunk és ideje megerősödni. Ha szívünk igaz hívásait követjük, akkor tapasztalhatjuk, hogy életerőnk is növekszik, árad és bármire képesek vagyunk, bármit meg tudunk változtatni!

Ideje van élni a szenvedélyeinket – nem ítélni meg ezeket, önmagunkat sem! -, hogy életünk szenvedés helyett szenvedélyes legyen! Ideje felülvizsgálni azt, hogy mennyire bízunk önmagunkban, mennyire vagyunk biztosak abban, ami nem kézzel fogható, hanem érezhető? A láthatatlan, lelki világban megtalált bizalom, biztonság és erő az, amire most hangsúly kerül. Ha ez nincs, könnyedén eshetünk a manipuláció, féltés, vagy indulat csapdáiba – ehelyett inkább saját erőforrásunkat igyekezzünk megtalálni, nem másokból meríteni, hanem saját szívünk erejében bízni!

A Nap és a Vénusz mögött, jó, ha tudjuk: az Angyali Birodalmak ragyogó csillagai fényeskednek, így angyalink erőteljes támogatását élvezzük e hetekben! Nemhiába érezhetjük azt is, hogy most jobb emberré kívánunk válni és ennek kulcsa valahol a láthatatlanban van… a magasabb szintű minőségekre törekvés jelenik meg ebben a térben és a transzformációk, az állapotváltások élményeit is hangsúlyosabban élhetjük meg. Fontos, hogy meglássuk: ezek nem véget érések, hanem állapotváltások! Hiszen soha nincs vég… minden lezárás egy új út kezdete!

Vasárnap a Szaturnusz bolygó is direkt irányt vesz fel – mostantól a hétköznapok szintjén is beindulhatnak azok a történések, amelyekben fontos volt felismerni komfortzónánk határait és meghaladni azokat, meglépni bátorsággal az igazi vágyaink megvalósításához szükséges lépéseket. A múlt tisztázása, a múltból eddig magunkkal cipelt terhektől való szabadulás is zajlik.

Zentai Anna

Kép: Pinterest