Minek van ideje most? – 2023. január 25.-26.-27.

Bármikor is nézünk az égre, soha nem az a kérdés, hogy ‘mit jelent?’ vagy ‘mi lesz…?’ …hiszen mindenkinek mást jelent és egy életen belül is millióféle megnyilvánulás lehetséges… és mindig bolygókat, csillagokat látunk, nem eseményeket, nem történéseket. Elég, ha tudjuk, hogy az égi jelképrendszer tükre annak a kozmikus teremtő erőnek, amely bennünk él! Belső univerzumunk egyként mozdul a külsővel, de ez nem ‘ráhatás’, hanem azonosság, egységben működés, amelynek földi megnyilvánulását mi magunk határozzuk meg, tudatossági szintünk, döntéseink, választásaink és szeretetre való képességünk által. A helyes kérdés tehát így szól: minek van ideje most?

A Nap a Vízöntő jelében jár, így mostanában újra beköszönhetnek azok a minőségek, amelyeket még nem tisztítottunk meg magunkban, amelyeket még nem oldottunk fel a szeretetben. Ha ezt cselekvően megtesszük – hiszen a vízöntő Nap a cselekvő oldás, tisztítás ereje – akkor valóban megkönnyebbülve, nyitottabb és szabadabb szívvel haladhatunk tovább!

A Nap mögött a Bak csillagkép ragyog, így szívünk hívásait felvállalni, végezni, megtenni most esedékes. Támogatja ezt a Jupiter is, hiszen ők ketten most egy szextilt alkotva ragyognak az égbolton. A múltból hozott tudás, a múltban már megismert igazság segítheti a tisztulást és az önzetlen tetteket; ugyanakkor világos rálátásunk által rájöhetünk, hogyan teljesíthetjük be múltunk álmait, vágyait és megtehetünk kezdeti lépéseket is. Az önismereti úton elmerenghetünk azon, hogy miben, hol van ideje nyíltan és egyenesen képviselni a szív igazságát és mit tehetünk ennek érdekében.

Szintén a Vízöntő jelében, még együttállásban halad a Vénusz és a Szaturnusz – általuk már letisztulhatott, vagy most tisztulhat le, hogy mivel is tartottuk fogva önmagunkat és mit tükröztek eddig kapcsolataink – ha rájövünk a határok hollétére, már tudhatjuk, hogy mit érdemes meghaladni és helyette hova húzzuk meg inkább saját határainkat, hogy könnyebb legyen az út. Ez az együttállás segíti a valóban fényt képviselő, igazi kapcsolatok működését és kapcsolati téren a hozott mintáktól való szabadulást, főként női vonalon. Kvintil fényszögben és egyben uralmi cserében is áll a bika Uránusszal, így mostanában nem csak lejár az ideje minden birtokláson és függésen alapuló kapcsolódásnak, de rá is érezhetünk arra, hogy mi által válhatunk szabadabbá, hogyan is működnek valójában a kapcsolataink és hogyan varázsolhatjuk őket igazzá, szabaddá! Megérezhetjük, minek, milyen lépésnek jön el az ideje kapcsolati téren.

Csütörtöki álmainkra érdemes figyelnünk, a lelkünk megmutatja, mi az, ami igazán hívja, vonzza! E napon gyógyíthatjuk a lelkünket, hogy merjünk önazonosan viselkedni, megnyilvánulni és egyben gyógyíthatjuk kommunikációs és szellemi képességeinket is. Válogassuk meg gondolatainkat, azt működtessük, amely jó érzéseket generál bennünk!

Pénteken a Vénusz jegyet vált a Zodiákus körön és a Halak mély érzésekkel teli birodalmába lép, a hajnali órákban. Sokaknak hoz mámorosan szép szerelmet, vagy mély ihletet ez a most induló időszak. Kapcsolati téren a valódi érzelmek élése kerül terítékre, feladatként és lehetőségként is! Befejeződnek folyamatok, végére érhetünk kapcsolati sorsmunkáknak. Nőiségben, szerelemben, kapcsolatokban, művészetekben az egység élményének megtapasztalását kínálja az idő – ha még nem tartunk ott, akkor ráláthatunk arra, hogy milyen elakadások, kétségek, függések és szenvedésprogramok azok, amelyekkel távol tartjuk magunkat szívünk megnyitásától és ezek gyógyításának jön el az ideje, hogy megélhessük végre az egységben való feloldódást!

Zentai Anna

Kép: Pinterest